Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

molesz52 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (39)Időben csökkenő Időben csökkenő
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
Topik: Nassfeld
2024.01.20. 18:37
Köszi mindenkinek az infót. Megyünk csúszni holnap.
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
Topik: Nassfeld
2024.01.16. 16:43
Üdv mindenkinek. Tudja valaki, hogy van-e önkiszolgáló étterem/hütte valahol a pályákon ? Esetleg valami ajánlott ahol viszonylag normális árakon lehet kajálni csúszás közben ? Köszi.
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
2022.01.18. 20:50
Az osztrákon igen, green pass+ igazolvány, az olaszoknál semmi.
Előzmény: (salamoncs 214535)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
2022.01.17. 22:25
Mi Au-án keresztül mentünk. Szhely-Graz- Klagenfurt- Villach - fel az A10-en - majd lefordúlni Lienz felé a B100- ra - Bolzano útvonalon. Átmegy egy két lakott helyen de nem volt semmi gond. Ez a legrövidebb. Mint írtam, nem olyan komolyan veszik a maszkot, mint ahogy az ember gondolná. Kivétel talán Pejo, ahol a nagykabinosnál mindig komolyan vették. Igaz, az aljában a kiskabinosnál adtak maszkot akinek nem volt. Jó csúszást!
Előzmény: (Dr.Bubo 214504)
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
2022.01.15. 19:44
Ma jöttünk vissza innen. A pályákon még nem látszott a felmelegedés, de ráférne egy havazás a környékre. Gyakorlatilag minden pálya üzemel.Tapasztalatom szerint a Madonnai részen lényegesen többen voltak. Ennek ellenére nagyon jól tartották a pályák magukat. Még du- n is porzott hó hazafelé. Egy két hüttében kérték az EU igazolást ( Green pass). Maszkot viselni kell a felvonókon is de ez eléggé rugalmas. A tesztet sehol nem kérték. A kávé, meglepetésre csak 1,20 a hüttékben! A bombardino 5.
Előzmény: (Dr.Bubo 214374)
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
2021.12.27. 18:23
Üdv a mostanában olaszban jártaknak. Mi 8-tól mennénk Folgaridába. Elmondaná valaki, hogy most hogyan is megy? Amiről én tudok:
1,előzetesen regisztrálni kell egy honlapon. Ok, megvan. Onnan kapok valami igazolást amit célszerű megőrizni?
2, Neten előre megveszem a jegyet. Ok, Hogy funkcionál ez a valóságban? A vételi igazolásból hogy lesz bérlet?
3, Az eu-s kovid igazolást elfogadják telón vagy papíron kell?
4, Naponta be kell regisztrálni? Hogyan? bemutatom telón a QR códot? A kapunál vagy a pénztárnál, vagy van erre külön csekkoló hely?
5, Most vajon kell teszt még a beoltottaknak is? Akár a 3. oltás ellenére is?
Előre is köszi a segítséget.
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
2020.01.06. 19:33
Üdv. Nekem is lenne javaslatom. Tauplitz és környéke ami schneeberland néven fut.2 napos bérlettel már bármelyik hozzá tartozó 5 siterep igénybe vehető. Mi már többször voltunk - most 20-án is megyünk-és mindig volt olyan terep amely síelhető volt. Kedvencünk a a Riesneralm, mert ott a síelés az sielés azaz nem liftezed szét az agyad. Hosszúak a pályák, kellemesek kékek, nem túl piros a piros. A másik a Planneralm ami egy kisebb pálya -kb 15 km-, viszont ott is a két beülőssel gyakorlatilag majdnem az egész pályarendszer besíelhető.A Tauplitz is jó de ott ismerni kell a terepet, hogy ne kelljen botozni egyes részeken. Mindezek Pesttől kb 400 km.
