Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lackó által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (2879)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2008.01.18. 11:59
En az összeprobalas hive vagyok. A kettö közül, ha mar megvan valamelyik, akkor vidd magaddal, es a boltban vedd fel öket egyszerre.
Mert lehet, hogy szepen elfer a szemüveg, de ha peldaul kimarad egy csik a szemüveg teteje es a sisak között, akkor ott nagy hidegben piszokul fog fazni a homlokod.
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2008.01.18. 11:53
Csunya. Igazi marha.
Sisakkal a fejen, utolag röhögött volna az egeszen. Meg ilyesmihez a gerindvedö is mar "kötelezö".
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2008.01.14. 21:49
Szia Rafael1!

Ha mar engem is megszolitottal, jolesett, kösz :-), akkor elmondom, en hogy latom ezt a dolgot.

Elöször is, ha csak lehet, nem kell ijesztö palyara vinni senkit. Attol ugysem tanul technikat, söt lehet, hogy a felelem miatt rossz szokasokat kezd felvenni. (hatraüles, hegynek döles, stb)

Tehat az idealis az (lenne), ha olyan palyan gyakorolna mindenki, ahol nem a palya leküzdese, es az eletbenmaradas a lenyeg, hanem, hogy begyakorolja a neki valo dolgokat. Ha ott mar minden jol megy, es ö is elhiszi, hogy az törtenik mar a sivel,amit ö akar, akkor lehet esetleg egy kicsit(!) nehezebb palyara is mereszkedni. Ilyenkor fontos, hogy valaki olyan vezesse le, akiben megbizik, akinek elhiszi, hogy ott is meg tudja csinalni ugyanazt, mint a könnyebbb palyan.

Ilyenkor persze meg elöfordulhat, hogy megis megijed, es bepanikol. Ekkor elö kell venni mindenfele gyakorlatot, amivel ugy lehet lecsalogatni a palyan, hogy nem is a palyara fog figyelni, hanem a feladatra. Közben meg szep lassan le is ert az aljara. Be szokott jönni a hosszu rezsutsiklas gyakorlasa, de föleg a rolozgatasos gyakorlatok, ne adj Isten egy kis lefele oldalazo lepegetes.

Es ahogy mondtam, ha valakiben abszolut megbizik, akkor közvetlenül mögötte altalaban hajlando szepen lesielni. Ehhez viszont kell,hogy mar megtanult es begyakorolt technikaval menjünk lefele. Ott, a meredeken nem lehet megtanulni a technikat, csak azt, hogy amit mar laposabban megtanult, az ugyanugy müködik a meredeken is. Persze csak ha elhiszi, es meri is megcsinalni.


Szoval tenyleg olyan palyara kell menni eleinte,ahol elöször megtanulja a technikat, lesz egy kis önbizalma, es csak utana jöhetnek a nehezebb palyak. Emiatt van, hogy peldaul amikor mi is szervezünk valamilyen siturat, akkor az egyik legfontosabb szempont, hogy mindenkeppen legyen egy jo gyakorlolejtö. Ahol csak ilyen letöreses, itt-ott kinlodos palya van, oda nem is megyünk.

(Ekezetek miatt elnezest, labanc billentyüzet.)
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2008.01.14. 13:09
Szia Peter!

En is elnezest kerek mindenkitöl, de ha mar feldobtad a temat, en korabban ezt kaptam egy masik linkgyüjtemeny szerkesztöjetöl:

"Kedves Linkajánló!

Köszönöm, hogy felkereste a lapot, és linket ajánlott!
A bemutatott oldalon található tartalom minden szempontból megfelelő, sajnos elfogadni mégsem tudom, mivel ezt a témakört már teljes mértékben feldolgozzák a linkgyűjteményben található oldalak, így plusz információt nem jelentene az Ön által javasolt link az olvasók számára. Az összes témába vágó linket sajnos nem tudjuk elhelyezni a lapon, mert az már nem segítené az internetezők tájékoztatását.

Köszönöm megértését!


