Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

cotugno által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (32)Időben csökkenő Időben csökkenő
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
Topik: Obertauern
2014.04.10. 18:22
Hello!
Szerintem érdemes, ha nem esőt mond, akkor igen. Múlt héten napsütéses, kora nyárias időben voltunk kinn, lenn Radstadban 18-20 fok volt, fenn 1700 m-en a pályák alján talán úgy 8-10 fok kora délután. Éjszakánként icipici fagy odafenn. Ezzel együtt kb. 13 óráig remek volt a pályák állapota, utána a lenti rész már kompromisszumos, de fenn végig jó volt. Ha most hűvösebbet mond, akkor csak jobb lehet a helyzet. Tömeg nem lesz, ilyenkor lehet jókat csapatni:-)Persze minél magasabb, annál biztosabb.
Hajrá!
Előzmény: (xtrp 172181)
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2014.02.02. 17:49
Kb. 20 év után most szombaton sikerült újra eljutnom Eplénybe egy kis délutáni/esti síelésre. Összességében nagyon tetszett, gyakorlott síelőként is meglepően élvezetesnek és elegendően hosszúnak találtam a 2 behavazott pályát, amit (valószínűleg) taktikai okoból több számmal jelölnek a térképen. Síkesztyű otthon maradt, irány a kihelyezett stand, egész jó kínálattal - a 25e-s kesztyű csak nekem, csak most 6e - ja, persze.
Néha szemre nagynak tűnt a sor a szörnyű nevű felvonónál, de szerintem 7-8 percnél egyszer sem kellett többet sorba állni, sokszor ettől kevesebbet. Csákányosoknál annyi sem. Nagyon profi volt a kiszolgálás, a parkolók forgalomirányítóitól a felvonókezelőkig. Ami nem annyira tetszett, hogy egy tök kezdő, vagy kisgyerek talál egy szinte vízszintes tanulópályát (T2) - vagy ott van még az egész jó T1 - ami az elején elég, de az azt követő fokozat a normál (csákány vagy ülős) felvonó és le a kék pályákon - ami szerintem túl nagy ugrás, legalábbis gyerkőccel para. Kár, hogy fenn a 2 csákányos találkozása környékén lévő lapályosabb részen nem ment a tolókaros felvonó, az a terület pont beillene az ízlésem szerinti lépcsőzetességbe (bár azért inkább valamivel feljebb, mint most van) - persze ott meg kéne valami, ami a lankás rész végén megfogná az esetleg a feneketlen mélység (ld.: kék pálya folytatása, ill. snowpark)felé tovalendűlő síbarátokat. Végén mondjuk onnan is le kék jönni valahogy.
Ami nem Eplény specifikus, de nekem mindig birizgálta az igazságérzetemet, hogy ha a a pályarendszernek csak egy része üzemel, az megjelenhetne a jegyárban is. Mondjuk, hogy ne legyek irreális és befektető ellenes, kb. 10-20% erelyéig, az legalább az üzemeltetőket is arra sarkallná, hogy minél több pálya működjön. Mindenesetre Eplény bekerült a listámon az ajánlott kategóriába, reméljük, a beígért felmelegedés csak a meterológusok átka.
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
Topik: Hochkar
2014.01.21. 19:05
Hello! Pályák valóban viszonylag rövidek, bár szerintem most örülni kell annak, ha normális körümények közt lehet síelni a közelben. Hétfőn valószínűleg nem lesznek sokan, hétvégén viszont attól tartok, hemzsegni fog a sok hóéhes osztrák, magyar, szlovák, cseh arrafelé is, ha bejön a lehűlés és esik hó addig és menni fog minden pálya. Én úgy emléxem, nem kellett fizetni a parkolásért, de az utóbbi 2-3 évben nem jártam arra.
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
Topik: Obertauern
2013.04.06. 20:46
Néhány éve voltam a kincskeresős hétvégén OT-ben, semmiben sem befolyásolta a rendezvény a síelést. Mi is megnéztük a kincskeresőket, mulatságos volt látni a tejesen reményvesztett kapargatóktól kezdve a lelkes hóhányókig a résztvevőket.
