Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

pigeon által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (38)Időben csökkenő Időben csökkenő
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2017.02.20. 21:40
Szombaton jöttünk meg egy rövid, 3napos fannigbergi túráról. Idén úgy alakult, hogy síszünet idején tudtunk csak utazni. Csütörtökön elég nagy tömeg volt a pályán, egyszer belefutottunk egy 10-12 perces várakozásba a Samson liftnél, az átlag 5-8 perc volt. A tömeg azonban péntekre, a hóeséssel és a lehűléssel eltűnt, ekkor a leghosszabb várakozás 4-5 perc volt. Szombatra pedig kiürült a terep, gyakorlatilag sorbanállás nélkül lehetett síelni.

A pályák kiváló minőségűek voltak, és pályán kívül is volt hó bőven. Hét év kihagyás után jártunk idén újra itt, és valahogy rácsodálkoztunk, miért is hanyagoltuk el ennyire ezt terepet. Fanningberg szerényen megbújik a nagyok árnyékában, de kiváló adottságú terep. A 8-as pálya fenti letörésével kapcsolatban: szerintem érdemesebb a piros 5/6-oson lejönni, és a kis átkötőn visszacsatlakozni a kékre. Ez a lejtő szélesebb és kevésbé meredek, és a hó minősége is jobb, mint a szomszédos kék szakaszon, amin már délelőtt is előbukkantak itt-ott jeges foltok. Nehézsége talán, hogy az első domb aljában egy emelkedő van, és ha nincs kellő lendület, akkor botozás a vége.

Szállásunk Grabendorfban volt egy kis Bauernhofnál. Ilyen kedvező áron még nem találtam eddig lakást a környéken (120 EUR/3 éj/2 fő), és szuper kedvesek a háziak (bár ez eddig mindehol alap volt). Csak ajánlani tudom mindenkinek: ferienwohnung-bauer.at

Linda
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2017.02.20. 18:32
Kedves Csilla!

Maximálisan egyetértek a leírtakkal. Kisgyerekes szülőként mi is szakemberre bíztuk a gyerkőcök oktatását, illetve szigorúan kék pályákon közlekedünk velük. De mint minden éremnek, ennek is két oldala van. Kék pályákon otthonosan mozgó síelőként én viszont a profi, a pályákon száguldozó sporttársakhoz intéznék egy felhívást.

Nagyon örömteli, hogy szemet gyönyörködtető technikával, nagy sebességgel száguldoztok lefelé a kék lejtőkön, de kérem, gondoljatok kevésbé jól síelő sporttársaitokra is. Vagyunk néhányan, akik még kisebb magabiztossággal közlekedünk a kék lejtőkön, és egy-egy eltervezett kanyar nem pont abban a ritmusban sikerül, ahogy azt szeretnénk. Elég rémisztő érzés, amikor valaki elszáguld melletted néhány cm-re! És igen, már saját tapasztalat is van arról, milyen az, amikor egy élen száguldozó sporttárs áthasít a léceiden, és borultok mindketten – nem kívánom senkinek ezt az élményt. Vagy amikor az előtted (amúgy már ügyesen, de szépen, megfontoltan) síelő kislányod mellett suhan el valaki kamikaze módon – ez még az előző helyzetnél is dermesztőbb. És a lányod sírva közli, hogy ő nem mer tovább síelni…

Persze, a kék pálya (is) mindenkié, de ha valaki már ilyen komoly, 60-80-100 km/h-s tempót diktál, az például ne egy keskeny, kezdőktől, gyerekektől nyüzsgő pályán tegye. Neki ott a haladóknak “fenntartott” piros vagy fekete lejtő.

Én sem szeretnék általánosítani, de a síelés (ahogy a rengeteg baleset is mutatja) nagyon veszélyes sport.

Vigyázzunk egymásra!

Linda
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2016.01.30. 22:01
Sziasztok!

Friss infók: a pályákon bőségesen van hó, és a nagy meleg ellenére is egész tűrhető, jól síelhető állapotban voltak még tegnap is – a friss hó és a hideg azért nyilván itt sem ártana. A hely sajnos csalódást okozott nekünk: megerősítve a korábbi véleményeket, kék pályák kedvelői felejtsék el ezt a terepet. Nem is elsősorban a meredek letörések miatt, hanem mert egyszerűen nincs egy igazi, hosszabb, széles kék pálya. A 3-as számú családi pályának nevezett, 3 km hosszú pálya egy marketing fogás.

