Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

GYT által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (45)Időben csökkenő Időben csökkenő
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2013.11.07. 20:15
Még soha nem voltam ott, de már régóta tervezem, úgyhogy ha jó áron lenne ilyen lehetőség, akkor biztos kiruccannánk egy napra!
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
Topik: Val Cenis
2013.11.07. 20:12
Les Terrasses de Termignon - a termignoni felvonótól 20 méterre.

2011.11.13-án írtam egy egész hosszú beszámolót, ha gondolod, egyet lapozz vissza hozzá! Azóta sok minden nem változhatott.

Franciaországban viszonylag ritka, hogy több kilométerre legyen az apartman, általában nagyon ráépülnek a felvonókra, néhány száz méteren belül van a legtöbb szállás, de szinte mindenhol van bőven választék a közvetlen pályaszállásokból is.
Előzmény: (Hdani0330 162198)
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2013.11.06. 21:52
Érdekes vita alakult ki. Nagyjából azzal tudnék (én) érvelni, hogy tegye fel a kezét, aki az éves (szerencséseknek több) francia/olasz/osztrák síutat úgy foglalja le, hogy előtte alaposan átböngészi a különböző terepeken az adott nyár fejlesztéseit! Ha a 4-5 évvel korábbi beszámolók alapján döntünk, akkor se nagyon érhet óriási meglepetés (se pozitív, se negatív). A hegyek ott vannak, a felvonón meg esetleg eggyel kevesebb ropit tudunk megenni a rövidebb menetidő (értsd: fejlesztés) miatt.

Ugyanezen az elven MSZI is minden évben azt nyújtja a látogatóknak, amit a földrajzi/pénzügyi adottságok lehetővé tesznek. Se többet, se kevesebbet (kivéve amikor az ÉMÁSZ vezetékei éppen leszakadnak). Ha nem nőtt ki a nyáron egy 1500m magas hegy a környéken, több jól síelhető lejtővel/oldallal, akkor sok szenzációra nem lehet számítani.

Én nagyon értékelem Eplény állandó, majdnem interaktív kommunikációját, mert azt is nyomon lehet követni, ha kicserélnek egy WC-ülőkét. Ez marketing, méghozzá szimpatikus. Ugyanakkor tény, hogy nem ezért megyek oda, a szimpatikus marketing nekem a párválasztásban volt fontosabb tényező.:) Lehet, hogy a Sípark úgy érzi (úgy tapasztalta), hogy az intenzív kommunikáció nem hozza vissza az ahhoz szükséges energiát, pénzt, és lehet, hogy igazuk van. Nem ismerem az üzleti adataikat, eredményeiket, ők viszont (remélhetőleg) igen.

Én szokás szerint elmegyek majd (legalább) egyszer a Síparkba, (legalább) egyszer a Síarénába, biztosan jól fogom magamat érezni mindkét helyen, és ha már ott leszek, meg fogom nézni a fejlesztéseket.

Apropó: ha intenzíven keresnek személyzetet, az nem azt jelenti, hogy gőzerővel készülnek a szezonra?! Ha esetleg bezárna a bazár (soha ne történjen meg), akkor gazdaságilag kevéssé lenne indokolt felvenni egy szakácsot vagy felvonó-üzemeltetőt...

Csabornak 100%-ban igazat adok.

Írjuk inkább ide a tavalyi, korábbi élményeinket, hogy ki mennyire várja az első havat a Mátrában, stb. Kicsit legyünk pozitíva(bba)k a +20 fokos novemberben. Esetleg mindenki kapcsolja be a légkondit otthon/autóban/irodában, és nyissa ki az ablakot, hogy legyen végre hideg (a Síparkban is)!
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2013.11.05. 00:27
Én óriási rajongója vagyok a Heavy Tools termékeinek, a téli cuccokat évek óta rendszeresen (persze nem kizárólag) ott veszem.