üdv
"A hölgy neve, aki küldte"
Ajánlás adatai:
Doboz: Síutak szervezése Magyarországról
Sor szövege: "itt az en oldalam neve van"
URL: http://www."az oldalam".hu

A hölgy nevet es az en oldalam adatait kiszedtem, hogy ne bantsam öt, es hogy ne reklamozzam magam. (Nem tudom,mit szolna hozza Andrea.:-) )

Az ügyhöz hozzatartozik, hogy harom szallasunk van fent az oldalon, ebböl az egyiket senki mas nem arulja vagy hirdeti. Tehat szerintem belefert volna. Masik, hogy milyen linkgyüjtemeny az, amelyiknel baj, ha minel több link van benne? Rejtely... (Az OFF-ert es az ekezethianyokert bocs.)
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2008.01.12. 10:18
Igy van, de ez csak reszben igaz. Tenyleg kb. ugyanannyi ho szokott esni, mint mondjuk Koralpen, de mivel Klippitz 200 meterrel alacsonyabban van, es a palyak 2/3-a deli oldalon van,ezert sokkal jobban megviseli az esetleges melegedes.
Emiatt ajanlottam, hogy bar nem annyira kenyelmes mint egy palyaszallas, de marciusra biztosabb megoldas valahol feluton lakni Klippitztörl es Koralpe között. Akkorra pedig kiderül, hogy hova is erdemes sielni jarni.

A Friesacherhof valoban jo szallas, idenre felujitottak minden szobat, de azert vigyazni kell, mert egy "Lacko sioktato" alnevü egyen is ott lakik! :-)
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2008.01.11. 21:18
Szia!

Mar jo par eve itt "raboskodom" Klippitztörl alatt.
A tapasztalatom az, hogy marcius mar eleg rizikos. Barmit kifoghattok, de ha jön egy komolyabb tavaszi melegfront, az kepes 1-2 nap alatt lenullazni a hegy deli fekvesü oldalat.

Ha fent laktok a hegyen, akkor bele kell törödnötök, ha esetleg igy alakul. Ha nem palyaszallason vagytok, es jön a meleg, akkor at tudtok menni Koralpere vagy Weinebenere, ahol jobb fekvesüek a palyak, es jobban birjak a meleget.
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2008.01.10. 22:14
Megoszlanak a velemenyek... :-)

En annyit tennek hozza, hogy kezdöknek ajanlott sit ne vegyel. Az gyakran penzkidobas. Gyengecskek, nem birjak a terhelest, faradnak, törhetnek is. Inkabb egy jo allapotu hasznaltat, de haladobbat.
A habitusod ismerete nelkül kimondottan felsö kategorias, kemeny sit nem ajanlanek.
Biztosat tenyleg csak oktato tudna ajanlani neked, ha mar latott lecen allni.
Replaci jol irta, a nagy sugaru lecek nem valok neked. Legyen kis radiuszu, hadd segitsen a kanyarodasban. A 80-nal huzott nagy ivek meg azert odebb vannak.:-)
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2008.01.10. 22:01
Szia supersport_dude!

Semmi nagy gond, nyugodj meg! A serüles messze van a kantnitol, siman javithato. A lec szerkezete nem serült, gyakorlatilag 100%-osan javithato.
Persze rendes "szakihoz" vidd, meg latszani is alig fog!
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
Topik: Koralpe
2008.01.10. 21:47
Szia!
Ahogy lattam, eljutottal a forumomra is. Ügyes:-) Ott mar valaszoltam.
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
Topik: Koralpe
2008.01.09. 21:59
Sziasztok!

Mar itt vagyok ujra. Voltam fent a hegyen, igaz si nelkül, de alig lezengett valaki a palyakon. Persze az ülös alatt mindig többen vannak, de peldaul a 2-es es 3-as palyakon egyszerre nem volt több 5 embernel. Pedig szikrazo napsütes volt, es nagyon jo a ho is.
Szerintem is tessek kicsit "combosodni" a csakanyozashoz, es akkor jutalmul szinte üres palyakon lehet sielni! :-)
Valoszinü, hogy a "tömeg" meg a szilveszteri csoportok "maradeka" volt.
Aki most tud kijönni, jol jar.
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2007.11.29. 17:54
Viri! Igen, csak az egyvágású reszelő jó sí élezéshez. A Kunzmann is jó, és olcsóbb márka. Egyébként el is hiszem, hogy csak meresztették a szemüket az eladók. Ez nem a te hibád, vagy hogy olyan különleges dolgot kerestél. Inkább az eladók képzettségét minősíti. Aki ilyen helyen dolgozik,annak bizony ilyen alapfogalmakat tudnia kellene. Sajnos nem így van. Ha ilyesmit keresel, inkább kisebb maszek üzletekben érdeklődj, ott még van esélyed, hogy valamennyire ért a szakmájához az eladó.

