Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

nimbus2 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (41)Időben csökkenő Időben csökkenő
nimbus2
42 élménybeszámolót írt
42
10 éve tag
2025.02.06. 22:04
4 hete voltunk Obertauern-ben, ott bőven volt természetes hó a hely magasságából adódóan. Valódi téli környezet, minden nyitva volt, úgy látom, hogy azóta is változatlanul jó állapotok vannak. Sztem érdemes azt a plusz 65km-t rátenni Murauhoz képest, hogy egy teljesen más adottságú, hóbiztos síterepen legyél.
Előzmény: (- Marky - 222516)
nimbus2
42 élménybeszámolót írt
42
10 éve tag
Topik: Obertauern
2025.01.26. 00:27
Én úgy gondolom, hogy ha a 10a-8a kombináción és az 1a-n is lementetek, akkor az már egy stabil "kékpályás" tudás, mert azért vannak mindkettőben pirosas letörések. Legközelebb próbáljátok ki a többi kéket is: 2b-2c (szuper kilátás és "szellempálya"), 3b-3a, 16d, 7a-24a-7b (ez egy kisebb forgalmú, csendesebb része a pályarendszernek, a 6a-n lehet visszajutni a 8a alsó problémás letöréséhez vagy a Flubachalm-tól az autóúton kényelmesen le lehet gyalogolni a parkolóig 10 perc alatt. Ez az étterem egyébként 20 óráig van nyitva minden nap, tehát pályazárás után is lehet maradni).
Előzmény: (Okulare 222336)
nimbus2
42 élménybeszámolót írt
42
10 éve tag
2024.12.22. 23:55
Megnéztem a fűthető gyári cipőtartó táskák videóit, én nem adnék értük 170-250 eurót.

Inkább összelegóznám olcsó kommersz komponensekből a rendszert:
- egy jó nagy "kocka" sícipőtartó táska
- 1 vagy 2db autós fűthető üléspárna (legalább 2 fokozatban állítható)
- ha kell, akkor szivargyújtó aljzat elosztó és/vagy hosszabbító

Úgysem hagyod magára órákig bekapcsolva, ezért nem gondolom túl nagy kockázatnak, ha nincs valami űrtechnikás szabályzás, hőfokfigyelés, stb.
Egyszer ki kell tapasztalni, hogy milyen fokozatra szükséges kapcsolni és nem igényel további törődést.
nimbus2
42 élménybeszámolót írt
42
10 éve tag
2024.02.23. 13:05
Csak kíváncsiságból kérdezem:

Hogyan próbálgatjátok ki a különböző hosszúságú léceket, hogy eldöntsétek melyik hossz felel meg? pl.:
- kölcsönzőből naponta másikat béreltek
- elmentek a síteszt napokra
- haverokkal cserélgetitek egymás közt
- ???
Előzmény: (Agent 220893)
nimbus2
42 élménybeszámolót írt
42
10 éve tag
2024.01.17. 23:03
18 napos (nem 14) várakozás csak a 2 hónapos és éves online "matricáknál" van! Az egynapos és 10 napos a fizetési tranzakció átfutása után azonnal érvényes lesz vagy amelyik napra veszed annak 00:00 órájától indul.
Előzmény: (TZoli 220347)
nimbus2
42 élménybeszámolót írt
42
10 éve tag
2023.12.19. 00:42
Minden tiszteletem az Uraknak a lenti alapos eszmefuttatásért, amit szívesen olvasok, de ez a "Melyik lécet válasszam?" topic. Így a lenti téma folytatására ajánlanám a "Síoktatás, sítanulás, hogyan síeljünk?" fórumcsoport.
nimbus2
42 élménybeszámolót írt
42
10 éve tag
2023.12.04. 23:56
Szia!
Egy 2019-es Racetiger RC Black UVO-tól váltam meg a Blizzard miatt.
Rákerestem, valóban a Thunderbird R15WB az utód, árban is ugyanott van 1000 EUR körül.

