Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Beni_1 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (75)Időben csökkenő Időben csökkenő
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
15 éve tag
2014.04.07. 11:32
Részben egyetértek, részben pedig nem az összevonással.

Egyetértek, mert:
-nagyon egyben van ez a 4 terep mind fizikai közelség miatt, mind szolgáltatásban, mind marketingben
-könnyű egész nap úgy síelni, hogy lecsatolás nélkül csatangolunk a hegyek között
-ha tervezek egy síutat, és nem értek hozzá/nem ismerem a környéket, lehet figyelmen kívül hagyom, mondván: "ááá, Kaibling? Az mi? 31km? Pfff..." , míg ha egyben nézem: "Ááá, Schladmingi Síhinta? 123km? Hm, ez jól hangzik, nézzük meg."
-sokkal egyszerűbb egy nevet használni, már a szervezésnél, a lebonyolításnál és a beszámolóknál is. :))))))))

Nem értek egyet:
-a 4 hegy valóban más-más karakter, akár önmagukban is megállják a helyüket, komoly infrastruktúrával rendelkeznek.
-a 4 hegyet "kiszolgáló" falvak, városkák méltatlanul név nélkül maradnak, míg a központi város, Schladming neve tovább fényesedik.
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
15 éve tag
2014.04.07. 11:22
Sziasztok,

Szerintem az 500.000 magyar síző egy túlbecsült adat lehet.
Én max 250-300.000 főre tippelnék, és saját/rokoni/baráti társaságok eddigi árai (csak privát szervezés) és az utazási irodák árai alapján, valamint hogy a rádióban egyszer hallottam, hogy 4,6 napos átlaga a síutaknak, az 1 fő/év költésre a tippem:
~20e útiköltség
~120-150e bérlet+szállás
~20e 1 évre leosztva a felszerelés cseréje, karbantartása
~5-20e a kaja,pia

így szerintem 150-200e között mozoghat az átlag
a 250-300e fővel számolva ez minimum 37,5 mrd, max 60 mrd.

175e Ft-tal és 275e síelővel 48,125 mrd Ft jön ki.

Tehát a végleges tippem olyan 50 mrd/év
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
15 éve tag
2014.03.06. 10:32
Szerintem ez nagyon terep függő és nem a legobjektívebben értelmezhető dolog. Vagyis az eddigi tapasztalataim alapján mondom ezt.

Eddig két terepen használtam ki a nap végén kinyomtatható "EKG-görbe" statisztikáimat, amiknek az eredménye meglepő volt.
Az alap mindegyik esetben (3*5-6 nap):
-reggel 9:00-9:15 közötti kezdés
-ebéd 13:00 körül 1 óra hosszában
-lecsúszás a völgybe 16:00 körül
-pihenő szinte csak a felvonóban (illetve egymás összevárása)
-tempóban lényeges különbség nem volt

Két terep:
Nassfeld és a Schladmingi Síhinta
(azokat a napokat nem veszem figyelembe, amiken a hegyeket végig síeltük, mert azok a sok felvonó és átkötő szakasz miatt torzítanak)

Eredmény:
Azonos körülmények között Nassfelden egy nap alatt 45-60km síelést mondott az EKG görbés papír, míg Schladmingban ugyanez (adott napon egy hegyen síelve) 30-40km közé jött ki.
Szerintem a két terep adottságai hasonlók (pályák hossza, felvonók sebessége, magasság szerint), a csúszások körülményei is hasonlóak voltak, mégis jelentős az eltérés.

Szóval ezekben a statisztikákban is lehet némi hasonlóság a korábbi cikkekkel, ahol a pályák papír forma szerinti és tényleges hossza közötti különbségeket boncolgatták.

