Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

petib által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (96)Időben csökkenő Időben csökkenő
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2013.02.03. 23:56
Sziasztok!

Egy hetet töltöttünk ezen a terepen a Skinet szervezésében. Busszal utaztunk, útközben megálltunk egy vásárlás erejéig Moutiers-ben, és amíg a busz egy másik csapattal felment Les Menuires-be, volt időnk egy kis városnézésre is - megérte!

Szállásunk Les Coches-ban volt. Ez abból a szempontból kiváló választás volt, hogy könnyedén be lehetett síelni mind a La Plagne-i, mind a Les Arcs-i oldalt, ráadásul rossz látási körülmények között a lenti erdei pályákon kellemesebb volt síelni, plusz itt elég gyors ülős liftek vannak. Itt a liftek még januárban is délután 5-ig járnak, így tényleg ki lehet használni a napot. Ezen a részen nagyon jó a Dos Rond nevű kék, a Les Coches és Esselet nevű piros, valamint a - sajnos legtöbbször a versenyzők számára fenntartott - Buffette nevű ugyancsak piros pálya.

A terep igen nagy és rendkívül változatos, mindenki talál kedvére való pályát. A La Plagne-i részen a gleccserre egyszer fel kell menni, de jó időben ez nem megy némi sorállás nélkül. Mindenképpen érdemes elsíelni a Champagny területre, a hosszú Mont de la Guerre pálya például jó hóviszonyok között igen kellemes, de jó a Kamikaze és a Hara-kiri, valamint a hosszú, kék Levasset is.

A központi részeken sok a hosszú, széles kék pálya, de érdemes lemenni az Aime 2000-ből levezető két igen jó piros pályán (Andre Martzolf és Émile Allais) is. És legalább egyszer menjetek át a vidámpark-szerű alagúton is (Tunnel nevű pálya), de ha kisgyerekkel vagytok, szóljatok neki, hogy ne ijedjen meg :)

A Montalbert-i rész jóval kihaltabb, ennek a résznek viszont hátránya, hogy a Fornelet nevű lassú felvonó, amivel vissza lehet jutni, igen sok időt elrabol.

A Les Arcs-i rész legnagyobb előnye - szerintem - a Vallandry-Plan Peisey területen lévő erdei piros pályák (Combe, Ours, Aigle, Morey, Myrtilles), ezeken nagyokat lehet repeszteni, és főleg akkor lehet ezeket a pályákat értékelni, ha a felhős idő miatt fent rosszabbak a látási viszonyok.

Jó időben kötelező egyszer felmenni az Aiguille Rouge csúcsra, a kaland kedvéért innen el lehet menni Villaroger felé: kevés ember, jó pályák, de innen sajnos csak lassú felvonókkal lehet visszacsatlakozni a fő rendszerbe.

Aki szereti a széles, száguldozásra ingerlő egyenletes lejtésű kék pályát, annak javaslom Arc 1600 területén a Mont Blanc pályát. Lentről két gyors ülős visz fel, ahonnan az Arolles illetve Cachette nevű piros pályákon lehet lejönni.

Arc 2000 központi részein elég sok ember van, de például a kissé kieső Grand Col felvonó mellett kiváló porhóban tudtunk síelni (Grand Col piros, Refuge fekete pálya).

Az idő 5 napig jó volt, napos-felhős időszakok váltották egymást némi havazással és meglehetősen meleg volt. Sajnos péntekre elromlott az idő, lent például egész nap esett az eső, de ez sem változtatott azon, hogy a társaságunk nagy része úgy gondolta, hogy jövőre is ide kellene visszajönnünk. Majd meglátjuk...
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
Topik: La Clusaz
2013.02.03. 23:07
Szia!
Mi szokás szerint a SKINET-tel utaztunk, busszal, Olaszországon keresztül. A bérlet árára nem emlékszem, de nem tartozott a legolcsóbbak közé, és azóta nyilván változott is. Az apartman a teljesen szokásos francia szint volt, semmi különös. De a terep - Grand Bornand-dal együtt - klassz élmény volt.
Előzmény: (randras66 153337)
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2012.10.24. 12:14
Mi évek óta velük utazunk, soha semmi gond nem volt. Január végén is velük megyünk pont ide, szállásunk Montchavinban lesz. Ja, és márciusban is velük utazunk Valmorelbe, miután a Skilines a kevés jelentkező miatt visszamondta a már lefoglalt utat.
Előzmény: (Carterutz 141622)
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2012.10.17. 11:37
Így is lehet fogalmazni :)
A hágó télen zárva van, La Rosiere síterepének része.
Előzmény: (vasssy 141339)
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
Topik: La Rosiere
2012.10.05. 12:16
Én már régóta szemezek ezzel a tereppel, úgyhogy nagyon kíváncsi leszek majd az élménybeszámolódra :)
Előzmény: (Bélapó 140767)
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2012.03.21. 15:39
Sziasztok!