Ami viszont fontos, hogy ha nem vagy járatos ilyen munkákban, akkor egy gépműhelyben daraboltasd fel a reszelőt. Ugyanis ha nem folyamatos visszahűtés mellett vágják, akkor a vágás mellett kilágyul az anyag, mégpedig -mivel a sí ívelt-, ezért pont a két vége a legfontosabb. Ha ügyesen vágják, akkor tökéletes lesz.
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2007.11.17. 02:00
Szia!
Kőkemény, kis rádiuszú léc a lényeg. A hossz nem érdekes, sőt még a rádiusz sem (kb. 13 méteresig jó vagy). A keménység annál inkább, mert ha "puha" a sí, akkor csak egy-két kanyart tudsz fekve húzni, utána egyszerűen az energiák elvesznek a túlzottan meghajló síkben. A kemény sí ráadásul ki is dob az ív végén, tehát fel tudsz állni az ívből, hogy "bedobd" magad a következőbe. A puha sí nem dob ki, neked kell felállnod, és lőttek a folyamatos, dinamikus íveknek.

Fontos még, hogy elegendő emelés legyen a kötés alatt, és a cipő kialakítása is alkalmas legyen. (Sok cipő nagyon kilóg oldalt, vagy éppen a csat akad le, amikor rendesen döntesz.)

Vagy egy korábbi kimondottan extrém carvingot, vagy kemény szlalomsít keress!

A képeken (a minőségért szorri!) Elan SLX szlalomsí 170 cm, meg egy szintén Elan HCX 173 cm, az utolsón egy "diszkrét" emelés látszik. :-)
Masolat---1.JPG
Masolat---2.JPG
Masolat---4.JPG
emeles.jpg
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2007.11.06. 17:52
Minden nap kint leszek. :-)
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
Topik: Koralpe
2007.11.01. 23:06
Elnézést mindenkitől, aki keresett itt. Sajnos nem nagyon voltam, rengeteg más elfoglaltság miatt. Már újra létezem, Koralpe ügyben segítek, ha tudok. (A felmerült préblémákat közben azért az érintettekkel (gyorgyferenc és maci-laci 1) rendbe hoztuk, megbeszéltük.)
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2007.10.17. 23:46
nemtom! Mi évek óta nyúzunk Elanokat, elég jól ismerem őket. A Magfire sorozatot tényleg nagyon eltalálták. Én a 8-assal mentem tavaly előtt nagyon sokat, szerettem. (A 10-es jobb, de hát ezt kaptuk...)

Furcsa lécek ezek, például egészen mást jelent a rádiuszok, mint mondjuk egy szlalomsínél. Ez amiatt van, mert ezeknek a síknek a végét a kötéstől hátrafelé sokkal "puhábbra" csinálták. Ennek akkor van szerepe, amikor mély hóban mész, vagy mondjuk egy ugrás után leérkezel. Kezelt pályán pedig elég érdekes dolgot produkál, mégpedig azt, hogy rettentően érzékeny a terhelés változtatására.
Tehát ha a sít középen, (vagy ugye az ív elején elöl) terheled, akkor szokványosan viselkedik. Tehát szépen elkezdi az ívet, majd fut az íven.
Az "okosság" ott van, amikor az ív közepe felé szépen elkezded hátraengedni a terhelést. Ilyenkor a sí hátsó fele hihetetlen módon képes meghajolni, és borzasztóan lerövidíti az ívet. Persze ha középen tartod a terhelést, akkor szép nyugodt ívet húz.