A negatív rekordot eddig Ankogel, illetve Mölltal tartja, előbbi egy nap alatt 7 km-rel, mert feljutottunk a csúcsra, de olyan köd volt, és vihar, hogy kb 1,5 óra volt lejutni (néhol szó szerint a léc elejét sem láttuk), és a felvonót is megállították addigra. A Mölltalon pedig 3 nappal később egy csákányos/tárcsás (már nem emlékszem pontosan) ment csak a metró felső állomásánál, így 2 kör (kb 300-400 méter) csúszás és egy kiadós hócsata után hazakullogtunk.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
15 éve tag
2014.03.04. 13:43
Sziasztok,

Február utolsó 6 napját töltöttük a schladmingi síhinta hegyein, végig ragyogó napsütésben, -3 és +5 fok között (házi néni szerint évek óta nem volt ilyen hét, mint amit kifogtunk).
Sajnos a jó idő mellett a Faschingot (farsang) is kifogtuk, így elég sokan voltak a pályákon végig. Így pár tapasztalatot megosztanék azokkal, akik odautaznának:

Hauser-Kaibling: Változatos pályákkal minden tudás szintnek megfelelő terep. Tippek:
3-as pálya: kevesen vannak rajta, és a melegebb napokon sem kásás az alja, gyakorolni tökéletes.
4-es pálya: széles, kellemes pálya, a felső szakasza kissé meredekebb, de eloszlik rajta a tömeg, gyors hozzá a felvonó (Kaibling 6-er), és estére sem jelentős a buckásodás rajta.
7-es pálya: rövid, de nagyon szuper fekete, általában kevés emberrel és gyönyörű panorámával!!!
1/a pálya: völgybe vezető fekete, este ezen jobb lemenni, mint a piroson, mert rövidebb szakaszon buckásodik, és kevésbé süti nap, így a hó is jobb rajta.

Planai: Talán a 4 közül a legfelkapottabb hegy, szuper pályákkal, infrastruktúrával. Tippek:
5-ös pálya: a személyes kedvencem. Nem túl hosszú, de széles, jó lejtésű és nem szokott tömeg lenni rajta
1-es és 4-es pálya: Napközbeni csúszáskor tuti, a Planai 6-er felvonót lehet ezekkel használni, ott sosem volt sor, gyors felvonó, a pályák szélesek, az 1-es tetején juke-box van, amin kiválasztod a zenét és a pálya menti hangfalakon az szól, amíg csúszol. :)))
3-as pálya: a hegy gerincét adó pálya, széles, gyors, jó lejtésű.
6-os pálya: ezen indulunk el Hochwurzen felé. na ez a pálya már reggel korcsolya- és buckapálya keveréke, nem ajánlom senkinek, ha át akartok menni Planairól Hochwurzenre, érdemes a Golden Jet felső állomásától kabinossal menni.

Hochwurzen: Kisebb, kevésbé szeretett terep. A lenti részek túl lankásak, a felső részeken keskenyebbek a pályák és nagy a tömeg, de érdemes kipróbálni, mert élvezetes pályák vannak itt is, különösen a 31-es (ezen a panoráma is gyönyörű). Az egyik fő felvonóját 2013-ban kicserélték és az 5 egymás mögé kötött kabinos felvonó helyett rendes, 8 fős gondolákkal ellátott felvonót építettek, ez mindenképp javította a hegy adottságait.

Reiteralm: Személyes kedvencem, szuper pályákkal, változatos, minden tudásnak megfelelő lejtőkkel. Tippek:
5-ös pálya: A tuti befutó a hegyen, széles, hosszabb pálya, gyönyörű panorámával, gyors felvonóval, és fekvése miatt kisebb tömeggel. A közepén levő hüttében remek Käsespätzle-t adnak. :)
3a+3-as pálya: remek kis fekete (3a) és lankás halványpiros pálya (3) az alján egy tuti hüttével (az orrunk előtt készítik a kajákat, hatalmas adagot adnak)
Black Rose: egy rövid, de annál meredekebb pálya a hegy tetejéről. Csak gyakorlott sízők menjenek rá, de az élmény garantált! :))))
2-es + 4-es pálya: levezet a völgybe a Silver Jet tetejétől az aljáig. Tuti kis pálya, nap végére buckás szokott lenni a közepe felé, de nagyon jókat lehet rajta csúszni. Mivel a vége (Finale Grande) elég széles, így nem buckásodik és élvezetes marad nap végére is.
2a pálya: aki teheti kerülje el, a felvonó innen egy lassú, 2 személyes, és maga a pálya is jeges, vacak már kora reggel.
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
15 éve tag
2012.06.13. 10:28
OFF:
Saturnus, ez azért nem ilyen egyszerű... Aki sokat vezetett már életében (én fiatal korom ellenére valahol 200 és 250 ezer km-nél járok, az EU nagy részét bejártam) az ilyen kérdést nem tenne fel.
Én bevallom, és vállalom, hogy városon kívül szinte mindenhol a megengedett fölött 10-15%-kal megyek. Mindenkinek vannak hibái.