Csak néhány kiegészítés lacko_01 soraihoz.

Mi is a skilines-szal voltunk, viszont kocsival mentünk, és mivel 1800-on gyengébb minőségű apartmanban laktunk, nekünk az utazással együtt kb. 82000 Ft/fö -be került az út, úgy, hogy öten laktunk egy 6 személyes, eléggé leharcolt és nagyon kicsi apartmanban. Maga a ház egy hosszú, ingyenes, fedett parkoló felett van, innen lehet bemenni a lépcsőházakba, a legközelebbi pálya közvetlenül a parkoló kijáratánál van. A bolt is kb. 1 percnyire volt, biztosítva a minden reggeli friss baguette-ünket. Volt viszont egy dolog, amivel eddig még Franciaországban nem találkoztam (pedig elég sok helyen voltam már): bár volt az épületben sítároló, de az irodában nem adtak hozzá kulcsot, mondván, jobban tesszük, ha inkább felvisszük magunkkal a léceinket az erkélyre...

A pályákról lacko nagyjából mindent elmondott. Az állapotuk a nagy meleghez képest egész jó volt, a mi kedvencünk a Fée szektor volt, ahol a kék és piros pályák mellett leratrakolt fekete pályákon is le lehetett csúszni. De igazából akkor tudtuk csak értékelni az itteni hóhelyzetet, miután visszajöttünk Alpe d'Huez-ből, ami egy merő latyak volt. Brianconban kicsit jobb volt a helyzet, de ott is sokkal ramatyabb állapotban voltak a pályák, mint itt.

Összességében - hála a ragyogó időnek - nagyon jó hetet töltöttünk el, a márciusi nagy melegben a 3000 m feletti pályák miatt ideális választásnak bizonyult ez a terep.

