Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó laponként: összesen 119, rendezés:
Békássy Szabolcs által küldött hozzászólások listája
Üzenet szövege
Békássy Szabolcs Hozzászólások: 119
Regisztrált: 2005.01.06.
55 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia Dorap!

Igaz, hogy 130 km-vel hosszab, de én a München-Genf-3 Vallées útvonalat javaslom. Sokkal költség hatékonyabb(egy osztrák és svájci matricát kell csak megvenni) s az alagútnál ilyenkor kialakuló dugókat is megúszhatjátok. Véleményem szerint, ha a francia terepek északi blokkjába utazik valaki, ez a választandó út. Les2Alpes, Briancon, Puy, Orcieres esetében már én is dél felé a Frejus alagúton át venném az irányt. Frejus alagút és Mt. Blanc alagút között nincs differencia sem árban, sem távolságban.

üdvözlettel, jó síelést kívánva....
Előzmény: (Dorap 178750)
Békássy Szabolcs Hozzászólások: 119
Regisztrált: 2005.01.06.
55 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!

Sokadszor tértünk vissza tegnap a 3 Völgyből. Csodálatos időt fogtunk ki, a hó mennyiség a megszokottnál jóval kevesebb volt, de tökéletesen síelhető volt az egész rendszer. Ezt külön kihangsúlyoznám, hiszen több barátom is érdeklődött, hogy valóban "csak" 300 km pálya síelhető, mint ahogy itt a portálon, s a https://www.skiresort.de oldalon olvasható. Nagyon félrevezető, hiszen a pályák legalább 95%-a nyitva, elvétve találkoztunk csak egy-egy lezárt pályával, a felvonók közül pedig az összes üzemben van. Szombati érkezésünk napján friss hónak örülhettünk, de még evvel együtt is sokkal kevesebb hó volt a megszokottnál. A pályák a hét végére jó tömörré, helyenként jegessé váltak, de Val Thorensban és Orelle-ben, Meribel és Courchevel magasabban fekvő részein találtunk igazi finom porhavas pályákat is. Nincs ok az aggodalomra, a 3 Völgy teljes gőzzel vár mindenkit, s csütörtöktől 4 napig tartó nagy havazás várható. A hét folyamán miután elolvastuk az alábbi cikket, személyesen is részesei voltunk egy csodálatos természeti jelenségnek, amit az alábbi képen örökítettünk meg :) jó síelést mindenkinek a szezon hátralevő részében.

http://www.hir24.hu/kulfold/2015/01.../23/harom-nap-kelt-fel-mongoliaban/
SAM-0137.JPG
Békássy Szabolcs Hozzászólások: 119
Regisztrált: 2005.01.06.
55 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok! Tegnap jöttünk Planai-ról, glatt jég az összes pálya. A hóhiány siralmas, a fenti pályákon kitűnően lehet korcsolyázni egészen a kabinos középső állomásáig. Onnan lentebb próbálkoznak a hóágyukkal, hideg van, de a pályák még nincsenek megnyitva. Nagyon-nagyon imádkozni kell a havazásért :(

Feladó:  Békássy SzabolcsFérfiProfi síelő
Dátum: 2014.11.13. 22:15
Topik: Tignes, Val d'Isere
Békássy Szabolcs Hozzászólások: 119
Regisztrált: 2005.01.06.
55 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia! mi ide tervezzük jan. 17-től, privátban beszéljük meg. medszab@freemail.hu
Előzmény: (3000m. 174174)
Feladó:  Békássy SzabolcsFérfiProfi síelő
Dátum: 2014.01.27. 21:52
Topik: Avoriaz - Portes du Soleil
Békássy Szabolcs Hozzászólások: 119
Regisztrált: 2005.01.06.
55 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