Mély hóba tévedve a sí hihetetlen könnyen kezelhető, tényleg úszik a havon, a puhább vége miatt pedig szinte magától kanyarodik.

Még egy előnye van ezeknek a síknek, bár ez nem mindenkinek fontos. Ez az, hogy széles a sí középen is, emiatt nagyon meg lehet dönteni a pályán, anélkül, hogy leakadna a cipőcsatt a hóba. Az éltartása jó, lehet vele tempósan is menni.

Ha valakinek univerzális sí kell, akkor árában szerintem ez a legjobb vétel. Inkább a 10-est vedd, abban több és jobb anyag van. (Famag, üvegszövet, titániumlemez.)

És most írok az Elan gyárnak, hogy utalhatják a pénzemet! :-)
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2007.09.30. 15:27
Péter64!
Szerintem cseréld ki a marha hosszú linkedet, mert széttolja a fórumot, és erre finnyásak a moderátorok! :-) Lerövidítettem, ezt rakd be helyette, az eredmény ugyanaz lesz: http://href.hu/x/3m5o
Egyébként hasznos dolog, a href.hu -n érhető el.
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2007.09.14. 00:44
powee!
Ne félj attól a 100-as flextől! Tutira nem lesz sok a 85 körüli kilóidhoz. Én például girnyó 75 kiló körül vagyok, a cipőm pedig egy 120-as flexű Lange. Kicsit tartottam tőle először, de nagyon bejött, tökéletes. Előtte egyébként Speedmachine 14-em volt. Életem legkényelmesebb cipője volt. (A mostani pedig életem legkényelmetlenebb cipője volt, amíg meg nem tuningoltuk. Azóta életem legjobbja... :-) )
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
Topik: Koralpe
2007.09.13. 23:54
Sziasztok!

Mostanában nem néztem ide a fórumra, nem is gondoltam volna, hogy ennyire beindultok.
Hogy engem a környék "szakértőjének" neveztetek ki, az rettentő hízelgő. :-) Megpróbálok rászolgálni a bizalmatokra!
Szívesen segítek tanácsokkal az erre a környékre készülőknek. Ha tudok...

Ui.: Látszik, hogy volt egy kis havazás az Alpokban. Megdobbant a megszállottak szíve, és beindították újra a "fóruméletet".
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2007.05.24. 01:55
Szia topi!

Azt írtad: "...Miután a közelben lakom, tudom, hogy NEKÜNK fontosabb a Párkány elnevezés, mint az ott lakóknak. Ők már tudják , hogy ez így fog maradni. Az nagyon kevés, hogy a régi magyar helységneveket hasznájuk.Mire is jó ez nekünk?"

Igen, sajnos részben igazad van. Az ott lakók sok mindenen keresztülmentek, több generáció leélte az életét, mióta elvették tőlünk (többek közt) azt az országrész is. A magyarságukat felvállalókat megfélemlítették, megkeserítették az életüket.

Megfáradtak, kicsit beletörődtek ők is. Meg lehet érteni.

"Az nagyon kevés, hogy a régi magyar helységneveket hasznájuk.Mire is jó ez nekünk?"

Igazad van. De legalább ennyit tegyünk meg! Sokunknak fontos ez, remélem. Mert ha már nem magyarul hívjuk a városainkat, akkor biztosan elveszítjük örökre. Osztrák lesz, meg szlovák, meg román, meg szerb, meg ukrán, meg mit tudom én milyen. (Persze tudom.)

Az ott élők így pedig talán jobban észreveszik, hogy mi "itt" úgy érezzük, hogy ők "ott" hozzánk tartoznak. És akkor nekik is talán könnyebb lesz magyarnak maradni, magyarul beszélni, büszkének lenni a magyar nemzetre.

Többet sajnos nem, de legalább ennyit tehetünk, tegyünk! Hiszem, hogy sokan így gondoljuk. Legalább így.

Lackó


Bocs, az "off"-ért! Az eredeti témához pedig: Szerintem sem lehet ilyet megszervezni. Sajnos még ennél lényegesen egyszerűbb dolgokat sem. Valami más módon kellene az ilyesmit megoldani.
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2007.05.22. 14:36
Sturovo = PÁRKÁNY
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.