Két dolgot tapasztaltam eddig:
1.) Február-március (akár április) környékén kell vásárolni, mert a szezon végén leárazzák az összes téli ruházatot, és sokkal olcsóbban (akár féláron) adják azokat a termékeket, amik októberben még a legújabb modellnek számítottak.
2.) Én mindig kiválasztom a webshopban az 1-2 évvel korábbi modelleket, aztán bemegyek a boltba, kiválasztom a méretet az ottani választékból, utána hazamegyek, és megrendelem a webshopból az általam kiválasztott modellt a boltban próbált méretben. Sokkal (nagyon sokkal) olcsóbban adják a tavalyi vagy korábbi modelleket, amiket már egyáltalán nem tesznek ki a boltokba, de a webshopból még elérhetőek a megmaradt darabok. Érdemi változtatás viszont alig van évről évre, pláne nem a méretezésben, ezért ez a módszer eddig tökéletesen működött.

Az előző HT síkabátomat 4 évig hordtam egyedüli téli és síelős kabátként, és csak a 4. télen kezdett veszíteni a színéből - kiszívta a nap. Ezen kívül tökéletes állapotban van most is.

Ja, és semmilyen üzleti kötődésem nincsen a HT-hoz, bár ezután a komment után valami jutalékot igazán fizethetnének... :)
Előzmény: (petro 162047)
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
Topik: Normafa
2013.10.01. 13:03
Érdekes a közvélemény hozzáállása a Normafa-projekthez, pedig szerintem erre is tökéletesen igaz, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja.
A "zöld ellenzők" kérdését pedig egy tartalom nélküli hisztinek tartom - az ő részükről ugyanúgy, mint az őket támadó sípálya-pártiak részéről. A baj az, hogy az ötlettel dobtak egy csontot a téma iránt érdeklődőknek, és látva a hozzáállást, ezt a csontot el is kezdtük szépen nyalogatni, sőt már komoly küzdelem is kialakult érte... Tehát a terv sikeres volt. :)

A beruházás kapcsán pedig nagyon nehéz értelmes, szakmai véleményt alkotni. Az itt (is) felszólaló szakmabelieknek igazat adok abban, hogy milyen jó lehetőséget jelentene a fővárosban létrehozni egy sípályát, ahol a gyerekek testnevelés óra keretében síelhetnek, a családok hétvégén síeléssel tölthetik az időt, stb.

A problémát ott látom, hogy ezt a kérdést teljesen függetleníteni kellene a politikától, viszont itt egy politikai akcióról van szó, ezért ezt nagyon nehéz megtenni. A félelmem az, hogy ugyanaz történne a Normafa esetében is, mint minden EU-s pénzből finanszírozott beruházás esetén. Egy jó marketing alapján felveszik rá a pénzt, az adott klientúrához tartozó cégek megkapják a megrendeléseket, amit valahogyan (az esetek döntő többségében a lehető legnagyobb nyereségre törekedve, a minőség háttérbe szorításával) végrehajtanak, és a projekt utóélete már senkit nem fog érdekelni. Sajnos az ötlet tálalása, és az eddigi kommunikáció alapján a Normafa esetében sem látszik az, hogy felhagynának ezzel a gyakorlattal.

Pedig szükséges lenne elkerülni azt, hogy a végén maradjon egy néhány évig amatőr módon üzemelő komplexum, ami utána tönkremegy csak azért, mert a saját tőkéjét már senki nem akarja beletenni egy rosszul működő vállalkozásba, projektbe - hiszen nem is ez volt a cél. Az ilyen példák száma gyakorlatilag végelen... Ha itt is így történik, akkor viszont tényleg kár belenyúlni a Budai-hegységbe.

A kerületi népszavazás a legnevetségesebb eleme az egész cirkusznak. A Budai-hegység védelme minden budapesti érdeke, és a sípályával járó előnyöket is mindenki szeretné kihasználni. Az 1-es villamos felújításáról sem kérdezték meg a nyomvonal által érintett kerületek lakosait (jogosan).