Merev léc az RS76, de nekem "bejött" a keménysége, nagyon stabil, viszont van vele munka rövid íveken, nem egy Völkl RTM autopilot érzés :)
A léc hosszához (166) tartozó gyári névleges 15 méteres, közepes rádiuszok környékén szinte valószerűtlenül gyors és stabil az én tudásomhoz képest, ezt szeretem benne a legjobban. Mindenféle technológia benne van, ami hasonló kategóriás léceknél elvárt: kombinált carbon-fa-Ti rétegek, rezgéscsillapító rendszer, Ti erősítésű oldalfal, Marker X-Cell kötés, stb. Van aki hisz ezekben, van aki nem, a lényeg hogy összhatásban jó a léc.
Jeges pálya nyilván nem probléma vele és a 76-os közepe miatt a délutáni összetúrt pályákon sem kell lassítani. De ezek szubjektív érzések, nem biztos, hogy másnál ugyanezek a preferenciák. Teszt nem sok van a Quattro lécekről, én sem hallottam róluk korábban, ahogy lent írtam tök véletlenül került a lábamra.
nimbus2
42 élménybeszámolót írt
42
10 éve tag
2023.12.02. 00:31
Én is a kölcsönzést javaslom és a pálya melletti kölcsönzők kínálatát érdemes kipróbálni, mert kategórián belül cserélhetsz, ha több napig bérelsz.
Így jutottam el a mostani lécemig egy osztrák kölcsönzés alkalmával: éppen nem volt bent amit szerettem volna kipróbálni (Atomic) és adtak egy náluk ugyanolyan kategóriába sorolt Blizzard-ot. Na ennek az lett a vége, hogy a saját Völkl elad és Blizzard beszerez :)
A léc egy picit öszvér, mert full camber, de 76mm-es közepű: Blizzard Quattro RS 76, pályán szerintem minden igényt kielégít a jégtől a délutánra feltúrt buckákig, stabil léc.
Most is gyárt a Blizzard szélesebb közepű full camber léceket, a Thunderbird széria drágább modelljei ilyenek.
nimbus2
42 élménybeszámolót írt
42
10 éve tag
2023.12.01. 23:45
Változhat a láb is, saját tapasztalatomat leírtam egy másik topikban:

https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=9740&onemessageid=217815
nimbus2
42 élménybeszámolót írt
42
10 éve tag
2023.03.31. 01:43
2023 március 18-25 között síeltünk itt 6 napot. Szállás Val Claret Borsat IV apartmanban, ami tökéletes pályaszállás, közvetlenül a Tufs felvonó mellett. Hó bőven volt a völgyekben lévő pályákon és a hegyen is: 95-390cm.
4 nap ragyogó napsütés, nem túl meleg, 1 nap felhős, de csapadék nélkül, utolsó nap hó és havaseső, tehát az időjárásra nem lehetett panasz, a teljes pályarendszer működött és betudtuk síelni.

Szállás: szokásos francia 4 személyes apartman, elhúzható ajtóval 2 légtérre osztható, a célnak tökéletesen megfelel. Régebben rosszakat írtak a Borsat-ról, mi ezt nem tapasztaltuk. Néhány éve felújításon eshetett át, mert újszerű bútorok, felszerelések, gépek voltak és a tisztaság is teljesen rendben volt. Pékség, síkölcsönző, pizzéria közvetlenül az épület alatt-mellett, az éttermek, élelmiszerbolt, sportboltok, stb. 5 percen belül elérhetők.
Autóval érkezőknek jó tudni, hogy a szállások mellett csak a ki-be pakolás idejére lehet megállni, utána zárt vagy nyitott fizetős parkolóba kell vinni az autót.

Val Claret tökéletes kiindulópont a teljes síterep bejárásához, a legtávolabbi pont is elérhető 1 óra 15 perc alatt sítalpon. Minden jól kitáblázva, nehéz eltéveszteni, nem is értem azokat akik mást írtak...
Hasznos a Tignes mobiltelefonos applikáció az aktuális hírekkel és folyamatosan frissülő pályainformációkkal. Plusz a heti rendezvények, programok, közlekedési információk is elérhetők a felületen.