DE

És itt jön a lényeg. Sokszor bele lehet futni olyan sebességmérésekbe, amik faluba/városba beérős részek, és engem is ilyen helyen kaptak el eddig életemben. Ezt olyanok is benézik néha (mint pl. Anyum), akik általában betartják a sebességet.

ON:

A kinti tapasztalataim, hogy pl Franciao.-ban mosolyogtam nagyot még 3-4 éve egy kamerába, faluból kivezető úton, már kb 80-nal mentem, szemben bokorban sün, kamera. Nem állítottak meg, azóta sincs semmi következménye. Olaszoknál parkolócetlit kaptam 36 ojrót, de ők 100 ojró alatt nem küldik utánad a büntetést.
Az osztrákok Németo-ba küldenek, frankfurti rokonaink majd minden hazalátogatás után kapnak a bécsi elkerülőről "sztárfotókat". Magyarországra tudomásom szerint 2013 januártól fogják kiküldeni, mert akkor "élesedik" ez az adatkiadós rendszer. Vélhetően a 100-150 ojró alatti tételekkel ők sem fognak pepecselni.

Amúgy még ami fontos, dugóban ki kell alakítani a mentő sávot az osztrákoknál, aki ezt nem teszi, vagy akadályozza a mentőt, arra nagyon súlyos százojrókat vágnak rá. Ez minden arra járónak fontos lehet!!! (már csak a bajbajutottak miatt is)
Előzmény: (saturnus 139394)
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
15 éve tag
2012.03.04. 10:26
Sziasztok,

Tegnap értünk haza egy 6 napos túráról a schladmingi hegyekből. Hát kaptunk ott mindent, esőt, havat, szikrázó napsütést, kemény és kásás, buckás és sima pályákat.

Azt rögtön leszögezem, hogy az időjárási körülményekhez képest nagyon jókat csúsztunk. A négy hegy négy külön karakter, mindegyiknek megvan az előnye, hátránya.
A Hauser-Kaibling lankásabb, kellemesebb pályákkal várja az embert, és a melegebb napokon is itt voltak a legkisebb buckák a pályákon.
A Planai inkább a hosszabb csúszások kedvelőinek passzol hosszú, széles élvezetes pályákkal. Külön kedvenc volt a Paradise rész (amerre Kaibling felé lehet átcsúszni). Itt az eleje egy meredekebb, technikásabb rész, ami a felvonó felé egyre inkább átmegy egy kellemes kék lankába amin nagyon szép íveket lehet húzni. (nagy hátránya, hogy délelőtt szinte mindig nagy a tömeg rajta)
A Hochwurzen inkább a napos, meleg időben lehet jó, mivel ezek a pályák vannak a leginkább leárnyékolva a napsütéstől és ezek lesznek legkésőbb kásásak. Hátránya, hogy viszonylag kevés és rövid az élvezetes pálya.
A Reiteralmon szintén hosszabb, jól síelhető pályák vannak, bár ha kiválasztunk egy liftet, az oda való csúszáskor figyelni kell a sok elágazót, hogy megfelelő irányba haladjunk.
A négy hegy összességében elég változatos és hosszú pályákkal szolgál, a kezdők és haladók is megtalálhatják itt a számításaikat. Azonban fontos tudni, hogy a hegyek közti átkötő szakaszok nagyon nem board barátok. Ezeken nekünk is nagyon sokszor kellett húzni magunk után boardos barátainkat, így érdemes autóval vagy síbusszal a kiválasztott hegyhez menni, és ott csúszni aznap.
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
15 éve tag
Topik: Radstadt
2012.02.02. 01:54
Az Altenmarkt-Radstadt terepre véletlenül keveredtünk. (most jön az a rész, amihez nem fűznék kommentárt...)
Elindultunk Flachauból Zauchenseebe, Altenmarktban el is kanyarodtunk a megfelelő irányba, majd amikor megláttuk a felvonót, meg a pályát boldogan megálltunk, hogy "De jó, hogy ilyen hamar ideértünk". Majd a beöltözés, felvonózás végén a hegy tetején észleltük, hogy ez bizony egy másik síterep. (igen, sikerült ezt 3-an összehozni. :) )
Viszont amennyire elkenődtünk az elején, annyira kellemes meglepetést okozott ez a kis terep.
Nem volt sok pálya, viszont egész nap tudtunk úgy síelni, hogy szinte üres pályákon csúsztunk, tökéletes hóban. Ezek a pályák a Radstadt felőli oldalon voltak. A 4 személyes ülős felvonóhoz vezető kék pályán a technikát lehetett gyakorolni, csiszolgatni tökéletes körülmények között, míg a piros színű kabinoshoz vezető pálya inkább a tempósabb, élvezetes csúszásokhoz adott alapot.
A terep legnagyobb előnye viszont az, hogy tömeg abszolút nem volt a pályákon, amik viszont tökéletes állapotban voltak még délután is. Ha nem is több napra, de egyre mindenképpen érdemes lehet ezt a terepet is meglátogatni. Nekünk nagyon kellemes meglepetés volt itt eltölteni egy napot. :)
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
15 éve tag
2012.02.02. 01:43
Sziasztok,