És még valami: ha valaki kocsival megy, akkor érdemes egy kis kitérőt tenni a lenti víztározó felett lévő Mizoen faluba.
Előzmény: (lacko_01 137802)
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2012.02.09. 16:26
Sziasztok!
Azt meg tudja valaki mondani, hogy a síbérlettel kétszer is el lehet-e menni más-más helyre (pl. egyszer Alpe d'Huez-be és egyszer Brianconba)?
Kipróbálta valaki a síbérlettel - tudomásom szerint - ingyenes uszodát? Érdemes elmenni?
Köszi előre is a válaszokat.
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2012.02.05. 21:46
Sziasztok!
14 év után újra erre a síterepre szerveztük a szokásos sítúránkat. Ezúttal nem Risoulban, hanem Varsban, a Residence L'Eyssiná-ban laktunk. Ez 3-4 perces sétára van a pályától, és kb. 5 percnyire az élelmiszerbolttól.
Reggel a Sibieres nevű felvonóval lehet kezdeni a napot, érdemes egyet-kettőt csúszni a Sibieres és Zakopane nevű pályákon, aztán - ha nincs lezárva - az Escondus felvonó melletti Stade de Slalom Ubac-on.
Az első három nap felhős, havas volt, kedden egész nap szakadt a hó, szerdától viszont ragyogó napsütés, de igen hideg idő következett. A hóviszonyok ennek következtében tökéletesek voltak, a nagy havazás után két nappal a legtöbb pályát sikerült leratrakolni, de a szűzhavas hegyoldalak kedvelői is kiélhették magukat.
Egyik kedvencünk a Peynier szektor volt, ahol volt olyan délelőtt, amikor szinte üresek voltak a pályák. Nagy élmény egy lendülettel leszáguldani a csúcsról az alsó jojósig a két piros Peynier pályán.
Szintén kellemes volt az Olimpiai páya felső szakasza, az alsót viszont délutánra általában lesíelték.
A terep legmagasabb pontja a 2750 m magas Pic de Chabrieres, ahonnan egyrészt gyönyörű a kilátás, másrészt egy jó piros pálya vezet le a Clos Chardon felvonóig: ezzel is megéri egyszer-kétszer felmenni, igaz, ez egy lassú felvonó. (Egyébként ez a terep egyetlen hátránya: bár az elmúlt években sok fejlesztés történt, még így is elég sok a lassú felvonó, ami az olyan hidegben, amit mi fogtunk ki, elég kellemetlen lehet - a Mayt nevű felvonó például valósággal megfagyasztotta az embereket.)
A risoul-i részen nagyon jók a szélső - L'Homme de Pierre-ről levezető- pályák, a Peyrefolle-ról lejövő Cocq viszont rendszeresen kijegesedett. De ezeken kívül is sok jó kék és piros pályát lehet találni, aki pedig buckasízni szeret, az a kezeletlen fekete pályákon megteheti.
Mindent összevetve ár/érték arányban ez egy nagyon jó terep, mindenkinek tudom ajánlani.
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2012.01.09. 22:55
Köszi!
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2012.01.09. 17:05
Szia!
Én is nagyon megköszönném, ha át tudnád küldeni nekem.
Előzmény: (Rossi 129749)
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2011.12.30. 12:00
A Vars-i Residence Eyssina-ról van valakinek tapasztalata?
Előzmény: (szaszuka 128799)
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2011.12.30. 11:04
A leggyorsabb út: M7 - Szlovénia - Velence - Brescia - Nizza - Entrevaux - Colmars. Alagút nincs, viszont az olasz autópályadíj elég húzós (hogy pontosan mennyi, azt nem tudom). Kell még szlovén matrica is. Ami fontos: nehogy észak felől akarjátok megközelíteni a helyet, az Allos-hágó télen
zárva van.
Előzmény: (magosreka 128723)
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2011.10.19. 18:03
Nem lehet, nem érdemes. A Galibier hágó télen zárva van, teljesen körbemenni meg túl nagy kerülő.
Ld: http://sas2.elte.hu/bp/sieles/fralp.htm
Előzmény: (coolman 122193)
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2011.03.23. 11:47
Az, hogy a busz 23 óra alatt ért ki tényleg kínos, de miért lenne ez az utazási iroda sara? A menetidő nem inkább a sofőrökön múlik? Mindezt csak azért írom, mert én közel 20 éve utazok Bihari Gyöngyi (INTERSI majd SKI-NET) segítségével, és mindig abszolút korrekt, segítőkész volt. Persze mi is buszoztunk sokat, mikor a busz több terepre vitt utasokat, de azt gondolom az nem elvárható, hogy ha (mint pl. idén) csak 8-an indulunk egy adott időpontban egy terepre, akkor ezért külön buszt indítsanak számunkra (pedig nagyon jó lenne :))
És mielőtt nekem esnétek: az teljesen igaz, hogy ezek a buszok ilyen hosszú útra általában nem túl kényelmesek, és én is szeretnék tágasabb, komfortosabb buszokkal utazni, de úgy vélem - bár lehet, hogy tévedek - hogy ez sajnos nem iroda-függő.
Előzmény: (sp 115929)
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2011.03.21. 20:21
Feltettem néhány képet is.
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2011.03.21. 13:35
Sziasztok!

Most érkeztünk haza Val d'Allos-ból, mindent összevetve kellemes élményekkel gazdagodva.
Kocsival utaztunk, este 9 órakor indultunk Bp-ről, és nem sokkal dél után érkeztünk Foux d'Allos-ba. A szállást még nem lehetett átvenni, így, kihasználva az akciós síbérlet adta lehetőséget (6 nap helyett 7-re volt érvényes) egyből a pályákra mentünk.