Sok étterem van a pályarendszeren. Több önkiszolgáló rendszerű étkezési lehetőség is van, ami nagyon gyorssá teszi az ügymenetet.
Nem mindenhol lehet leülni a teraszon, ha nem fogyasztasz, de ezt kiírják vagy ábra jelzi: No Pic-nic :-)
Van ahol ilyen esetben 5 EUR/fő díjat kérnek, de ez ki volt írva.

A pályaszínezések nem mindig fedik a valóságot, van néhány "marketing" kék, hogy úgy tűnjön mindenhová el lehet jutni kezdő tudással, de ez más országokban is így van. Szerencsére sok felvonóra le irányba is be lehet szállni.

A pályák jól karbantartottak voltak minden nap, rengeteg off-piste lehetőség, snow parkok, varázsszőnyegek kezdőknek, stb. , minden adott a jó síeléshez.

Összességében nagyon elégedettek voltunk, tökéletes pályarendszer, rengeteg lehetőséggel, bátran ajánlom mindenkinek!
nimbus2
42 élménybeszámolót írt
42
10 éve tag
2023.03.04. 16:05
Nem találom mobilon böngészőben a profillapomon a kilépés gombot. Hol keressem?
nimbus2
42 élménybeszámolót írt
42
10 éve tag
2023.02.12. 23:23
Szia!
Nekem 3 nap volt, egy szombaton délre mentem.
Mindenképp hívd őket telefonon és jelentkezz be, elég rugalmas a nyitvatartás:
Hétfő-Szombat: 9:00-18:00
Vasárnap: 9:00-13:00
nimbus2
42 élménybeszámolót írt
42
10 éve tag
2023.02.06. 19:55
A témához kapcsolódó friss tapasztalat: 6 éves Salomon cipő 3 évig jó volt, vásárlásnál a lábamra lett gyári melegítéses technológiával alakítva. Covid szünetben nem volt síelés, aztán a múlt évben 1-3 óra síelés után elkezdte erősen nyomni először a bal belső bokámat az egyik, majd a jobb kislábujjamat a másik cipő. Valami változott a lábaimban, ez van, később megtudtam, hogy egyáltalán nem ritka ez a dolog, mással is előfordult már :)
Mivel a cipőt szeretem és nem akartam újat, ezért elmentem a dorogi Sítechniká-hoz (nem reklám, ők vannak hozzám a legközelebb), ahol kb. 2,5 óra munkával és próbálgatással tökéletesre alakították ezen a két kritikus ponton. Érdekes, hogy a lábujjat volt nehezebb megcsinálni és a bokát könnyebb, én fordítva tippeltem.
Mindezt egy nagyon barátságos négyszámjegyű összegért és közben rengeteg hasznos infót is kaptam, volt idő némi beszélgetésre, amikor vártuk a cipők visszahűléseit (több körben, apránként érték el a végleges állapotot).
Tehát csak ajánlani tudom, hogy ha nem tökéletes a cipő, akkor menjetek el egyedi alakításra, szánjátok rá az időt, mert újból egy 100 százalékig lábamra illeszkedő cipőm lett, azóta több egész napos síelés benne van a cipőkben és a lábaimban :)
nimbus2
42 élménybeszámolót írt
42
10 éve tag
2023.02.06. 19:24
Az Atomic-nál a Servotec rúd szűnik meg és szintén a szerkezetbe laminált megoldást hoztak be helyette. Úgy látszik sokba kerültek ezek az implantátumok (UVO, servotec) és gondolom a gyártástechnológia is egyszerűbb, ha nem kell utólag szerelni.
Előzmény: (gaboca 217792)
nimbus2
42 élménybeszámolót írt
42
10 éve tag
2023.02.01. 23:22
3 napot síeltünk itt szombattól hétfőig, így sikerült alaposan bejárni a teljes pályarendszert. Szerencsére sok hó volt (35-135cm), ezért a pályák állapotára nem lehetett panasz. Kevés sítudással nem ajánlom a pályarendszert, mert sok az erős piros meredekség és néhol szűkek is a pályák. Teljesen kezdőknek való pályák viszont vannak, a térképen látható az elhelyezkedésük. A felvonók nagyobb része nem modern, a régi ülősök lassúak és többször álltunk 3-5 perceket az újraindításra várva.
A főút alatti lecsatolásos átjutás nem problémás, le és felcsatolással 3 perc. Azonban zárás előtt figyelni kell, hogy elérje az ember a 8-as lassú tárcsás felvonót és ha szükséges, akkor még felérjen a 7-essel is. A 8-asnál hosszú sor alakulhat ki már 15 óra után, mert senki nem akar gyalogolni vagy buszozni... Tehát azt javaslom, hogy mindenki azon az oldalon legyen zárás előtt 1-2 órával, ahol a szállása vagy parkoló autója van.
Összességében közepes tudástól már élvezhető a síterep, az egyéb programok tekintetében pedig kiemelkedő: termálfürdők, bobpálya, szánkópályák, korcsolyapálya, stb.
nimbus2
42 élménybeszámolót írt
42
10 éve tag
2022.02.02. 20:29
Autós dohányszag eltávolító spray más szagokat is kivesz az anyagokból. Utána mosás és ha szükséges, akkor ismétlés.
Előzmény: (Miaszösz 215007)
nimbus2
42 élménybeszámolót írt
42
10 éve tag
2022.02.02. 20:24
És kiderült mi volt a hiba, mit rontottak el?
nimbus2
42 élménybeszámolót írt
42
10 éve tag
2022.01.13. 21:51
Ami még fontos és sehol nem írják: min. mekkora összegre KELL szóljon a felelősségbiztosítás, mi az előírás?
Hiába van az itthon kötött biztosításodban 1 MFt, ha ott sokkal többet kérnek, az majdnem olyan mintha nem is lenne...
nimbus2
42 élménybeszámolót írt
42
10 éve tag
2022.01.09. 17:22
Miből gondolod, hogy nem éri meg havat csinálni a szánkózóknak? Ha nem lenne hó, akkor harmadannyian sem mennének fel autóval és nem fizetnék ki az 500Ft/autó parkolási díjat. Plusz a vendéglátóipari egységek is jól járnak ha felmennek a népek és történetesen ugyanaz a cég üzemelteti a parkolót, mint az éttermeket, kilátót, stb.
https://kekesteto.hu/parkolas-a-kekesteton/