köszönjük a beszámolót :) innen ritkán kapunk... Tervek között szerepel nekem is Avoriaz... Hol érdemes megszállni? Képeket is szívesen fogadunk :) üdvözlettel
Feladó:  Békássy SzabolcsFérfiProfi síelő
Dátum: 2014.01.27. 21:42
Topik: Winklmoos Steinplatte
Békássy Szabolcs Hozzászólások: 119
Regisztrált: 2005.01.06.
55 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Nem csodálom :) volt szerencsém jó időben, jó hóviszonyok között. Széles pályák, modern felvonópark, kellemes erdei utak :) egy szó mint száz, nagyon barátságos kis terep :)
Előzmény: (Robin 168100)
Békássy Szabolcs Hozzászólások: 119
Regisztrált: 2005.01.06.
55 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Te tényleg nagyon gyors síelő vagy :) minden elismerésem :) nálam nem csak a gyorsaság számít, szeretek szeles íveket húzni a pályára ;) nekem az nyújtja a síelés élvezetét ;) egyébként a te okfejtésed alapján az egyenlet két oldalán egyenlőség van :) 20 %t nem síeltél be! tehát maradt 480 km amit megtettél :) ez 6 napra elosztva napi 80 km-t jelent! Ezt simán megcsinaltad, hiszen Schladmingban is 70 km-t mentél egy nap. Ehhez képest plusz 10 km naponta elenyésző, hisz itt nem kellett sorba állnod... (Lehet itt nem is pihentél) Szóval szerintem Te tudsz nagyon síelni, s lecserélheted feketére a piktogrammot Te is :)
Feladó:  Békássy SzabolcsFérfiProfi síelő
Dátum: 2014.01.25. 16:45
Topik: St. Johann in Tirol
Békássy Szabolcs Hozzászólások: 119
Regisztrált: 2005.01.06.
55 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szép képek! Tavaly pont ott szálltunk meg, s pont ezt a terepet hagytuk ki :( a képeket látva lehet rossz döntés volt, bár Steinplatte is kellemes csalódás volt számomra :)
Előzmény: (Robin 167825)
Békássy Szabolcs Hozzászólások: 119
Regisztrált: 2005.01.06.
55 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

én nem mondtam, hogy a karbantartás húú-, meg haa... :) Te mondtad, hogy az osztrák pályák karbantartása húú-, meg haa... és hogy a franciáknak van mit tanulni :)közel 30 éve síelek én is, s nyolc éve rendszeresen visszajárunk Franciaországba, s nekem egyszerűen jobban bejön... ez baj? s egy szóval nem említettem, hogy jobban karban tartják, de nem is kezelik kevésbé a pályákat :) ebben nem tudok különbséget tenni...Neked fizetnek azért, hogy az osztrák pályák mellé tedd le a voksod?? :)) ez csak egy vélemény! Egy hét változékony időjárás mellett(amit Fr.o-ban töltöttél) eltöltött idő mellett pedig általánosítani, s összehasonlítani két ország pályakezelési gyakorlatát pedig nem ildomos. Ha jól emlékszem az utóbbi időkben pont az osztrákoknál derült ki, hogy csalnak a kilométerekkel :)több helyen korrigáltak is...naponta mértük(mobilos alkalmazással) a naponta megtett kilométerek számát, kora reggeli indulással, egész napos intenzív síelés mellett sem tettünk meg egy nap 65 km-nél többet. Ez heti viszonylatban olyan 350-400 km körül lehetett...Ha Nektek sikerült mindez 500 km felett, akkor minden elismerésem a Tiétek :)de én itt nem szeretnék kakaskodni senkivel, én csak a saját tapasztalataimat írom le, nekem egyszerűen jobban bejön... Neked nem, tiszteletben tartom a Te véleményedet is :) a körülményekről meg annyit, ha jól emlékszem Ausztriában ekkoriban nem is nagyon volt mit karban tartani, hiszen hó sem nagyon volt :) DE félre értés ne essék, nagyon szeretem Ausztriát is :) de ha tehetném, s nem lenne olyan nagy a távolság egy évben többször is a francia terepek valamelyikét választanám...
Síbaráti üdvözlettel, további sok szép sínapot kívánva, részemről a történetet lezárva:

