Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az egész szezont megmentheti a havazás Karintiában

2007.01.25. Bata Attila

Az egész szezont megmentheti a havazás Karintiában Karintia tartományba beköszöntött az igazi tél. Több mint egy méter friss hó esett Heiligenblut és Nassfeld környékén. Közben a második legmagasabb, 4-es fokozatra emelkedett a lavinaveszély. A most érkezett tekintélyes havazás lehet az utolsó esély arra, hogy sikeres szezont zárjanak az itteni síterepek.

Igazi téli hangulat uralkodik a tartomány nagy részén. A heiligenbluti iskolások egy pár napja még nem is reménykedhettek abban, hogy lavinaveszély miatt nem kell iskolába menniük. A 60 iskolás legnagyobb örömére az iskolához vezető út túlságosan veszélyesnek bizonyult, ezért le kellett zárni.

A síterepeknek is meggyűlt a baja az állandó lavinaveszéllyel. A heiligenbluti síterep Schareckabfahrt pályája mellett szerda reggel négyszer is robbantással kellett mesterséges lavinákat beindítani, hogy biztonságossá tegyék a sípályát. Végül is minden a tervek szerint alakult és mostantól biztonságosan lehet használni a pályát.

A helyiek szerint legalább 15 éve nem volt ekkora havazás a környéken. Utoljára 1991 decemberében hullott le egyszerre ilyen sok hó Heiligenblut környékén. Van egy kis különbség a tartomány különböző régiói között. A nyugati részre kevesebb jutott a hóból, itt nem is okozott fennakadást a közlekedésben.

Felső- és Közép-Karintiát támadta legerősebben tél tábornok. Volt olyan hely ezen a területeken, ahol 48 óra leforgása alatt 120 centiméter hó esett. Nagyon sokan örömmel fogadták, hogy a zöldes-barna hegyoldalak végre fehérbe öltöztek.

Nagyon elégedettek a síterep üzemeltetők Bad Kleinkirchheim környékén. A lifttársaság szóvivője szerint tegnap 60 cm friss hó esett. Szerencsére felkészülten várták a havazást és jelenleg asz összes alkalmazott a pályák előkészítésén dolgozik.   A hatalmas hómennyiségnek köszönhetően újabb pályákat lehet majd megnyitni és remélhetően megszűnik az eddigi zsúfoltság a sípályákon.

A karintiai pályaüzemeltetők szerint a havazás szinte az utolsó pillanatban érkezett. Végre behavazódtak az alacsonyabban fekvő pályák is, és végre le lehet síelni a parkolókig. Az már most látszik, hogy Felső-Karintia pályáin a mostani havazás valószínűleg megmentette a szezont. A pályák előkészítése, főleg ahol a lavinaveszély is fennáll, eltarthat egy ideig, de valószínűleg a hétvégére már mindenhol nagyszerű körülmények között lehet síelni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.