Most jöttünk haza egy 3 napos túráról, melyből 2 napot a Flachau-Wagrain terepen töltöttünk.
A korábbi beszámolók alapján kicsit féltem a nagy tömegtől, ami részben be is igazolódott; nagyon sokan voltak a pályákon. Komoly gondot ennek ellenére nem okozott ez, csak néhány felvonónál kellett kicsit sorba állni, a pályán eloszlott a tömeg.
A falchaui oldalon főleg kékes-piros pályák vannak, amik nagyon szélesek és kellemesen síelhetők. Aki a napközbeni tömeget el akarja kerülni, annak ajánlom a Space Jet3 felvonó melletti pályát. Nagyon kellemes kis pálya, és gyakorlatilag a legnagyob csúcsforgalom idején is szinte üres volt, a felvonónál sor nem volt. A többi pálya is jó, még délután is jó állapotban voltak, de a flachaui oldalon egyértelműen ez viszi a pálmát. A tömeg iszonyosoknak javaslom még a Top Liner felvonóval elérhető fekete pályát, ami egy nagyon élvezhető lejtő és a nem túl előnyös elhelyezkedése miatt szinte mindig üres. Nagyon jókat lehet ezen is csúszni.
A Wagrain felőli oldalon két irányban csúszhatunk. Az egyik a Rote Achter felvonóhoz vezető pálya, ami szintén az egyik kedvencem volt. Itt megvannak a lankás kényelmes szakaszok és a kicsit meredekebb, tempósabb részek is, érdemes erre eljöni. A Flying Mozarthoz vezető pálya szintén szuper élményeket okozhat, viszont arra fel kell készülni, hogy maga a felvonó elég rossz... Sajnos a maximális kapacitás kihasználása miatt 10 személyes állóhelyes kabinok vannak a kötélen, amelyek nem csak kényelmetlenek, de sajnos egy 8 személyes kabinos lifthez képest nem visz fel több embert, viszont akik mennek, azok végig állhatják a viszonylag hosszú utat.
Összességében viszont a Flachau-Wagrain terepről elmondható, hogy nagyon élvezetes pályákkal szolgál az idelátogatóknak, és még délután is teljesen használható állapotban vannak. A hütték, a felvonók, a pályák mind magas színvonalon állnak, ha valaki a salzburgi régióba szeretne ellátogatni, ezt a terepet mindenképpen javaslom meglátogatni.
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
15 éve tag
2012.01.12. 11:16
Szia,

sajnos ha megnyúztok sem tudom a síterep nevét, de Zakopane mellett volt a szállásunk, onnan autóztunk kb 15 percet.