A 6-os ülőssel a hegy tetejére megérkezve egy felvezető szakasz után egy letöréshez érünk: jó lejtésű, még a szélessége is rendben – szóval eddig ok. Innen viszont következik egy keskeny átkötő szakasz (mivel sokan csúsznak rajta, így már délelőtt jeges, széttúrt – nem nagy élmény.) Aztán megérkezünk a 10-es kabinos tetejére. Hogy ennek a lejtőnek a bal oldalát kinevezték kék pályának, az egy vicc. Ha már enyhe lejtésű részt keresünk, az amúgy inkább a hüttétől indulva található meg. De ez a pályaszakasz egy hosszú, meredek lejtő. Igaz, hogy nagyon széles, és ha nem fagyos-jeges a pálya, gond nélkül síelhető, de egy kék lejtőre vágyó sízőnek azért ez munkás. Jó hír, hogy akit megijeszt a lejtő, kikerülheti egy kis erdei úton (bal oldalon, a pálya kb. 1/4-énél indul). De ugye akkor megint egy szűk erdei úton haladunk… és ráadásul ennek az alján egy kis domb fogad minket, tehát nem árt megereszteni a léceket – de annyira nem tudjuk, hogy ne legyen botozás a végén. Innen jobbra tarva egy szinte vízszintes szakasz következik, ez azért letudható botozás nélkül. És akkor végre felcsillan a remény, hogy megérkezünk egy kellemesen széles és kellemes lejtésű részhez – ez tart is vagy 200 méterig. A végén letörés, de ez is kikerülhető. Utána még egy enyhe lejtésű szakasz, és már lent is vagyunk a 10-es kabinos aljában. Szóval ezért a két jó szakaszért egyszerűen nem éri meg erre jönni. (A középállomásig vezető kék pálya is kellemes.) Marad a tanulópálya (14-es), ami szintén egy elég meredek lejtő, viszont nagyon széles, és alig lézeng rajta néhány ember – egész nap csákányozni ezek szerint senki sem szeret. Így még ebben az őrült januári tavaszban is jól tartotta magát a pálya.

A pályarendszer központi fennsíkja nagyon hangulatos, de a sok botozás után a szépségét már nem igazán értékeli az ember…

Tömeggel mi nem találkoztunk, igaz, a gigantikus parkolónak alig a harmadában voltak csak autók. A parkolás elég érdekes, én még eddig nem jártam olyan síterepen, ahol a reggel érkező népeket ne terelték volna a parkolóban.

A korábban már emlegetett szállásunk szuper volt, a környék tényleg szép, összességében nagyon jól éreztük magunkat, mert síelni jó – de többet itt nem tesszük.
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2015.10.04. 15:00
Szia, köszi a beszámolót! Az üdvözletet átadjuk :-)

L.
Előzmény: (Kis Kovi 183439)
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2015.10.02. 22:27
Szia,

az én ajánlatom szintén Hausnál a Berglandhaus Martin: http://www.algo.at/berglandhaus-martin. Nagy közösségi helyiség is van, és egy közös konyha, a tulaj meg nagyon jó fej. Előny: a környékbeli árakhoz mérten olcsónak számít, hátrány, hogy magasan van (kb. a Höfi völgyállomásával egy magasságban), nagy hóban lánc kellhet - de a kilátás mesés. A másik hely, ahol már jártunk, és elférnétek ennyien, a falu (Haus) központjában a Haus Aigner (pizzéria és tekepálya is egyben). Itt négy lakás van, és az ára is egész korrekt, főleg, ha azt nézem, hogy a kis kabin gyalog simán elérhető néhány perc alatt... És finom a pizza!

Linda
Előzmény: (kartecsni 183364)
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2015.10.02. 22:06
Szia, a bekalandozás a hegyek közé mit jelent pontosan? Pont itt foglaltunk szállást január közepére, mert nagyon szimpi a hely (örömmel olvasom a pozitív tapasztalatokat), és mert úgy tűnt a térkép alapján, hogy meg lehet úszni hólánc nélkül is egy kis havazás esetén (az extra hó nyilván minden emelkedőn gond lehet)... Takarítják az utat egyébként?
Abban meg nagyon bízom, hogy januárban, hétköznap nem lesz részünk a sokak által emlegetett tömegben.

Linda
Előzmény: (Kis Kovi 183352)
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
Topik: Kraliky
2015.03.08. 15:39
Ez itt elég off, de ha már szóba hoztad: az idei év másik nagy felfedezése Eplény volt számunkra. Nagyon klassz, hogy nálunk is van egy ilyen szintű síterep, de ha mindent mérlegre teszek, nekünk Királyka jobban bejön - pláne, hogy közelebb is van. De síelünk még Eplényben is, ebben is biztos vagyok:-)
Előzmény: (Robin 181861)
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
Topik: Kraliky
2015.03.07. 21:19
Sziasztok!