Ezeket a kérdéseket, a beruházás alapvető céjait kellene tisztázni már az elején, de nem a szokásos sajtótájékoztatón elhangzó "parasztvakítós" formában. Minden autó-fogaskerekű-természetvédelem-stb. jellegű kérdés ráér a kivetelezés tervezésekor.

Ha valahogyan lehetőség lenne ezeknek a valós veszélyeknek a kivédésre, akkor egy nagyon jó dolgot hozhatnának létre a Normafán!
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2013.05.27. 20:15
Teljesen egyetértek Veled, a legfontosabb, hogy mindenki - sítudástól, felszereléstől, életkortól stb. függetlenül - néha gondoljon bele abba, hogy törött végtaggal, felvágott lábszárral, agyrászkódással is le lehet jönni a hegyről. (És a súlyosabb sérüléseket direkt nem is említettem.)

A bukósisak nem véd meg attól, ha 70 km/h-val lefejelsz egy fenyőt, és a kocsiban a biztonsági öv sem véd meg egy 100 km/h-ás frontális ütközéstől.
De egy kisebb hempergésnél lehet, hogy jól jön, ha egy műanyag-szivacs borítás találkozik hóval (fával, cimborával, stb.), mint a fejbúbom. Kisebb sérülések megelőzésére tökéletes, 70-nél meg legfeljebb sok miatyánk segít, főleg egy forgalmas pályán.

Én ugyanúgy hallok sisakban is, mint a fülemre húzott télisapkában, és síelés közben bizony azt is ráhúzom a fülemre, ha nincs rajtam sisak, mert különben fázik.:D Ugyanakkor balesetmegelőzés szempontjából én is fontosnak tartom a hallást, mert hátulról hamarabb halljuk az érkezőket, mint látjuk... Ezért nem vagyok híve például a fülhallgatós zenehallgatásnak.

Azzal se lehet vitatkozni, hogy a biztos sítudás jelentősen csökkenti a baleset veszélyét, ez biztosan igaz. Egymillió kilométer vezetési tapasztalat is csökkenti a közlekedési baleset esélyét. (Ami azonban soha nem lesz 0...)

Ha ezeket a dolgokat szezononként legalább egyszer mindenki átgondolja, akkor máris nagyot léptünk előre. Ettől függetlenül mindig lesz olyan, aki sz*rik az egészre, meg másokra, és ők továbbra is fognak balesetet okozni.

Nincs tökéletes megoldás.
Előzmény: (skioutlet 159643)
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2013.04.02. 08:08
Én is úgy gondolom, hogy szép dolog az erkölcs, illem, de bízzuk a nyertesre, hogy mit kezd a SAJÁT nyereményével...
Én is nyertem Aflenzbe egy napijegyet, és a hihetetlen nagylelkű sporttársaktól kaptam hozzá továbbiakat ajándékba, így meglátogattam egy nagyon aranyos kis osztrák falut+síterepet, ahova egyébként soha nem indultam volna el (valószínűleg).
De volt olyan fórumozó is, aki szerette volna pénzre váltani a nyereményét, és amikor én önként felajánlottam neki egy általam megfelelőnek talált összeget a napijegyért cserébe, akkor ő még elkezdett felfelé alkudni - ráadásul elég furcsa stílusban.
Szerencsére nem vagyunk egyformák, én nem haragudtam rá, csak egyszerűen nem reagáltam több üzenetére, és valószínűleg még mindig mindig otthon nézegeti a nyereményét, amit senki nem használt fel...

SZERENCSÉRE (ez a saját tapasztalatom) itt a nagyon nagy többség rendelkezik olyan intelligenciával, hogy erről nem kell ennyire hosszasan elmélkedni.