Szabolcs
Békássy Szabolcs Hozzászólások: 119
Regisztrált: 2005.01.06.
55 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Kinek a pap, kinek a papné.... Ausztria számos terepén megfordult barátaink tartottak velünk idén, s külön kiemelték ők is, hogy egy egész éjszaka tartó havazást követően ők az osztrákoknál nem láttak már aznap reggel mozgolódó ratrakokat. Persze az időjárással, s a természettel senki nem veheti fel a harcot, egész éjszaka, s egész reggel tartó intenzív havazást követően senki ne várja, hogy tükörsima pályákon fog síelni. Egyébként aznap mentünk mi is azon a pályán, s kifejezettem élveztem a fiss hóban a rövid lendületek gyakorlását :)Tavaly Saalbachban előző esti pár cm-es havazást követően hasonló kép fogadott, pedig ott lett volna idő jobban eldolgozni. Erre persze nem panaszkodtam, alkalmazkodtam az időjárási körülményekhez és fantasztikus sínapot töltöttünk ott el. A 3 Völgy egyébként a világ egyik legnagyobb ratrak flottájával is rendelkezik, csak az Orelle-i pár km-es szakaszon láttam 4-et....Amikor a havazás intenzitása alább hagyott frissen ratrakolt, finom hóban húztuk az íveket :)A 80-as évek Jahorinai pályáihoz hasonlítani a 3 Völgyet kissé túlzó, s akkor finoman fogalmaztam...Nem véletlenül lett gondolom 2013-ban a világ legjobb síterepe:
https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/...csutortokon-nyit-a-vilag-legjobb-siterepe/
s ezen szavazás eredménye, gondolom nem hozzám hasonló laikusok szubjektív véleménye alapján alakult ki...
Nem tisztem senkit meggyőzni a 3 völgy szépségéről, csak a saját szubjektív élményeimről írók. Nekem hatalmas élmény több 10 km-es pályákon csúszva, völgyeket átszelve hatalmas sítúrákat tenni :)persze aki egy osztrák hüttében Leberknödel suppet szürcsölgetve, kisebb pályaszakaszokon gyakorolgatva(némi sorban állással, pihenéssel a felvonóknál)szeretné idejét tölteni, annak tényleg fölösleges ilyen nagy távot megtenni. Remek helyek vannak Ausztriában is, melyeket én is szeretettel látogatok minden évben, de nekem a 3 Völgy, Paradiski és Tignes más dimenziók.
Van egy pár pálya, amit jövőben ide látogatók számára feltétlenül tanácsolok,hiszen a 600 km-t egy hét alatt értelemszerűen nem lehet besíelni. Elkerülhetjük így, hogy időnket a keskenyebb, zsúfoltabb pályákon pazaroljuk el :)

Val Thorens:

-Moraine felvonó melletti Moraine és Genepi pályák
-Cime de Caron(eszméletlen panoráma)s az onnan levezető piros majd kék pályák
-Orelle-be a Rosael felvonó alatt vezető kék és piros pályák
-Orelle-ben a Peyron nevű kék pálya

Les Menuires:

-Mont de la Chambre(vagy végig, vagy középtávon vissza VT-be)
-Becca és Roc de 3 Marches felvonók mellett levezető kék és piros pályák
-Roc de 3 Marchesről levezető Grand lac, Pelezolet, majd Biolley pályák egész Saint Martinig, 8,7 km!!

Meribel

-Col de la Chambre-ról levezető piros(Lac de la Chambre, majd Ours nevű kék egész Mottaretig(1750), s onnan opcionálisan tovább lehet még csúszni egész Meribelig(1450) egy gyönyörű fenyőkkel határolt enyhe lejtésű pályán(Truite) Ez is legalább 8-10 km
-Plattieres kabinos felvonó mellett levezető hosszú kék(Sitelle, majd Martre) szenzációs, igazi carving pályák :)
-Tougnette-ről vezető Crétes, Choucas majd Gelinotte nevű pályák(ez is legalább 8 km)
-Tougnette-ről a másik irányba a Faon majd Liévre pályán át Meribelbe
-Saulire-ről vezető hosszú piros és kék pályák kihagyhatatlanok(Schumacher itt szenvedett balesetet :( )
-Altiport részen széles lankás gyakorló pályák gyönyörű környezetben

