Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Eplény Síaréna
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Szarvaskút - Bakony: Az eplényi sípályához legközelebb eső wellness szálloda
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
diesirae
31 élménybeszámolót írt
31
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Eplény Síaréna
2013.01.09. 23:15
Általában nem szoktunk magyar pályákon síelni, Ausztriához vagyunk szokva, de nagyon. Tegnap este valahogy mégis Eplénybe fújt minket a szél, hirtelen ránk jött a síelhetnék és itt még eddig nem jártunk.

Felkészülve bár a magyar viszonyokra nem ért bennünket csalódás, sőt, egész kellemesen elszórakoztunk. A pálya a nagy meleg után is egész tűrhető volt, kicsit karcos alapon 5-6 centi friss műhó volt. Viszonylag kevés ember, jó fény, semmi sorbanállás, a pályán is bőven elfértünk. A hétköznapi 3 órás jegy ára is egész elmegy.

Ami nekem különösen tetszett, hogy ez az első magyar síterep, ahol végre mi haladók is jól érezhetjük magunkat egy kis munka utáni 3-4 órás síelésen. Az 1-es pálya működött, de elég hosszú, a szélessége és a meredeksége is megfelelő. Itt szerencsére nem csak 4 focipálya méretű, alig lejtős mezőre spriccelik a rengeteg pénzt, hanem inkább hosszabb, ezáltal élvezhetőbb darabokra. Az ülőlift elég lassú, de mégiscsak jóval kellemesebb, mint egy csákányon lógni egész nap és nem kevés embert "tart távol" a pályától hozzá képest.

A fentiek fényében úgy éreztük, hogy kihozták ebből az aprócska hegyből a maximumot, ennél többet nem lehet elvárni ebben a kis lapos országban. Azért talán a ratrak szaladhatna 2-3 kört az esti síelés előtt is, zárás előtt nagyon klassz volt az egyik után leszáguldani.

Reméljük beindulnak jövő héttől a szuperszerdák, és akkor még biztosan leugrunk párszor mi is idén.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.