De szerintem nagy baj nem lesz abból, ha átteszed Zakopane alá, mert szerintem az ottani terepek mind hasonló adottságúak. :D
Előzmény: (admin3 130113)
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
15 éve tag
2012.01.10. 14:16
Mi most hétvégén voltunk Zakopane környékén. Lengyelországban még nem síeltem (vagyis gyerekkoromban egyszer, de arra már nem emlékszem :) ), és nagyon kellemes meglepetés volt.

Alapból az már furcsa volt, hogy gyakorlatilag minden falu szélén volt minimum egy sípálya, amerre mentünk. Nyilván ezek az osztrák pályarendszerekhez képest nagyon kicsik, de vannak köztük, amik egy-két napra teljesen megfeleltek.

Mi nem a zakopanei pályákon síeltünk, mert a tömeg miatt már a pálya közelébe sem jutottunk, hanem egy közeli kisebb terepen csúsztunk, ahova legalább a tömegtől odafértünk. A felvonóknál kisebb tumultus volt napközben, de a pályák nem voltak semmivel rosszabbak nap végére, mint egy átlagos osztrák síterepen (nyilván első nap az egész napos hóesés miatt buckásodott), de második nap szuper havon csúsztunk.

Ami külön pozitívum, hogy a pályák mérete miatt könnyen kivilágíthatóak, és szinte mindegyik nyitva van este 10-ig. Így egy kis éjszakai sízés is színesítette a programot.

Maga a hely, a környező falvak, Zakopane pedig igazi gyöngyszem. A friss hóba, az esti kivilágítással szinte mesebeli városkává változtak a települések, az árak teljesen barátiak (még a hüttékben is - nem tudom ott hogy hívják :D ) az emberek többnyire kedvesek, bár idegen nyelven nem sokan beszélnek.

Összességében nagyon pozitív véleményem alakult ki erről a környékről, szerintem a hétvégi síelésben alternatíva lehet az osztrák, szlovák síterepekkel szemben.

És ha valaki erre a környékre "téved" mindenképp kostolja megy a grillezett sajtokat a sípályán... Isteni finomak!
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
15 éve tag
Topik: Nassfeld
2011.11.03. 13:51
Oké, kicsit fáradt vagyok, a linket elfelejtettem csatolni:

http://www.jugendsporthotelleitner.at/

:)
Előzmény: (Beni_1 123365)
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
15 éve tag
Topik: Nassfeld
2011.11.03. 13:50
Ciao Koviviktor,

Mi 2 éve voltunk itt 40 diák/pályakezdő emberke. A síbusz beáll reggelente 10 percenként a szálló udvarába, és közvetlen a Millenium Express völgyállomásához visz, kb 5 perc alatt.

A szobák 4-8 ágyasak (ha jól emlékszem), mindegyikben saját fürdő. Mi félpanziós ellátással voltunk, és nem volt a kajára panasz. (mindenből annyit lehetett enni, amennyi az emberbe fér, a reggeli a szokásos parizer, lekvár, sonka, sajt, anyámkínja, a vacsora mindeg leves+főétel - ebből is annyit eszel, amennyit akarsz, mondjuk 5 rántott husit, desszert, és sokféle saláta.)

Igazából diákoknak ideális, van közösségi tér is az épület alagsorában (3 vagy 4 nagy terem, pingpong szoba, sítároló, stb. Busszal vagy kocsival is tudtok menni, mert nagy a parkolója. A személyzettel sem volt gond, kedvesek, udvariasak.

Szóval szerintem ha egyetemisták vagytok, ez egy teljesen jó verzió a szállásra, mert a lenti helyeken tudtok bulizni hajnalig, nem zavartok senkit, egész elfogadható az áruk Nassfelhez viszonyítva és pillanatok alatt kiértek a pályára (még gyalog is max 10-15 perc, de a síbuszok gyorsak és sűrűn járnak)

Szerintem egy próbát/e-mailt megér a dolog.

Üdv:
Beni
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
15 éve tag
2011.10.03. 15:00
régen, amikor gimi alatt automosóban dolgoztam, akkor tanultam, hogy hajszárítóval meg kell melengetni a szélvédőt és a matricát és akkor nyom nélkül le lehet szép finoman húzni. Ezzel a módszerrel az "ungültig" rész sem jön le.