Courchevel:

-Saluire-ről a kabinos alatt egy katlanban vezető Saulire nevű piros szenzációs, majd innen tovább kék pályákon egész Courchevel 1550-ig
-Col de la Loze-ról Anemones pályán Courchevel 1850-ig
-Biollay felvonó tetejéről induló Biollay nevű pálya...
-az egyik legszebb rész a Courchevel 1650 felett elhelyezkedő rész ahová a repülőtér alatt közvetlenül vezető pályán lehet átcsúszni

Véleményem szerint ezeket a pályákat feltétlenül meg kell nézi :)

További síelésben gazdag szezont kívánok mindenkinek, üdvözlettel!
Békássy Szabolcs Hozzászólások: 119
Regisztrált: 2005.01.06.
55 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

a pályák kezeléséről még annyit, hogy az éjszaka frissen leesett kb. 20 cm-es hóréteget, hajnalban már gőzerővel ratrakok garmadája igyekezett elegyengetni, tehát az időjárási körülményektől függően persze, de frissen ratrakolt pályák vártak reggelente :)egy szó mint száz, 5. látogatásom csak megerősített benne, hogy számomra továbbra is a 3 Völgy number one :)
Békássy Szabolcs Hozzászólások: 119
Regisztrált: 2005.01.06.
55 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Január 11-18 ig voltunk ott, az elején kisebb gondok akadtak a hómennyiséggel, több helyen apró kavicsok voltak a pályán, ami ezidáig a 3 Völgyben számomra szokatlan volt, de tudjuk, hogy egész Európát hóhiány sújtotta mostanáig. A 3. napon viszont esett rá egy jókora friss réteg, onnantól kezdve csak szuper latívbuszokban tudok szólni a pályákról :) A Meribelbe, St. Martinba levezető hosszú kékek fantasztikusak voltak :) besíeltük Courchevelt is, ott is fantasztikusak voltak a pályák... a korábbi hozzászólok által említett kezdők tömkelege csak Val Thorens központi részére korlátozódik, ilyen tömeggel más részeken nem találkozol, sőt lézengenek a síelők a pályán... Felvonónál sorban állás továbbra is ismeretlen fogalom, leszámítva a Funitel Peclet-et Val Thorens központjában, viszon 4 percnél tovább ott sem álltam egyetlen egyszer sem a sorban :)Val Thorens-ben most először szálltunk meg, pezsgő az élet, viszont a jövőben nem fogok ehhez a településhez ragaszkodni... Les Menuiresben, St. Martin-ban, Meribelben jobb áron meg lehet szállni, s a tömeg is ismeretlen fogalom :)
Előzmény: (Giovanni 167790)
Békássy Szabolcs Hozzászólások: 119
Regisztrált: 2005.01.06.
55 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

teljesen nyugodt vagyok, viszont úgy látom Te ideges, s a stílusod alpári :) Jártam már Courchevel 1850-en, szinte az összes szállás pályaszállás....kiálló sziklás részeken nem síelek :)hülyézni nem hülyéztem, csak leírtam én is a véleményemet a terepről... úgy gondolom, hogy a vélemények ütköztetése teljesen egészséges dolog, sporttársaink az egyes terepekről így vonhatnak le következtetéseket...de ebben a stílusban én nem kívánom folytatni, részemről befejeztem.
Jó síelést kívánok Neked, s minden kedves fórum használónak!
Békássy Szabolcs Hozzászólások: 119
Regisztrált: 2005.01.06.
55 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