Előzmény: (fmark 207210)
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
2018.03.10. 17:31
Most jöttünk vissza erről a terepről. 3 napot töltöttünk sieléssel. Megosztottuk az időnket. Az első napot a Skiwelten töltöttűk. Ennek három oka is volt. Az egyik hogy, a szállásunktól - Auffach- csak kb 15 km-t kellett autózni. A másik, pár évvel ezelőtt már sieltünk itt 3 napot és az fenomenális volt. A harmadik, keddi napon férfi nap van és a bérlet csak 37 volt 49 helyett.Több helyen be lehet szállni. A múltkori alkalommal Scheffauban szálltunk be. Most Hopfgarten volt közelebb. A kabinos felvonotól kb 100 m-re van egy parkolóház. Ingyenes a parkolás.Természetesen hatalmas sidepó a lift épületében, ami tök jó több napos sielés esetén. Minden lift és pálya üzemelt. Olyan 10 óra környékén amikor elkezdtük tökéletes pályák vártak. De az időjárással nem volt szerencsén. Kb egy óra mulva lett aztán köd, egyre sürűbb havazással, ami a hüttébe kergetett bennünket.Mivel nem mutatott javulást az idő, hazatérés mellett döntöttünk. A völgybe történő lecsúszás során kb 800 m magasságban eltünt a köd, a hó esőre váltott és az aljáig sz...rá áztunk. Ennyit a skiweltről.
A második napon a Skijuwel volt a soros. Auffachból egy új, gyors kabinos/ Schatzbergbahn/ visz fel a tetöre ahol pálya eldorádó fogadja az embert. Széles pályák, beülős felvonókkal.Sorállás max 2 perc.Ezen az oldalon / Wildschönau/ piros pályák vannak egy rövidebb feketével.
Itt sem volt szerencsénk az időjárással. Reggel kb 11-ig napsütés majd utánna havazás. Mint az elöző nap. Mivel olyan 0 fok körül volt a hőmérséklet a pályák állapota egyre romlott, de végig sielhető maradt. Egy piros visz le a kabinos aljába. Na az alja már ugyan csak " combos" volt.
A következő nap ragyogó napsütés. Ezen felbuzdulva elhatároztuk, megnézzük a másik /Albachtal/ oldalt. Nem sielhető egybe a két rész. Kabinossal fel, lecsúszni a középső beülősig, azzal fel. Itt vagy beszállsz az összekötő kabinosba, vagy lecsúszol annak középső állomásáig és ott szállsz be. Ez levisz a völgybe, ott átülni a másik kabinosba/ kb 50 m/ ami felvisz a csúcsra.Ez összesen kb 20 perc. Na itt még több pálya található, valamint hatalmas "off piste" terület.Rengeteg gyerek, felnött volt.Ennek, meg a kb 3 foknak köszönhetően nagyon gyorsan össztúrták a pályákat, ugy hogy elhatároztuk, vissza a másik oldalra. Legnagyobb meglepetésünkre. annak ellenére hogy, majdnem ugyan az a két terület fekvése- nagyon jók voltak a pályák. Hatalmasakat csúsztunk. Olyan szélesek a pályák hogy még 1/2 4 körül is találtunk a pályák szélén ratrakolt részeket. Hatalmas nap volt.
Az igaz hogy messze van, de szerintem megéri, ha valaki szereti a széles carvingolásra alkalmas pályákat.
Amikor eljöttünk/ 9-én/, még volt hó rogyásik a völgyben is.
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
2016.12.18. 16:55
De tényleg, mi az értelme az ilyen flick-flackoknak / /bocsi, de fogalmam nincs mik azok- ez nagyon gáz?-, de biztosan nem csak odaáll, beakaszt, felhúz, kiakaszt/? Miért a felvonónál kell csinálni? Biztosan nem véletlenül szóltak. "Csípem" az olyanokat mint a Basslover. Ha túl unalmas a felvonózás, akkor a gyaloglás mellett még lehetne helikopterrel is menni és talán nem lenne olyan uncsi.Az ilyen típusú emberfajta az, aki sz....k a másikra,lényeg hogy Ő jól érezze magát, lássák a többiek milyen cool csávó, abszolút felelőtlen másokkal szemben. Mert tényleg, ha miattuk le kellene állítani a felvonót akármennyi időre is, akkor gondolom húznának el sunnyogva. Biztosan nem állnának oda a többiek elé és mondanák: addig amíg nem megy a felvonó, mi fogunk felhúzni benneteket!