220 euró értékű csomag esetében szerintem meg lehet úgy egyezni, hogy mindenki jól járjon!
Előzmény: (Pulmy 157039)
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2013.02.19. 17:39
Köszi a válaszokat, azt tudom, hogy a helyszíni bírságnál nincs szarozás, és legalább letét nélkül nem engednek el, itt most kimondottan az automata trafi az érdekes...
Remélem engem is jelentéktelennek tartanak majd, mint coolmant :))) Kicsit zavaró mondjuk a rengeteg kiegészítő táblás korlátozás, amikor 62."köd esetén 80" tábla mellett megy el az ember fél óra alatt, akkor viszonylag könnyű benézni a 63. táblát, ami alatt pont nincs kiegészítés, és már villan is a gép.
Ha leszáll a köd, akkor úgyis az utat keresed/nézed meredten, és a táblát se fogod látni...
Mivel nem 190-el mentem, talán nem érdekli őket annyira.
Előzmény: (coolman 155160)
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2013.02.14. 22:16
Tud esetleg valaki arról, hogy Ausztriából mennyire próbálják behajtani a külföldiek gyorshajtásait?
Nekem sikerült kb. 130 km/h-val fotózkodnom autópályán 100-as táblánál. Bár több autó is haladt a környéken, de szerintem én voltam a nyertes, mert szétvillantotta az automata trafipax az arcomat. :)

Megpróbáltam utánanézni, elvileg a 30 km/h-ás túllépés a 70euró (ez így van???), és ez az a határ, ahonnan már behajtHATják Magyarországról is a büntetést. (és ez így van???)

Szóval, ha van esetleg valakinek konkrét, személyes tapasztalata, annak megköszönöm az infot.

Mondjuk, ha jön a csekk, akkor gyakorlatilag már mindegy, de azért jó lenne tudni. Illetve, ha jön is a csekk, van lehetőségük azt konkrétan behajtani, vagy "becsületkassza" van? (Ezt én se gondoltam igazán komolyan, de azért érdekes kérdés, hogy az osztrák hatóság hogyan inkasszálja a bírság összegét a számlámról...)
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2013.02.14. 21:31
Olvasgatva a hozzászólásokat az jutott eszembe, hogy az aktivitás játék szabályairól, és az "ál aktivitásról" írni hozzászólásokat vajon valódi vagy ál aktivitásnak minősül-e... :)

Szerintem ezen érdemes elgondolkozni, ugyanakkor (hogy legyen hozzáadott értéke az írásomnak) szerintem egy nagyon jó vendégcsalogató ötlet ez a játék.
A látogatók megtartására szerintem alkalmatlan, azt a honlap kiemelkedő színvonalú(!!!) tartalma képes megvalósítani. Szerintem naiv, vagy inkább simán téves elképzelés, hogy kizárólag az aktivitás játék miatt marad valaki folyamatos látogatója az oldalnak. (Biztos van ilyen is, de nem hiszem, hogy problémát okozna az arányuk.)

Azokat pedig nagyon irigylem (mert ilyenek is biztos vannak), akik ráérnek több néven, több e-mail címmel regisztrálni, és mindegyikkel, minden nap "ál aktívkodni", és ellenőrizni, hogy nyertek-e.

A sielok.hu egy szuper oldal, a színvonala bőven átlag feletti, és ezért futom át (majdnem) minden nap a híreket, képeket, fórumot (általában a reggeli kávé mellett, munkába futás előtt). Ha eszembe jut, akkor "aktívkodok" is. :)
Ezért úgy gondolom, hogy folyamatos látogatója vagyok az oldalnak. Ezzel pedig hasznot hozok a honlapon hirdetőknek, rajtuk keresztül pedig a honlapnak, ettől működik az internetes világ :))

Én tehát támogatom a játékot, szerintem az aktivitás játék a rendeltetésének megfelelő célt szolgálja az oldalon.