Köszönettel tartozom a lelkes Királyka beszámolókért, mert a sok pozitív tapasztalatot olvasva úgy döntöttünk, mi is kipróbljuk a pályát. Nem kellett csalódnunk:-) Mivel már mindent leírtatok, amit a helyről tudni érdemes, nem szaporítanám a szót, talán csak annyi kiegészítés, hogy remek a tanuló részleg, két kis felvonóval. Nem kérdés, hogy jövőre a kis 4évesünk itt kezdi meg síkarrierjét:-) A hó minősége a mai tavaszi napon is kifogástalan volt (persze, a meredekebb részek már jegesek voltak délutánra, de igazi letörések nincsenek, így ez kezelhető volt még a kislányunknak is) Viszont sehol egy barna folt, vagy kövek - a hóágyúkat ezek szerint itt nemcsak dísznek tartják. Ausztria után igazi élmény volt a hely árszínvonala - mind a napijegyek, mind az étterem vonatkozásában. Ha kötözködni akarnék, azt azért megjegyezném, hogy egy angol nyelvű étlap nem ártana az étteremben. Szóval: kezdőknek, pláne kisgyerekkel, ennél jobb (ár-érték arányú) síterepet nem nagyon tudnék ajánlani:-)Jövőre felfedezzük az Energy Panziót is - hacsak nem ajánl valaki másik jó szállást:-)

Linda
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2015.02.25. 19:03
Köszi a beszámolót! Sajnos el kellett halasztanunk az utat, de talán jobban is jártunk így... Amúgy nagyon szeretjük Klippitzet, de ki kell fogni az ideális körülményeket, hogy jót lehessen csúszni. A fekvése, és a takarékos hóágyú-használat miatt gyakran elég féloldalas a terep.
Előzmény: (molesz52 180980)
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2015.02.17. 21:27
Sziasztok,

járt valaki mostanában Klippitzen? Milyenek a pályák, hóhelyzet? A hivatalos jelentés biztató, a hétvégi időjárás-előrejelzés már lehűlést ígér, így talán a déli fekvésű pályák is használahatók lesznek a hétvégén. Osszátok meg, ha van friss tapasztalat, köszi: )

Linda
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2015.01.10. 20:15
Nem igazán értem a felháborodásod, itt az időjárás topikban is olvashattad a hétvége várható időjárását (korrektül leírva), és a bergfex-en is eső, eső mára, és holnapra is. Mi amúgy Haus weboldalán szoktuk nézni az előrejelzést, és eddig még mindig pontosan azt találtuk a helyszínen, amit írtak - ott is esőt írnak mára és még holnapra is... Hol olvastál 15 cm-es hóelőrejelzést???

Linda
Előzmény: (tüfi 177561)
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2014.02.05. 13:25
Sziasztok!

Méltatlanul kevés szó esik itt Hauser Kaiblingról, pedig szerintem tökéletes választás annak is, aki nemcsak beszállóhelynek használja a 4 hegyre, hanem itt tölt el egy egész hetet. És családi síterepnek, kezdőbb sítudással, is kiváló. Nagyon jó lejtésű, széles és hosszú kék pályák vannak itt: kezdőknek a 3-as felső szakasza, aztán jöhet a meredekebb letörésekkel is tarkított alsó szakasz, illetve a 8-as pálya - ez egy igen kellemes, lankás és nagyon széles kék pálya egyetlen meredekebb letöréssel. A hab a tortán pedig a 4-es pálya. Jó lejtésű, hihetetlen széles, hosszú kék pálya, számomra a csúcs ebben a kategóriában:-)) A 8-as pályáról még annyit, hogy a múlt héten itt lettem gazdagabb azzal a régen áhított síélménnyel, hogy "saját" pályán síelek. Valamilyen rejtélyes ok miatt 10 óráig rajtam kívül szinte senki nem síelt itt, aztán hirtelen megérkezett a "tömeg". És mivel itt reggel a liftek már f9-kor indulnak (a kabinok n9-kor), így jó néhány kört lehetett tenni békés magányban...
A 4-es mellett található tányéros lifthez pedig kitűnő gyakorlópálya szakasz tartozik.

Kisgyermekes családok számára családi síbérletet (Jungfamilienkarte) kínálnak felár nélkül, azaz anyuka és apuka legálisan cserélgethetik a síbérletet!

A helyi síiskoláról is csak jókat mondhatok, bemelegítésnek 2 órás magánoktatással kezdtük. Egy nagyon szimpatikus pasi volt az oktatónk, aki "húzta-vonta" a lányomat a pályákon, aki persze mindezt nagyon élvezte, és a 2. óra végére már számomra is hihetetlen sebességgel, és ami a fontosabb, biztonsággal közlekedett az amúgy már elég buckás terepen.