De a csúcs, hogy még neki nem tetszik, hogy vannak olyanok akiknek nem tetszik amit csináltak.
Lenne egy javaslatom kedves Brasslover. Biztosan van az összeg, amiért csak a Ti részetekre nyitnák meg a pályát. Akkor csinálhatnátok amit akartok, de amikor " rendes " üzem van , akkor tartsátok be a rendet ami minden pályán érvényes felvonózás alatt.Ha ez nem megy, akkor hanyagolni kéne a felvonót.
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
2016.11.11. 20:56
Tényleg nagyszerű, hogy folytatódik a fejlesztés.Az viszont sajnálatos, hogy annak az áldatlan állapotnak a megszüntetésére nincs elképzelés, ami a tanuló pálya környékén szokott kialakulni. Arról beszélek, amikor a síelők, bordosok útját keresztezik a gyalogosok, akik a tanuló pályához igyekeznek. Na nem a tanulókról van szó, hanem valószínűleg a hozzátartozók azok, akik meglehetősen eszetlenül átvágnak a pályán. Találkoztam már babakocsival is. Hihetetlen a baleset veszélye. Erre nem lehetne kitalálni valamit? Mondjuk, egy híd építése, vagy levinni a tanulókat a beülős lift után levő részre?
Szerintem, mindenképpen találni kellene valami megoldást.
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
2016.01.04. 18:04
Tisztelt Síaréna! Egy olyan problémát szeretnék felvetni, ami szerintem sokunkat érint. Ez pedig nem más mint az a rendkívül balesetveszélyes helyzet, ami a tanulópálya környékén szokott kialakulni.Ugye jönnek a síelők meg a bordosok viszonylag nagy sebességgel és közben ott gyalogosok sokasága /láttam már babakocsit tolót is/ mászkál. Közöttük kell lavírozni.Azt hiszem, nem kell magyarázni, mennyire kiszámítható egy gyalogos viselkedése, mikor látja a feléje csúszót. Szerintem abszolút balesetveszélyes az ilyen helyzet. Kész csoda, hogy -tudtommal- még nem történt baleset. Valahogy meg kellene oldani, mielőtt még megtörténik. Mondjuk, kitiltani onnan a gyalogosokat. Ez lenne talán a legegyszerűbb, de akkor hogyan lehetne megközelíteni a tanpályát. Lehetne valamilyen felüljárót építeni akár a gyalogosoknak, vagy akár a csúszók részére. De megoldás lehetne az 1. tanpálya megszüntetése és áthelyezése a 3.helyére.Így a gyalogosokat ki lehetne terelni az útra.
Szerintem a jelenlegi helyzet megváltoztatása mindenki érdeke.
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
2015.02.20. 18:43
Szia Linda,
tegnapelött voltunk itt. A pályák OK, nyitva mindegyik, porhó van.Egész nap sütött a nap, de csak du. 3 körül lett egy kicsit kásás a hó a 2-s beülős elötti utolsó kanyar kornyékén. A másik beülősnél egész nap porhó, egy két helyen kicsi jeges foltok voltak, de egyáltalán nem volt vészes. Ha ki akarod kerülni a csákányos felvonókat akkor a 2-s beülős tetejétől a 10-s pályát válasszátok. Azon tudtok a 4-s beülős aljához lecsúszni./ kék pályán/ A 4-s tetejétől le lehet csúszni a 2-s aljához. Szerintem egy napra teljesen ok. Jó csúszást!
Előzmény: (pigeon 180723)
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
2015.02.13. 21:08
Üdv.
Mi is 14-től megyünk. A felállás 1 hölgy, 7 pasas, 8 vagy 12 kerék.
Egyébként körülnéztem a neten mit írnak erről a helyről.Az általános értékelés-német utazási portál- az 5-ös skálán 2,9. Vegyes az értékelés. A fiatalok szerint egy lepukkant szálló, bár jó a kaja az étteremben. Zajos- a főút mellett van. A felvonó kb 200 m, csak át kell menni az úton. Egy idősebb házaspár szerint minden OK a személyzet kedves. Bevásárlási lehetőség kb 2km-re. Net nincs.Na most kinek higgyen az ember? Csak a saját szemének!Egyébként mi sielni
megyünk ahol a fő szempont: közel legyen a lift és legyen hol aludni.A többi mellékesnek tekinthető szerintünk.
