Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

pálinkás által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (407)Időben csökkenő Időben csökkenő
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
2019.04.20. 21:46
Maradt pár helyünk szezonzáró sítúránkra.
Április 27 - Május 1, a Mölltal gleccseren.
Fent a hegyen szuper hó, lent a völgyben tavasz, fakultatív programok délutánra, klassz csapat, jó kaják, barátságos árak.
Akit érdekel, kérdezzen bátran itt vagy privátban.
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
Topik: Bulgária
2018.03.12. 14:18
Most töltöttem egy egészen jó síhetet Bulgáriában, a kevésbé ismert Pamporovo síterepén.

Az elmúlt öt év legnagyobb havazása kezdődött – jelentették be a szervezők Plovdivban, és felhívták figyelmünket, hogy ne induljunk neki hólánc nélkül a Pamporovo felé vezető útnak. Igazuk volt: többször is csak a gondviselés lökte át mikrobuszunkat egy-egy kritikusabb emelkedő utolsó méterein. De tudtuk, ez a szenvedés a hóval borított, 60 kilométeren keresztül kanyargó szerpentinen valami nagyon jót ígér a következő sínapokra.
Beszámoló itt:
https://sielok.hu/rovat/elmenybeszamolo/cikk/a-keleti-nyitas-sieles-bulgariaban/

Ha van egyéb kérdés, írjatok bátran!
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
Topik: Dobogókő
2018.02.22. 19:31
Mi is voltunk ma Dobogókőn. Az az igazság, hogy príma a hó minősége odafenn.
Szerintem a pálya is rendben van, elég sok a hó rajta. Bár egy-két tenyérnyi folton itt-ott kilátszik a talaj, de ezek simán kerülhetők. Követ nem láttunk, egyszer valami ugyan koppant a talpam alatt, de valószínűleg csak egy kifordult jégdarab lehetett, mert teljesen karcolásmentes léccel jöttem haza.
Persze buckás, de milyen legyen ilyen körülmények között? Nincsenek fél méteres hó-jég dombok, nincsenek kijegesedett kádak vagy kemény bordák a pályán. Egy zsúfoltabb osztrák terepen délután már ennél durvábban néz ki a lejtő.
Legalább lehet gyakorolni, fejleszteni a technikát, mi élveztük, nagyon jókat csúsztunk.

És négy-öt embernél többet egyszerre nem láttunk a pályán - na jó, egyszer föntről összeszámoltunk 8 sízőt, de az már tényleg tömegnek számított. Egyszer sem vártunk a liftnél, folyamatosan tudtunk pörögni - 3 óra alatt mentünk 15 kört.
Szóval, ha ez az ára, hogy nincs tömeg, akkor csak továbbra se ratrakoljanak. Meg egyébként se, tessék megtanulni sízni :)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
2017.11.13. 23:48
Három helyünk maradt szezonnyitó kapruni túránkra. Indulás telekocsikkal November 30-án, csütörtök délután, haza vasárnap sízés után. A gleccseren már most remek a hó, és elvileg azon a hétvégén nyit Saalbach és Zell am See is.

Ár: Szállás és félpanzió 36 Euro/fő/éj
Akit érdekel, keressen privátban, mert ott könnyebben nézem:
n.palinkas@gmail.com
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
Topik: Csorba-tó
2017.02.22. 16:49
Pompás beszámoló, nagyon jól elkaptad a dolgok lényegét, szinte éreztem a Tatratea ízét :)))
Előzmény: (07 194506)
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
2017.02.01. 13:26
Kedves DietrichX, elég rég írtam ide, de most a hozzászólásaiddal mégis rá tudtál venni :)

Látom új vagy ezen a fórumon, talán ezért ért váratlanul, hogy itt ellentétes vélemények is megfogalmazódnak. Egyébként szerintem a ti válasz-stílusotoknál jóval tárgyilagosabb és korrektebb hangnemben.

Kétszer is átolvastam Kálmán és Sörapu posztjait, és nem érzek bennük semmi vádaskodót. Pedig bátran megmondhatnám nekik, mert barátaim, és ugyanúgy elfogadják tőlem a kritikát, mint ahogy nem szorulnak a védelmemre. Jó, belátom, a helyzet felesleges továbbgondolása volt Zsolt részéről, hogy Mariannal ti ketten valójában ugyanazok vagytok. Nekem is egyből ez jutott eszembe, mikor láttam a friss regisztrációt, mert nem életszerű - és az mindig gyanús - hogy valaki csak úgy spontán regisztrál egy ilyen topic miatt. De tőlem jár nektek az ártatlanság vélelme, simán lehet, hogy csak jól ismeritek egymást :)

A lényegre térve: Mariann posztja valójában senkinek sem ártott. Csak erősen félrevezető volt. Ennek a fórumnak pedig az egyik értelme éppen az, hogy a felhasználók objektív és szubjektív véleménye alapján tájékozódhassanak belőle más felhasználók.

