Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok 2006/2007: Visegrád-Nagyvillám

2006.12.14.

Újdonságok 2006/2007: Visegrád-Nagyvillám Jó tudni, hogy a hazai pályák is készülnek a télre. Sok helyen, mint például a Nagy-Villám hegy északi oldalán található visegrádi sípályán már az utolsó simításokat végzik mielőtt a tél ideérne.
Az ősszel hatalmas munkát végeztek a síterep üzemeltetői, amelyet megpróbálunk most röviden összefoglalni.

A második kezdő pályaszakaszt jelentősen kiszélesítették (mintegy kétszeresére) és önálló világítással látták el. Ezen a pályaszakaszon került kialakításra hazánk első snowtubing pályája, melyet tulajdonképpen traktorbelsős lecsúszásnak is nevezhetnénk. Természetesen ez egy zárt pályaszakasz lesz, melynek különlegessége az, hogy a szerkezet "irányíthatatlan" tehát akár háttal is csúszhat az ember, és nem lehet fékezni vele. Ennek megfelelően a pálya aljában egy nagy visszafordító ívet kellett építeni, hogy le lehessen fékezni.

A tubingpálya és felvonója a pálya szélén került kialakításra, így a többi helyet a Nagyvillám Síiskola szélesített kezdő pályája és felújított liftje foglalhatja majd el.
Jelentős többlet víz megjelenés miatt a fő hóágyúzott pályaszakaszon, a pálya aljában jelentős átalakításokat kellett végrehajtani. Ennek során a dupla tolókaros liftek beszálló helyét 20 m-rel feljebb kellett helyezni a pénztárral együtt, de így egyben kellő hely jut a jövőben arra, hogy a túloldali liftet, illetve a nagyfelvonót is biztonságosan meg lehessen közelíteni. A gyalogosok így már a pálya aljában meglévő úton közelíthetik meg a pályát, és nem fogják egymást zavarni a nagyfelvonóhoz száguldó síelőkkel. A földmunka során kialakítottak itt egy kis gyakorló pályát is, melyen az első lépéseket lehet majd zavartalanul megtenni.

Hamarosan befejeződik a végleges hóágyú rendszer kialakítása (sajnos az engedélyezés nagyon elhúzódott), amelynek a nyomáspróbája sikeres volt és már csak néhány kiegészítő alkatrészt kell beszerezni Ausztriából. A hóágyús csővezeték már a helyén van. Az új terv szerint 6 db hóágyús állás kerül kialakításra. Ez talán kevésbé látványos munka, de ez a lelke a pályának. Jelenleg a szivattyúház készül, de ennek építése nem akadályozza a hóágyúzás megkezdését kedvező időjárás esetén.

A pálya aljában a látogatói javaslatokat megfogadva az idei évtől folyóvizes WC blokk fog működni, NORDICA síkölcsönzővel és bővített kiszolgálású, teraszos büfével. Az üzemeltetők nagyobb súlyt szeretnének majd a tájékoztatásra is fektetni, így a honlapon webkamera is fog működni, hátha rácsodálkoznak egy páran "Jé itt tényleg van hó! Lehet síelni Budapesttől 43 kilométerre!".

E hatalmas munka eredménye a 72 négyzetméteres terasz, az 54 négyzetméteres melegedő sátor, és aki este is kilátogat, az észreveheti, hogy a pályavilágítás lámpáit kicserélték, az oszlopokat pedig lerövidítették, hogy jobb minőségű legyen a világítás.

Az üzemeltetők további meglepetéseket is tartogatnak, de ezeket még nekünk sem árulták el. Mindenesetre, ha az időjárás is úgy akarja, akkor Karácsony tájékán már lehet síelni Visegrádon.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.