Amúgy a szélvédőpucoláskor ez az egyetlen módszer, ami gyakorlatilag 100%-os biztonsággal leszedi a matricát és nem kell utána a ragacsot levakargatni
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
15 éve tag
2011.08.23. 13:53
Kedves Söraput kérdezném, hogy jelen lesz-e a Budavári sörfeszten most a hét végén, leginkább pénteken, mert ha már ennyi fórumozó ennyi pozitívat ír a sörökről, akkor csak megkóstolnám én is ezen remek sereket... :)
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
15 éve tag
2011.03.21. 14:05
Március elején voltunk Matreiben 5 napot. ezalatt volt minden a ragyogó napsütéstől a szakadó hóesésen át a ködig. A pályák viszont nagyon jók voltak, bár a hóeséses napokon kicsit buckásodtak.
A Matrei oldalon az alsóbb pályák nagyon hangulatos, kis erdei lejtők voltak, amik elég szélesek. Nagyon jókat lehetett ezen csúszni. A Cimaross felvonóhoz vezető pályák (Matrei oldalon a felsők) igazi élvezetet nyújtottak, különböző meredekségükkel mindig meg lehetett találni a hangulatnak megfelelő lejtőt. Egyedül a Cimaross felvonó aljához vezető pálya szakasz volt rossz, az utolsó összeszűkülő szakasz már délelőtt jeges-buckás volt, ahol nagyon feltorlódott a tömeg. Ezen kívül a fenti pályák dicséretet érdemelnek. A kalsi oldalon a Cimarossról a kabinos középállomásáig szintén szuper pályák voltak, onnan lefelé viszont a kék pálya, amin Kals-ba át lehet csúszni elég unalmas, és hosszú. Sajnos innen a Blauspitzre vezető 4 üléseshez be kell iktatni egy tányéros felvonót, és a 4 ülésesek is elég lassúak, cserébe nagyon jól síelhető piros és fekete pályák vannak ezen az oldalon.
Összességében egy-két apró hibától eltekintve nagyon szuper pályarendszer várja az embert, és a hütték is osztrák viszonylatban közepes áron üzemelnek.
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
15 éve tag
2011.02.23. 10:34
sziasztok,

Mi a hétvégén megyünk 5 napra Matreibe, és pár kérdésem lenne azokhoz, akik már jártak a Grossglockner resortban:

Melyik hüttét ajánljátok? (egy pályaszámot is írjatok legyetek szívesek)

Jól látom-e a webkamerák, és a feltöltött albumok alapján, hogy ez nem egy túlzsúfolt terep? Mert hogy a képeken szinte alig lézeng pár ember. :)
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
15 éve tag
2010.12.17. 12:27
Nem tudnak ezek síelni... Négykézláb, mint a gyerekek? Nem szólna nekik valaki, hogy nem tenyéren csúszunk? :)

Mondjuk én is leteszem néha a tenyeremet, csak akkor már lerakom a hasamat és az arcomat is a hóba, mert az úgy kemény. Aztán a többiek utánam hozzák a léceimet. :))))
Előzmény: (minerel 93750)
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
15 éve tag
2010.12.14. 14:33
Gyönyörű...

De még végig is követi a lepattanó sízőt, amíg elkaszál még egyet és megáll. :))))

Szebbet megrendezni sem lehetett volna.
Előzmény: (Csősz 98072)
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
15 éve tag
2010.12.10. 15:14
Kedves Eplényi üzemeltetők!

Dec 22-én megyünk többen barátokkal szezont nyitni Eplénybe, és az a kérdésem, hogy aznap is lesz esti sízés? (Mert ennek megfelelően szervezzük a programot.)

A választ előre is köszönöm!
Beni_1
75 élménybeszámolót írt
75
15 éve tag
2010.12.08. 13:24
Csatlakozom Csaborhoz, hiszen én sem nyertem még, és szerintem is BUNDA/CSALÁS áll az ügy hátterében.

:)))

(Legalább aktivizáltam magam a mai sorsolásra. :))
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.