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2013.03.14. 14:19
Köszi, megyünk, kokárdástúl!!!
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2013.03.13. 21:14
A tömeget én sem komálom. De menni - síelni - muszáj! Idáig 2-szer voltam Stuhleck-en, egyszer hétvégén szezon végefelé, teljesen jó volt, másodszor alig bírtunk átmenekülni Hirschenkogelre, ahol viszont meglehetősen jót síztünk:-)
De ha általában a 15-e tömegiszony, akkor kicsit tovább kocsikáznánk. Na, erre a dilemmára szeretném marhára tudni a tutit...
Üdv, T.
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2013.03.13. 20:45
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget Stuhleck szakértőktől. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint 15-én pénteken mekkora tömeg valószínűsíthető? Hétvégén nem mernék menni, de arra gondoltam, hogy ugyan biztos sok magyar lesz, de hátha a többi náció dolgozik ilyenkor...?
Köszi az észrevételeket előre is.
Tibor
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2013.02.11. 17:08
Múlt héten 3 remekbe szabott síelős napot töltöttünk itt, ezen a mifelénk nem túl népszerű vagy ismert terepen. Összesen 2 magyar párt hallottunk-láttunk ezen időszak alatt, ami valljuk be, nem jellemző Ausztria síterepein. Tulajdonképp 2 síterep - Matrei és Kals - összekötéséből született a Grossglockner Resort. Nagy előny, hogy általában is kevesen látogatják, a kalsi oldalon teljesen üres pályákon zúztunk. Ehhez nyilván hozzájárultak a hideg és az ott található lassú, régebbi, bubi nélküli felvonók is. Ezzel együtt haladó síelőknek az ott lévő hosszú, jó vonalvezetésű, fekete pályák kihagyhatatlanok és hatalmas élményt adnak. A Matrei részen kellemes piros pályákon lehet síelni, kedvencünk a 2,3,4,5,6 volt, amelyek főként délig kiváló állapotban voltak. Mivel a legtöbben ezeken síelnek, ezek is buckásodnak be leghamarabb, ezzel együtt szeretnék olyan "rossz" pályákon síelni máshol is, mint itt sikerült délutánonként. A Cimaross csúcsról lejövő 8,12-es kombináció szintén frenetikus volt, itt már kevesebben síznek. A túloldali 14, 15-ön már alig van ember, bár ezek nem annyira jöttek be. A Kals páyáira való átsíelés elég tré, egy jó hosszú kék pálya visz át. Amennyiben az itt lévő, tényleg marha lassú és védtelen felvonókat - amiből ráadásul 2 igénybevételével lehet feljutni a 17 és 18-as tetejére - le tudnák cserélni 1-re, akkor ezekről a pályákról le se lehetne vakarni a jövőben - elindul az ember fentről és csak húzza a jó nagy, gyors íveket egész a 17-es aljáig, álom:-)
Úgyhogy, összességében igen tudom ajánlani legalábbis jó síelőknek, akik nem szeretnek sorba állni.
Ja, és a több, mint 60 db 3000-es látványa napos időben szintén nem elhanyagolható érv Grossglockner Resort mellett.
Üdv, Tibor
DSC03608.JPG
DSC03615.JPG
DSC03616.JPG
DSC03619.JPG
DSC03631.JPG
DSC03635.JPG
DSC03650.JPG
DSC03653.JPG
DSC03658.JPG
DSC03664.JPG
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2013.01.13. 09:54
Úgy látom, más Fórumlakó is volt tegnap arrafelé...
Én úgy fogalmaztam meg magamban, hogy ezek a sógorok, legalábbis itt Mönichkirchenben, kezdenek "elszlovákosodni". Mi jellemzően a Mariensee odalon szoktunk menni, a 7,8,9 pályakombinációkat nagyon élvezzük, de most a 9-es pálya katasztrófa volt. 7,8 teljesen rendben.