Hát ennyi.
Előzmény: (abatman 180362)
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
2015.02.12. 20:37
Üdv mindenkinek. Volt már valaki a Scheffauer apartmanházban? Érdekelne a tapasztalat, oda megyünk márciusban.
Előre is köszi.
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
2015.01.20. 18:39
Szia Szeleste, engem is érdekelne a cím!
Köszi.
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
2014.11.23. 19:48
Helló, már többször voltunk itt. Ha van hó, márpedig most van, akkor szédületes az egész. Livigno egy völgyben fekszik a pályák a falu két oldalán vannak. Ha svájc felöl nézzük akkor a jobb oldali carosello, a bal oldali a mottolinó nevű pályarendszer.Léccel nem átjárható a két rendszer. A liftek a faluból indulnak.Ingyenes síbuszok járnak,ezekkel tudtok átmenni az egyik oldalról a másikra. Szinekkel vannak jelölve a különböző vonalak. Erre figyelni kell. Egyébként minden info rajta van a sítérkép hátoldalán amit a pénztáraknál lehet beszerezni.Arra emlékszem hogy a carosello oldalon szépen végig lehet csúszni egyik végétől a másikig. A másik oldalban nem vagyok biztos.Alapvetően ülős liftek vannak. Nem jellemző a "vonszolós".
Biztosan nagyszerű lesz!
Előzmény: (Bence90 174442)
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
Topik: Hochkar
2014.01.01. 16:29
Valami változás az utolsó bejegyzés óta? A kamerák képei szerint eléggé havas a vidék, de a pályák milyenek?????
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
2014.01.01. 16:26
BUÉK mindenkinek. Járt valaki az elmult napokban itt? Mi a helyzet a pályákkal? Jól jönne egy kis info!
Előre is köszi
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
Topik: Tauplitz
2013.03.14. 19:21
Szia, mivel már egy párszor voltam Tauplitzban, elmondom a tapasztalatomat hogyan lehet átmenni úgy a piros 1-re hogy nem kell sífutni. Nem szabad rámenni arra a szaggatott jelzésű útra. Két lehetőség van ha az ember felért a taulitzi felvonóval, attól függően hogy akarsz gyalogolni kb.50-100 m-t vagy nem. 1. sz: Ha igen akkor ahogy kiszálltál a liftből rögtön ballra kell menni. Közvetlenül lifttel szemben van egy szálló az előtt kell elmenni ahogy említettem ballra. Ahogy elérsz egy dupla csákányos lift kiszállójáig,felcsatolhatod a lécet. Innen sima az út.Az elején egy kicsit lankás ,de utánna OK.Elcsúszol a Lerchkogelliftig. Ez egy másik csákányos. Azzal fel a tetejéig. Innen tudsz becsatlakozni az 1-es pirosba./a kék 14-el/. De ha rám halgatsz, akkor nem mégy le a 14-el, hanem tovább egyenesen/kék 18/és akkor a Lawinenstein beülős, buborékoshoz jutsz ami felvisz a tetőre.Onnan a 23-on le tudsz jönni az 1-re. Jó hosszú, kellemes. Egy helyen van benne egy köteles segítség.
A 2 sz. lehetőség annyiban különbözik az előzőtől, hogy ahogy kiszálltál a liftből/ nincs lecsatolás/ a már említett szálló jobb oldala mellett kell elcsúszni és egy piros pályán lejutsz a már szintén említett dupla csákányos lift aljához. Ezzel felmégy és onnan már azonos az út az előzővel.
Remélem segítettem. Jó időt, hó az van elég.
üdv.
Előzmény: (winter11 157187)
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
2013.03.08. 18:23
Üdv,
megvan még az említett ingyenjegy? Ha igen érdelkelne.
Előzmény: (afuchs007 156534)
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.