Az elmúlt hétvégén én is négy napot síztem Lungau síterepein. Tökéletes időben, tökéletes pályákon. A hójelentésekkel, főleg amit a síterepek tesznek közzé, tizenéve nem foglalkozom. Tudom, hogy félig marketingeszköz ez számukra. Csak az érdekel, hogy a hó a pályán, vagy méginkább azon kívül jó, rossz vagy esetleg középszar.

Hidd el nekem, hogy aki sízni akart a múlt hétvégén, és nem fikázni, az a lungaui pályákkal nagyon is meg lehetett elégedve! Illetve nem tudom, hogy Mariann milyen "erdei" pályákról beszél, ha a lapos összekötő erdei utakról, azokról nem mernék nyilatkozni, mert ott nem jártam. Jártam viszont mindhárom síterep szinte összes kék, piros és fekete pályáján. Általában mindegyik nagyon rendben volt. Oké, Katschbergen néhol az A1 lapos eleje kijegesedett, illetve a Gipfelbahn alatti meredek pályák is itt-ott, de ez a 22 éve síző Mariannak nem hiszem, hogy gondot jelentett volna. Fanningbergen pedig a hátsó székes tetejéről a középső székes tetejéig vezető gerincútról lefújta a szél a havat, ott tényleg kikandikált a fű.
Egyébként pompás porhavon csúsztunk 4 napon át.
Grossecken még a katlant is megsíztük freeride, igaz a végén a laposon egy kicsit le kellet csatolnunk, de a hó szuper volt.

Azt hiszem alaposan ismerem Lungau pályáit. Meg az egyébként elég jó offpiste adottságait is (Speiereck katlan, a Grosseck főgerinc mögötti völgyig vezető erdei lejövetel, vagy a Fanningbergi hátsó erdő, hogy csak a krémjét említsem, mind-mind szuper) .
Golo hosszászólásához csupán annyit fűznék hozzá, most tényleg végig nagyon jó ott minden, még Grossecken a st. michaeli oldal völgypályája is (ahogy a mauterndorfi szintén, pedig tavaky ilyenkor az egy mestreséges jégpály a volt). Legalábbis vasárnapig nagyon jó volt, még ha plusszok is voltak, nehéz elképzelni, hogy a vastagon betaposott pályák ennyit romlottak volna, főleg az északi oldalakon. Akkor hogyan síznénk áprilisban, májusban?

Három éve a szezon egyik legnagyobb freeride-ja jutott nekünk Lungauban, térdig érő tökéletes porhóban, erdőben és erdő feletti részeken egyaránt. Persze, nem egy Sunshine Village, de nincs miért lebecsülni ezt a régiót.

Na, most kiírtam magamból előre a következő két évet :)

Szóval, kedves DietrichX, ha hosszabb távon tervezed jelenléted a fórumon, és elfogadsz egy konstruktív tanácsot: kevesebb indulattal többre mész itt :)

Peace, love, unity és hajrá:
Pálinkás Norbi

(Még mielőtt a szánalmas irigykedők táborába sorolsz, köszönöm, de síelek annyit, és olyan pályákon, hogy az irigység eddig nem alakult ki nálam. Szánalmas viszont biztosan lehetek egyes helyzetekben, ezt elfogadom, de talán nem a sielés terén.)
Előzmény: (DietrichX 193574)
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
2016.11.19. 16:24
Honnan tudjuk, hogy magyarok szerepelnek a felvételen?
Előzmény: (Admin D 190313)
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
2016.05.04. 14:12
Nem ismerem a splitboard kötését, de ránézésre hasonló rendszerű a túraléc kötésekhez.

Azzal mi úgy csináljuk a szűk cikk-cakk fordulókat, hogy a léc orrát fellendítjük a combunkig, befordítjuk irányba (ez ugye gyakran 160-170 fok) aztán visszalendítjük a hóra. Így nincs esélye elakadni.