én minden gondolatodnak az ellenkezőjét vallom :) idén ötödször megyünk vissza, s nem megmutatni magunkat, hisz abból elég lett volna egy alkalom is.... nem a St. Tropez feeling miatt megyünk vissza, a síterep szépsége és minősége pedig bőven kiemelkedik sok más terep közül. Ténylegesen besíelhető 3000 m feletti csúcsok sokasága, végeláthatatlan hosszúságú széles pályákkal, melyek egész 1400 m-ig vezetnek le..A tengerpart is mindenütt szép, de nem ugyanolyan Bulgáriában s nem ugyanolyan a karib térségben pl... Az árak Courchevel-ben valóban magasabbak mint az osztrák terepeken, de Les Menuires-ben St. Martin-ban már koránt sem ördögtől valóak...600 km teljesen egybefüggő pályarendszer sehol máshol a világon nincs... Persze van akinek ez nem számít, viszont mi imádunk hatalmas túrákat tenni a rendszeren belül, s hatalmas élmény pl. Val Thorens-ből átsíelni egész Courchevel-ig....Az apartmanok, szállodák közvetlenül a pezsgő sícentrumok szívében épültek, szinte kivétel nélkül mind pályaszállás. Mi nevezhető pihentetőnek, ha pont ez az elhelyezkedés nem?? Pihentetőbb síbuszra szállni nap mint nap, vagy zsúfolt parkolókban a kocsi mellett fagyoskodva átöltözni? A pályák minőségével soha nem volt kifogásom, SŐT ilyen powder élményt nem sok helyen tapasztal a síelő mint a 3 Völgyben, köszönhetően ez a terep nagy tengerszint feletti magasságának. A természet ellen persze az ember sem veheti fel mindig a harcot... Ha havazik egész nap akkor természetesen nem lehet tükörsima pályákon síelni, mint ahogy nem lehet ezt megtenni más helyeken sem hasonló időjárási körülmények között :)A "völgyesebb részeken" rengeteg hó volt(deep snow)? A hegyen meg nem volt? ezt végkép nem értem....egy szó mint száz: rengeteg terepen megfordultam, de nálam a 3 Völgy verhetetlen!!
Előzmény: (Kristina 166029)
Békássy Szabolcs Hozzászólások: 119
Regisztrált: 2005.01.06.
55 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia! Idén megyünk ötödször a Három Völgybe :) Les Menuires tökéletes választás az egész rendszer besíelésére... Az egész rendszer úgy van kialakítva, hogy nagyon sok átkelési lehetőség van egyik helyről a másikra, így nagyon el kell számoljátok magatokat, hogy bennragadjatok az egyik völgyben :)
Békássy Szabolcs Hozzászólások: 119
Regisztrált: 2005.01.06.
55 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

pont ez a baj szerintem, hogy a helyi buszok, teherautók arra járnak, körforgalmak, gyalogátkelőhelyek stb... biztos, hogy nem lehet úgy haladni mint az autópályán... és autópálya csak 50 km-vel több...
Előzmény: (Kristina 165543)
Feladó:  Békássy SzabolcsFérfiProfi síelő
Dátum: 2013.12.31. 15:05
Topik: Murau - Kreischberg
Békássy Szabolcs Hozzászólások: 119
Regisztrált: 2005.01.06.
55 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

szuper képek Laci!!! :)
Előzmény: (Peverell 165489)
Békássy Szabolcs Hozzászólások: 119
Regisztrált: 2005.01.06.
55 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Akkor a pályán találkozunk, mi is akkor leszünk ott, csak nekünk VT-ben lesz a szállásunk :) ne aggódj :) nem frissítik az adatokat sajnos :( picit hanyagabbul kezelik a francia adatokat :( az elmúlt napokban hatalmas havazás volt, s szombat magasságában további 20 cm friss havat várnak :)

http://www.snow-forecast.com/resort...s/Les-Menuires/6day/mid

http://www.valthorens.com/winter-en.../val-thorens/live.55.html

344 pályából 300 van nyitva jelen pillanatban, a 162 síliftből 154 üzemel :)
Előzmény: (fenyvesi 165519)
Békássy Szabolcs Hozzászólások: 119
Regisztrált: 2005.01.06.
55 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Véleményem szerint nem éri meg a rövidítés, nem hegyi szakasz ugyan a levágás, de falvak és városok övezte főútvonal. 1300 km után én úgy vagyok vele, hogy inkább haladok tovább az autópályán Moutiersig kényelmesen, utána még lesz úgy is egy kb. 20 km-es szerpentin. 50 km a különbség, idő és kényelem tekintetében mi a hosszabb vonalat szoktuk választani.
Bérlet árak tekintetében itt mindent megtalálsz:

http://en.lesmenuires.com/wp-conten...t/uploads/sites/2/2013/11/lesmeilleuresoffres...