És a tökéletes síélmények mellé igen jó szállást is találtunk a Berglandhaus Martinban. Apartman kategóriában ár-érték arányban a környéken eddig nálunk ez volt a nyerő.(szépséghiba: a ház 1130 mes magasságban van, durvább havazásnál hólánc nélkül nem lehet feljutni - szerencsére nekünk ez a kaland kimaradt:-))

A múlt heti csodálatos síút után megint úgy jöttünk innen haza, hogy jövőre újra ugyanitt:-))

Linda
A 6-os átsíelő szakasza.
Reggel a 8-as pályán.
SAM-2929.JPG
SAM-2945.JPG
A 4-es sz. kék sztráda:-))
SAM-2950.JPG
Kilátás a Berglandhaus Martinból
SAM-2889.JPG
Privát szánkópályánk:-))
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2014.01.16. 17:29
Szóval hogy hivatalos legyen a lent említett lehetőség. Bad Gastein honlapján ez áll:

"Jungfamilienkarte: Für Familien mit einem nicht skifahrenden Kleinkind unter 3 Jahren. Der Skipass kann wahlweise von einem der beiden Elternteile benutzt werden/1,5- bis 18-Tagesskipass. Lichtbild von Eltern + Kleinkind erforderlich!"

Mivel a Hauser Kaibling honlapján nem találtam erről információt, rákérdeztem. Ezt a választ kaptam: "Selbstverständlich bekommen Sie in unserer Region - Hauser Kaibling - Planai/Hochwurezn - Reiteralm - auch diesen Jungfamilien-Skipass."

Ez tényleg jó hír, mert én sem szeretek sutyiban bérletet cserélgetni. És kicsinyes dolog, vagy nem, mi nem szeretnénk úgy kifizetni 50-70 ezer Ft-ot pluszban, hogy gyakorlatilag nem használjuk ki a 2 síbérletet.
Előzmény: (RM 167107)
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2014.01.15. 13:32
A témához kapcsolódva: olvastam a korábban hivatkozott másik (Jasna) fórumon, hogy a Ski Amade területén állítólag "3 év alatti gyermek bemutatásával" felár nélkül legálisan használhatják a szülők felváltva a bérletet, mert mindkettőjük fotója bekerül a rendszerbe. Ez igaz? Mert pl. Hauser Kaibling honlapján nem találtam erről semmi infót. Vagy nem reklámozzák, de a helyszínen tényleg van ilyen lehetőség???
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2014.01.13. 12:47
Szia,

köszi a segítséget. Valószínű majd fönt próbálkozunk a szánkózással. És azért még bizakodó vagyok, hátha jövő vasárnapig jön még némi havazás. De gondolom, a fenti pályák jó minőségűek. A honlap szerint minden pálya TOP, porhavas állapotban van, de azért ezt picit kétkedve fogadom:-)

Linda
Előzmény: (sznandi77 166697)
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2014.01.09. 14:19
Sziasztok,

síoktatót keresek Hauser Kaiblingra, január 26-ára, néhány órára 8 éves kislányom mellé, de akár nekem vagy a páromnak sem ártana némi okítás. Előre is köszi a segítséget!

Illetve kérdésem is van: a síterep honlapján azt olvasom, hogy van valahol varázsszőnyegük - már síeltem itt, de még nem találkoztam vele. Hol van ez eldugva? És ti hol szánkóznátok itt egy kis kétévessel? Mi anno nem nagyon találtunk olyan helyet, ahol biztonságosan el lehet matatni egy kisgyerekkel. Anno a 2A pálya alján, a parkoló felé eső ratrakolt részen próbálkoztunk, de néha itt is előfordult egy-egy "versenyző", szóval nem volt igazán biztonságos...

Linda
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
Topik: Tauplitz
2014.01.01. 10:39
Engem is érdekelne egy helyzetjelentés Riesneralmról, mert oda készülünk hamarosan... amúgy sztem hasznos a rossz tapasztalatokat is megosztani (bár nyilván ez is teljesen egyéni).

Linda
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2013.12.27. 21:40
Klippitztörllel nekem pont ez a bajom: évek óta járunk ide rendszeresen, és amúgy nagyon szeretem a pályáit, de igazából megbízhatóan csak a két hátsó (9-es, 10-es) pálya működik. Itt meg néha olyan nagy a tömeg, hogy hosszú perceket kell várni a felvonónál...
pigeon
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2013.09.01. 22:24
Sziasztok,

bár elég sok negatív véleményt olvastam itt, mégsem rettentünk el teljesen ettől a helytől. Annál is inkább, mert a 8 éves gyerkőcünk itt is napi 2 euróért síelhet, és bár sokan emlegettétek a hely drágaságát, ez azért egész jó ajánlat sztem. Kérdésem: január 1., 2, hetében hétköznap is elviselhetetlen itt a tömeg? Mert ahogy néztem a beszámolókat, legtöbben hétvégi időpontban voltak itt főszezonban, és akkor sztem a többi közeli síterepen (tavaly pl. Lackenhofban is tapasztaltuk ezt) sem jobb a helyzet.

Előre is köszi a segítséget!

Linda
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.