Gratulálok mindkét mászásodhoz, évek óta tervezem én is. Szerintem jövőre Kálmánnal belevágunk :)

Hajrá :)
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
Topik: Sestriere
2016.03.01. 16:41
akkor én előbb küldök helyzetjelentést :)
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
Topik: Sestriere
2016.03.01. 15:30
Épp most vagy kint? Ha igen, jöhet egy kis helyzetjelentés - én 13-20-ig megyek.
Hajrá!
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
Topik: Freeride
2016.02.09. 08:38
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
Topik: Grúzia
2015.12.07. 15:11
Tavaly utaztam ABS-es zsákkal, Lufthansa járaton. Simán feladtam a csomagban Ferihegyen, igaz, egy barátom bőröndjébe fért csak bele. Aztán már a becsekkolás után bemondták a hangosban a barátom nevét, hogy azonnal jelentkezzen X pultnál. Gondoltuk, miről lehet szó, így egyből én is mentem vele.

Hátravittek minket valami office útvonalon, volt ott rendőrség, bombaszakértő, reptéri biztonsági szolgálat. Alaposan megvizsgálták az egészet, szét kellett szedni a zsákot. Végül rögzítették mindkettőnk adatait, és engedtek felszállni. A gép miattunk indult később.

Hazafelé Barcelonában már eleve szóltam a csomag feladásakor, így ott csak egy 10 perces telefonálgatást bonyolított le a pultos csaj, és jöhettünk.
Előzmény: (Heliski 184260)
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
2014.04.27. 23:22
Biztosan sokunkban felmerült már, hogyan oszthatnánk meg a síelés örömét kedvenc háziállatainkkal. Nehezebb helyzetben vannak, akik a havat utáló macskát tartanak, egy zebrapinty vagy aligátorteknős is problémás lehet télen. A kutyabarátok azonban hátradőlve olvashatják a cikket. Tovább a blogon: https://sielok.hu/blog/siriporter/cikk/kutya_a_palyan/
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
2014.03.21. 12:33
Ez a ride azért rendben van!
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
2014.03.21. 12:18
Sokan ilyenkor már temetik, sőt el is temették a szezont. Pedig még nem érdemes a szekrény vagy garázs mélyére dugni a léceket, sok szempontból a legjobb síelések várnak március második felétől. És nem csak a jól megőrzött pályákban érdemes gondolkozni, egy-egy havazás után a freeride is csuda klassz élmény tud lenni tavasszal. Konkrétan itt, Tonale szűzhavas lejtőin is. Olvass tovább a blogon: https://sielok.hu/blog/siriporter/cikk/tonale-freeride/
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
Topik: Freeride
2014.03.21. 12:17
Sokan ilyenkor már temetik, sőt el is temették a szezont. Pedig még nem érdemes a szekrény vagy garázs mélyére dugni a léceket, sok szempontból a legjobb síelések várnak március második felétől. És nem csak a jól megőrzött pályákban érdemes gondolkozni, egy-egy havazás után a freeride is csuda klassz élmény tud lenni tavasszal. Olvass tovább a blogon: https://sielok.hu/blog/siriporter/cikk/tonale-freeride/
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
2014.03.10. 12:58
Golo, kemény srácok vagytok. Gratulálok!

Én is gondolkozok már rajta egy ideje. Kár, hogy nem tudtam csatlakozni.
Tavaly beszéltem róla a liftben egy helyi arccal, aki szerint ennek a ride-nak van egy olyan verziója is, hogy Sporgasteinben kimászol jobbra végig a gerincen (túraléccel) Mallnitz irányában, aztán besízel talán az Ankogel alatt, onnan át taxival vagy busszal Mölltalra, majd vissza az általatok megcsúszott útvonalon.

Talán jövőre...
Hajrá!
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
2014.03.10. 12:33
Elkészült a videó is a heiligenbluti beszámolóhoz:
https://sielok.hu/blog/siriporter/cikk/heiligenblut_siterep/
vagy itt, legalul:
https://sielok.hu/blog/siriporter/cikk/video/
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
2014.03.04. 15:57
Évről-évre szinte mindegyik komolyabb hazai síterep megrendezi a maga Nagy Buliját. Ebben az időjárás-ügyileg viszontagságos szezonban nem volt egyszerű dolguk, hiszen a nyitvatartásért is küzdeniük kellett. Mátraszentistvánon mégis nekifogtak a Hófesztivál szervezésének és nem is akármilyen bulit hoztak össze a Síparkban. Olvass tovább a blogon: https://www.siriporter.hu
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.