Tehát ránk, síelőkre nincs szükségük, ezt el kell fogadnunk. Sokkal nagyobb befektetés sípályát üzemeltetni, mint egy parkolót vagy éttermeket, amik egész évben termelnek.
nimbus2
42 élménybeszámolót írt
42
10 éve tag
2021.02.03. 22:08
Tegnap síeltem a Síparkban 9-16 óra között. Nagyon sokan voltak egész nap, de járt minden felvonó, így 8-15 perces köröket lehetett menni. Ajánlom az online jegy elővásárlást, mert 9-kor a normál kasszáknál már elég hosszú sor állt, az online jegy átvevő kasszánál viszont senki, azonnal megkaptad a jegyet (adott napra nem lehet online jegyet venni, tehát az nem jó terv, hogy ha sokan vannak a normál kasszánál, akkor gyorsan megveszed telefonról az online jegyet).
A síkölcsönzőnél nagyon hosszú sor állt, sajnáltam azokat, akik szerintem legalább egy órát elvesztettek emiatt a napból. Én továbbra is az odavezető úton, a Sípark előtt 10 percnyire Galyatetőn bérelek a síkölcsönzőben felszerelést, írtam már ezt korábban is, elérhetőségeket megtaláljátok google kereséssel (nem reklámozom őket, de úgy gondolom hogy a Síparknak is jobb, ha nem sorban állással töltik a napijegy vásárlóik az időt, hanem síelnek).
A vizesblokk konténerek megfelelő színvonalúak és meglepően tiszta állapotban voltak, dicséretes! A büfét nem vettem igénybe.
A személyzet megfelelően tette a dolgát, folyamatosan figyelték a maszk használat betartását.
következőutolsó