Sajnos - vagy szerencsére, ez nézőpont kérdése - a hét első felében szakadt a hó, ami a pályáknak jót tett, a látási viszonyoknak viszont nemigen kedvezett. A Val d'Allos-i terület egyik oldalán az Observatoire alatti pályák találhatók. Itt viszonylag sokan voltak, és az alsó pályák minősége gyorsan romlott, ezért itt inkább reggel érdemes csúszkálni.
A túloldalon több pálya van, ezek közül reggel még nagyon jó a Tetras nevű piros, illetve a Renards nevű kényelmes kék, de nem volt rossz a Tete de Vescal-ról levezető piros pálya sem. Ennek aljából lehet Pra Loup-ba két lassú ülős felvonóval átjutni, de megéri átmenni, mert szerintem ott még jobbak a pályák. Bemelegítésnek ajánlom a Marmottes nevű kéket, de nagyon jó volt a hosszú Olympique vagy a Loups. A probléma csak az volt, hogy a pályák alja dél körül már kissé latyakos volt, de ez március közepén nem meglepő.
A visszafelé vezető út nem ideális, mivel az Agneliers felvonó tetejétől egy pirosnak jelzett, valójában zöld szekérút vezet le, ezt a szakaszt az utolsó napon inkább "levonózva" tettük meg. Az utolsó napon feljutottunk a Tete de Sestriere-re: innen az egyik oldalon két fekete pálya indul visszafelé, ami a gyakorlatban a nagy völgykatlanban való szűzhavazást jelentette, a másik oldalon pedig a Sources du Verdon nevű hosszú piros pályán jutottunk vissza Foux d'Allos-ba.

Kétszer is átkocsiztunk Le Seignus-ba (de síbusszal is át lehet jutni). Itt valóban szinte kihalt pályák fogadtak, és a Le Gros Tapy-ról levezető Valcibiere számomra minden idők egyik legjobb piros pályája volt. Hazafelé lekanyarodtunk a kocsival mintegy 10 percnyire lévő festői Colmars nevú kisvárosba, ezt a helyet mindenkinek tudom ajánlani.

A szállásról röviden: Balcons du Soleil, a falu szélén. Reggel mintegy 300 m-t kell gyalogolni a pályákig, vagy figyelni, mikor jön a síbusz. Visszafelé az Allos hágóra vezető műúton egészen a ház hátuljáig lehetett lesíelni.
A szállás a szokásos francia stílus: kicsi, de jól felszerelt apartmanunk volt. Többször is igénybe vettük a szabadtéri, 29 fokos kis (kb. 8*4 m-es) medencét, ami egy kis lazításra mindenképpen jó. Meglepően gyors volt a szobaleadás: nem kellett előre időpontot megbeszélni, hanem a takarítás után leadtuk a kulcsot a recepción, és kevesebb, mint 10 perc múlva már vissza is kaptuk a kauciót.

Hazafelé két helyen álltunk meg: még Nizza előtt Entrevaux-ban, amely egy kicsi, fallal körülvett középkori kisváros, és az olasz határ előtt Menton-ban, ez egy hangulatos, mediterrán település, ahol már kora nyári melegben lehetett korzózni a tengerparton.

Összességében egy kellemes, a méretéhez képest rendkívül olcsó terepet ismertem meg, amely akár kiváló is lehet, ha a liftrendszert tovább korszerűsítik.
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2011.02.15. 13:17
Köszönöm, a pékség közelsége különösen jó hír.
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2011.02.15. 11:40
Szia!

Köszi az infókat, remélem márciusra esik még egy kis hó.
4 kérdésem lenne:
1) Hány percet kell reggel gyalogolni a szállástól a pályákig?
2) Milyen messze van a szállástól a legközelebbi pékség (azaz reggel le lehet-e ugrani friss kenyérért)?
3) Lehet-e a kauciót bankkártyával fizetni?
4) A síbérlethez kell-e fénykép?
A válaszokat előre is köszönöm,
Peti
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2011.02.07. 22:05
Szia András!

Pra Loup-ba csak észak, míg Val d'Allos-ba csak és kizárólag dél felől lehet télen menni.

Peti
Előzmény: (netexp 108590)
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2011.02.07. 19:51
Sajnálom, hogy megszüntették ezt a jó lehetőséget. Mi 2006-ban és 2008-ban voltunk ott, akkor még működött a dolog. Gondolom így feleannyian sincsenek a villamoson :(
Előzmény: (Julu 108011)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.