Nyílván sítudástól is függ az értékelés, de szerintem az elfogadhatatlan, hogy egy ilyen pályát ne kezeljenek. Buckák szoktak lenni, de ez végig olyan volt, nem is kicsit, ezen kívül merő jég - ez gondolom az elmúlt napok időjárása miatt - és délutántól elég köves is. Konkrétan 2 olyan balesetet láttunk, amikor motoros szánnal, illetve mentőággyal vittek le sérültet - az utóbbi esetben legalább fél órát feküdt, ült a hóban egy hölgy, mire érte jöttek - no comment. Ezen kívül is rengeteg esés volt, kimondottam veszélyes volt az egész szituáció.
A mentőhelikoptert mi is láttuk.
Ami még meglepő volt, én ennyi embert itt még egyszer sem láttam, talán a környékbeli kevés hó miatt?
4,5-ös pályákon csak egyszer mentünk, teljesen rendben voltak, valóban kissé lassúak, de lényegesen jobb állapotban, mint a túloldalon.
Ami még nem tetszett, az a 30-40 perces sorállás a jegyért fél tíztől - az egy db automata elromlott. Mariensee oldalon mondjuk ugyanez 0 perc, oda érdemes menni legközelebb, már ha lesz ilyen, ugye:-)
Üdv, Tibor
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
Topik: Visegrád
2012.12.31. 19:46
Alul kicsit jeges, felette van pár centi műhó. Összességében kicsit kemény, de teljesen Ok és jól lehet rajta síelgetni.
Üdv, Tibor
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
Topik: Visegrád
2012.12.24. 08:43
Kedves Visegrádi Síbarátok!
Tegnap délután voltunk kinn Nálatok 4 éves kis unokaöcsikémmel síelni pár órát. Nagyon tetszett, hogy mindenki végtelen kedves, udvarias volt, kaptunk jó szót, sífelszerelést, segítséget a liftkezelőktől. Igazán vendégnek éreztük magunkat. Ide biztos, hogy még visszatérünk, hisz tanulni ideális, de a síoktatás fárasztó munkáját majd egy ottani profira bízzuk...:-)
Üdv, boldog karácsonyt, további sikereket és sok havat kívánva,
Tornyai Tibor
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
Topik: Tauplitz
2008.01.05. 09:14
Halihó!
Mi dec.31.-én síeltünk 1 napot Tauplitz-on, 1 kezdővel. Nekünk nem igazán tetszett a pályarendszer, nem túl logikus felépítésű, igaz az egész napos intenzív hóesés is rontotta a hangulatot. Szerintem kezdő szempontból nem jó, hogy mindenképp fel kell menni a nagy ülős felvonóval a sípályákhoz. Van ugyan lenn 1 piros pályát kiszolgáló felvonó, de az ugye nem kék. Fenn van egy nagyon-nagyon kezdő pálya, kb. 100 m az egész (22-es), hát azért nem érdemes odamenni. Ha a kezdők azért valamennyire már tudnak síelni (a miénk tudott, hóeke, biztonságos kanyarodás és nem fél, ha begyorsul), akkor a Talabfahrt (1-es) tök jó. Széles, egy pontja van csak a pályának ami miatt a piros minősítést kaphatta és ellentétben a többivel nemigen buckásodott. Plussz fenn a 9-10-es pálya csákányosa szép lassú és a pálya se rossz, de ahhoz már kell tudni valamennyire síelni. A Scheiderkogel felvonó ugyan kiszolgál kék pályákat, de nem lassít le kiszállásnál, ez egyeseknek esetleg gondot okozhat, plussz rossz időben ott igen fúj a szél.
Nemigen ismerjük még az osztrák terepeket, de kezdő szemmel (haladóval is) a környéken nekünk Loser sokkal jobban tetszett, igaz ott csak egy felvonót tudtak a kezdők használni, de ahhoz két oldalt 2 hosszabb pálya tartozott és ha már ment a dolog az ülős liftek piros pályáin szépen jöttek-mentek a kevésbé profik, mi meg szépen mindig találkoztunk velük lefele jövet.
De más tapasztalt kollégák lehet, hogy más véleményekkel bírnak.
Egyébként embertömeg tekintetben mindkét hely meglepően síelőbarát volt, ellentétben hozzánk közelebbi síterepekről hallottakkal.
Ciao, Toto

elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.