Snowbarddal Lungauban.
Március 16-tól 20-ig voltunk egy baráti társasággal Lungauban, Mariapfarrban. Neten találtam egy magyar panziót a Jagert , és nem bántam meg hogy ott voltunk. A szállás+reggeli a négyfős szobában 20 eu/napra jött ki ami nagyon olcsónak mondható Ausztriai viszonylatban. Magyar házaspár üzemelteti ezt a kis panziót és nagyon kedvesek. Az első síterep FaNNINGBERG VOLT. Igazéból nem is akartam odamenni, mert túl kicsinek találtam a tudásomhoz képest, de végül is nem bántam meg. Két hosszú kényelmes felvonó van egymástól elég messze. A pályatérképek nem adják vissza a távolságokat és emiatt tűnhet kicsinek a siterep, de valójában nem is kicsi. Az 5-ös 9-es,11.12- és a 13 pálya elég jó volt. Persze sokat rontott a helyzeten, hogy 1800 méter magasan nagyon komoly szél volt, és emellett +10 fokos meleg. A csúcsról átlátni Grosseckre és Aineckre, és láttam, hogy ott nem is mennek a magasabbi felvonók. Egyébként úgy tervezem, hogy ez év decemberben visszamegyek a családdal síelni oda, mert ideális ilyen célra. Egyébként ahogy néztem ideális hőmérséklet és hómennyiség esetén pályán kívül is jókat lehet itt bordozni, mert a kis fenyők között le lehet csúszni a 11-15 pálya között. Valahol olvastam róla, hogy egy "gyöngyszem" ez a síterep de ez igaz is. Na persze aki komoly si és bord élményre vágyik az Katscberg- Aineckre menjen. Egyszerűen szuper egy pályarendszer, csak sajnos elég szeles a pálya felső szakasza. Emiatt sokszor nem is mentek a felső felvonók. Aineck-en alul egy régi 2 személyes felvonó van, ami számomra megdöbbentő volt, mivel egyre másra estek ki belőle az emberek boarddal, sível. A kiszállás sajnos elég veszélyes volt a megfelelő rutinnal nem rendelkezőknek. Egyébként az egész pályarendszer nem kezdőknek való. Szinte nincs is kék pálya, és a többi piros pálya is nagyon gyors, letörésekkel gazdagított pálya. Szinte nem is volt olyan pálya ami ne tetszett volna. A két kabinos felvonótól indulva az pálya aljáig le lehet csúszni, gyorsan , széles pályákon , kivéve az A1-es pálya legalja sikeredett kanyargósra és szűkre. Ettől eltekintve nagyon szuper pálya, gyönyörű kilátással a karintiai hegyekre.Ebédelni a 25 pálya meletti Branntweineralm nevű hüttében álltunk meg ahol finom virsli volt reszelt tormával, valamint jófajta májgombócos levest ettünk. A negatívum az volt, hogy felszámoltak egy plussz sört 4 eu-ért, majd miután reklamáltunk egyből visszaadta pénzt a "die kellerin". Túl gyanús volt, hogy egyből elfogadta reklamációt, szerintem tudta, hogy átvert minket. Ettől eltekintve ez a csúcspályarendszer Lungauban
na persze Obertauernt nem számolva. Grosseck.. a legmagasabb terep. A felső felvonótól (4 számú)jobbra nagyon jó freeride terep van. Egy hatalmas katlan kis fenyőkkel és sziklákkal, amik között izgalmas lesíelni. Sajnos túl meleg volt (13-15 fok) , hogy én is kipróbáljam ezt. Leginkább a 4a,2a kombináció tetszett, de meglepően jó volt az 1a,1b pálya is ( ez már délre kásásodott rettenetesen, de du 15.00-ra árnyékba került és újra élvezhető lett). Összefoglalva elmondható, hogy nagyon kevesen voltak a pályákon. Du. fél négy felé szinte már csak egyedül sieltünk/bordoztunk. Sorbanállás sehol sem volt, és fél egytől fél kettőig szinte senki sem volt a pályákon. Két óra körül azonban kijönnek a helyi iskolások "tornaórára" de igazából ez sem változtatott a "zsúfoltságon". Ajánlom, hogyha valaki így március végén megy, az első pályákat Grossecken és Katschbergen már ne nagyon használja.