Aki a lexikális tudásával szeretne nyerni, az jelentkezhet a Vágó Pista műsorába, de ez itt nem erről szól.
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2013.01.19. 21:12
Jó (és szerencsés) utat kívánok!!!
A friss infokat - ha lesznek - pedig előre is köszönöm!
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2013.01.17. 21:52
Valaki nem volt St. Gervais környékén mostanában? Időjárásról, hóhelyzetről szívesen fogadnék bármilyen friss tapasztalatot, mi 25-én indulunk.
Snow-forecast.com szerint mostanában elég rendesen -20 fok alatti napok voltak/vannak (láttam -29 fokot is :)). Legalább nem olvad...
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2013.01.14. 06:53
Hirscher 2. futama talán a szezon legnagyobb teljesítménye volt. Nagyon összeszedte magát a szombati hiba után!

Maze meg lassan unalmas lesz...:) minden tiszteletem az övé!
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2013.01.13. 11:29
Ebben a helyzetben derülhet ki, hogy Hirscher mekkora síelő valójában... Ha ezt ma megnyeri, azt sokáig emlegetné mindenki!
Előzmény: (szendre 150537)
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2013.01.09. 08:30
Pályák állapota (nyitott pályák száma) miatt nincs kedvezmény - ugyanúgy, ahogy sehol Európában.
Viszont vannak időarányos (2, 3, 4 órás) jegyek is. Kevesebb csúszás, alacsonyabb ár.
Szerintem korrekt. Tanítványnak ugyanúgy, mint oktatónak vagy családoknak.
Előzmény: (WéberF 149874)
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2013.01.08. 07:25
Én is egyetértek azzal, hogy a hüttében (tehát bent, ahol korlátozott számú hely van) ne az otthoni szendvicsüket majszoló vendégek ücsörögjenek.
Szerintem -4 fokban ragyogó napsütésnél nyugodtan ki lehet ülni a hatalmas terasz egyik hosszú asztalához, és napozás közben elfogyasztani a kis hazait - én is így szoktam csinálni, még soha senki nem szólt érte, nem is néztek rám csúnyán.
És ha mindezt még ki is írják, az a legkorrektebb, mert akkor elvileg senkire nem kell rászólni :)))

Ezzel túl is ragoztuk a parizeres-zsömi témát.
Előzmény: (marzio 149695)
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2012.12.30. 14:40
Dec. 28-án voltunk Eplényben (először). Nem volt a legjobb az időzítés, előtte már egy hete + fokok voltak, többször esővel, értelemszerűen 0 cm hóeséssel, de hittünk a Síaréna honlapjának a kitűnő hóviszonyokat illetően.

Nyitásra érkeztünk, amikor még viszonylag kevesen voltak (parkolóban alig voltak autók, bár már a főútról lekanyarodva tájékoztattak a felső parkoló és az ingyenes transzfer használatáról - profi).

A pályához sétálva kicsit elbizonytalanodtunk, az 1-es pálya alsó részén már a nyitáskor itt-ott előbukkanó barna foltok nem voltak bíztatóak. A 4 órás jegy mellett döntöttünk, és már fel is ültünk a Sólyomra - kényelmes, gyors, de alattunk sehol a hó :) Azt viszont már a felvonóról láttuk, hogy ha itt tartósan hideg van, és esik fél méter hó, amit hóágyúval megtámogatnak, akkor baromi jó pályarendszer állna a rendelkezésünkre.

Most be kellett érnünk az egyes pályával, amit teljes hosszábban meg tudtak tartani a tartósan meleg, esős idő ellenére - ezért elismerés az üzemeltetőknek.
A pálya nagyon tetszett, de a hó minősége azért a kiválótól elég messze volt, nyitás után itt-ott elég kemény, máshol inkább vizes. Érdekes, hogy kb. 1 óra elteltével a csúszásokkal összeturmixoltuk a kemény és a vizes részeket, így egészen sokat javult a minőség!
11 óra körül elkezdtek gyűlni az emberek (tömeg így sem alakult ki, de azért az egyetlen működő pályán már érezhető volt a forgalom), ezzel együtt a melegedő időben (kb. +7-8 fok) a hó minősége is gyorsan romlott, itt-ott erősen vékonyodott a hóréteg (egyre több barna folt jelent meg a pálya alsó szakaszán), máshol vizes, latyakosabb lett.