az idei év egyik újdonsága a 3 Völgyben, hogy bevezették a duo illetve tribu bérleteket(2 vagy 3 személy legalább 6 napra együtt ugyanolyan bérletet vásárol) melyekkel további kedvezmények érhetők el. Alapesetben a 3 Völgy bérlet és a Belleville bérlet között 14 euró a különbség 6 napot alapul véve. 14 euró plusszért én a helyetekben megvenném a 3 Völgy bérletet, hiszen így át tudtok kirándulni Meribelbe vagy Courchevelbe, melyek szintén fantasztikus helyek. A Saluire csúcs két oldaláról(Courchevelbe és Meribelbe) vezető piros pályák igazi élményt nyújtanak.
mikor mentek?

üdvözlettel: Szabolcs
Előzmény: (fenyvesi 165264)
Békássy Szabolcs Hozzászólások: 119
Regisztrált: 2005.01.06.
55 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Kedves Fenyvesi!

Svájc felé haladva komoly akadályra nem kell számítani. Tapasztalatom szerint a svájci autópályák egy kicsit zsúfoltabbak, illetve kisebb torlódásra lehet számítani Bregenzt követő alagútnál az osztrák-svájci határon(itt lehet megvenni a svájci pályamatricát is) Franciaországban Genftől Moutiers-ig akadálymentesen lehet haladni az autópályán. Moutiers-től egy kb. 20 km-es szerpentin szintén jól járható Saint Martin-ig. Saint Martin remek választás, könnyen elérhető Meribel, Les Menuires és nincs túl távol Val Thorens sem. VISZONT Val Thorens bérlet nem elegendő, hiszen Saint Martin Les Menuires-vel van egy csomagban bérlet szempontjából. Az első opció tehát Les Menuires-St.Martin, a következő a Belleville Valley(ebben benne van már Val Thorens is), a komplett pedig a 3 Völgy bérlet. Amennyiben St. Martin-ban szálltok meg, én ez utóbbit választanám, hiszen Meribel egy karnyújtásnyira fekszik, s fantasztikus pályái, fenyveserdei megérnek egy misét....A St. Martinba levezető hosszú kék, mely elindul a 2700 m magas Roc de 3 Marches-ről s egész 1400 m-ig vezet a faluig szenzációs, nekem személy szerint az egyik kedvencem az egész 3 Völgyben. Visszatérve a Val Thorens-be jutás kérdésére: egyetlen felvonózással nem lehet Val Thorensbe jutni. Fel kell menjetek a St. Martin 1 és 2 felvonókkal. Innen több lehetőség van:
1, 3 völgy bérlet esetén átcsúszni a Granges felvonóhoz, majd a R.de. 3 Marches csúcsáról a meribeli Cote Brune felvonóhoz, mely felvisz a Col de la Chambre-ra(2850), onnan pedig már széles kék és piros pályák vezetnek Val Thorensbe
2, Belleville Valley bérlet esetén átcsúszni Les Menuiresbe és onnan a Menuires és Mont de la Chambre felvonókkal felmenni a Col de la Chambre-ra, ahonnan az előbb említett úton lehet lejutni VT-be.

A visszajutás már sokkal egyszerűbb hiszen a Col de la Chambre-ról csak egy felvonó használatával(Becca vagy Roc de 3 Marches) kell visszajutni a R. de 3 Marches-re ahonnan a korábban említett hosszú kék visz vissza a faluba :)
Előzmény: (fenyvesi 165184)

következőutolsó laponként: összesen 119, rendezés:
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 94 vendég és 6 regisztrált felhasználó látogatja.