Délután 1-kor úgy jöttünk el, hogy kezdett kényelmetlenné válni az emberek mennyisége, és az eső is egyre jobban esett. Gyakorlatilag mire letelt a 4 óra, már nem is nagyon lett volna értelme maradni.

Szóval a pályarendszer, a felvonó(k) és a gyönyörű táj miatt a Síaréna egy szuper hely. Ha lenne egy kiadós havazás, jó nagy hideggel, és az összes pálya működne, akkor egész napra tökéletes síélményt nyújtana Eplény.
Úgyhogy jövünk még!

A hó minőségére vonatkozó megállapításaim kizárólag az adott napra vonatkoztak, és figyelembe kell venni, hogy már az önmagában csoda, hogy egyáltalán volt hó!
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2012.12.26. 13:03
A felháborodáson felbuzdulva én is adtam egy 10-est (nekem is tetszett a kép!), és ezzel az értékeléssel én nyertem meg a napi aktivitás játékot :DDD
Ha nincs a felháborodott hozzászólás, akkor lehet, hogy észre veszem a képet...

Úgyhogy köszönöm :D
Előzmény: (coolman 147819)
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2012.12.23. 09:02
Tegnap (22-én) nyitottuk a saját szezonunkat a Síparkban.
Tökéletes idő volt (a Bp.-Gyöngyös-Mátraháza útvonalon köd, nyálas, undormány idő volt, de ahogy elhagytuk Galyatetőt, szikrázó napsütésbe értünk), szóval nem tudom, hogy ezt a Sípark üzemeltetők miként teszik lehetővé :))) (utána hazafelé is undorító idő/köd/szitálás volt, de a Síparkban egy felhőt se láttunk.)

Nyitás után érkeztünk, kényelmes számú vendég volt, olyan családias-karácsonyi hangulatban. A felvonóknál átlag 10-15 mp volt a várakozási idő. A nap folyamán egyre többen lettek, de nem alakult ki tömeg se a pályán, se a felvonóknál.

Kihasználva az előszezoni árakat, nem szórakoztam a félnapos jeggyel - nem bántuk meg, szomorúak lettünk volna, ha egykor távozunk.

A pályák/hó tökéletes minőségűek voltak, le a kalappal!!! A nyitott pályákon nagyon élvezetes, kényelmes volt síelni, nagyon jó minőségű havon.
(A hóágyúk egész nap mentek, ez néha adott egy-egy adag havat az arcunknak - téli sport...-, de ez teljesen érthető volt a felmelegedés előtti utolsó hideg napon, és legalább egész nap volt friss hó a pályán.)

Hütte 100%-on üzemelt:) - sor itt se alakult ki.

Gyönyörű napsütésben, kellemes hidegben nagyon jót csúszkáltunk. Szezonnyitásnak tökéletes volt, és csodás volt elmenekülni a karácsonytól totálisan megőrült városból.

Ha nem tesz be az időjárás, akkor érdesem útra kelni!!!
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
Topik: Visegrád
2012.12.16. 21:07
Ez nem az a fórum, ahol sok helye lenne megbántódásnak :)))
Inkább csak elsírtam bánatomat, hogy pénteken nem tudtam megejteni a szezon első csúszását, pedig nagyon vártam már... Aztán ahogy készültem a vasárnapra, úgy mosta el az eső, így még jobban fájt a péntek kihagyása... De talán jövő hétvégén vagy a két ünnep között!!
Addig is marad a "fejben síelés"...

Jó munkát kívánok a visegrádi csapatnak, és várom a híreket a jövő hétvégére vonatkozóan :)
Előzmény: (klaci 146382)
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.