Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Péter70 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (22)Időben csökkenő Időben csökkenő
Péter70
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
2024.02.24. 18:28
Járt erre valaki mostanában?
Érdemes most kimenni ide?
Péter70
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
2022.01.31. 21:55
Erősen időjárás függő. Szerintem érdemes last minute várni és ahol/amikor jó az idő, oda/akkor menni. Ha alkalmas az időjárás, akkor nagy buli. Főleg, ha délután még egy közeli tóban fürdeni is tudtok. Ha tehetitek menjetek!
Péter70
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
2022.01.31. 21:50
Most nehéz erre bármit is mondani, mivel a kovid miatt mindenütt kevesebben vannak a megszokottnál. Egy hete síeltünk itt, bejártuk a teljes Snow Space-t. Flachau környékén voltak a legtöbben. A Kleinarl-i oldalon lényegesen kevesebben voltak, de nekünk Wagrein-Alpendorf volt a kedvenc. Itt talán még kevesebben voltak és a pályák is jobban bírták.
Előzmény: (- Marky - 214943)
Péter70
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
2021.10.30. 21:51
Két napot (cs,p) síeltünk itt - verőfényes napsütésben. Nyitástól (8.15!) kb.10.30- ig mindig volt olyan lift, ahol alig volt várakozás. Innentől kezdve kb. 13-ig érdemes kicsit pihenni, napozni, nézelődni. Majd lassan elkezdett fogyni a nép, egyre kevesebben voltak. 15-től szinte üresek lettek a pályák és a liftek is. Így jó hosszú és a korán kelés miatt strapás, de igazi élmény sínapok voltak. Jövő héten havazás!
Péter70
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
2021.02.03. 20:41
Ma síeltünk itt. Szerintem a legfontosabb, hogy nyitásra kell ideérni. 8.20-kor vettük meg a bérletet és 8.30-kor már a felvonónál voltunk. Fél tízig semmit nem kellett várni a beszállásnál. Utána körről körre mindig kicsit többet. Egy idő után átpártoltunk a csákányoshoz. Ott is tudtunk menni még pár kört minimális sorban állással. Végül a 20. kör után hagytuk abba a síelést. A pályák reggel kitűnően elő voltak készítve. Az első pár körben üres pályákon, friss, kifagyott ratrak nyomokon síeltünk. A felvonó kezelők türelmesek, segítőkészek. Szólnak, ha valakin nincsen maszk. Egyetlen negatívum, hogy mindkét lift többször is leállt. Ez nem tett jót a sorok hosszának.
Korai kezdéssel ajánlom a terepet.
Péter70
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
2020.02.05. 11:54
Múlt hétvégén síeltünk itt. Elsősorban azoknak ajánlom ezt a síterepet, akik a sítúra jellegű síelést szeretik. Hosszú, elnyújtott pályarendszer. Ahogy haladunk az egyik végéről a másikra, folyamatosan új tájak, új völgyek, új kis faluk. És legtöbbször szemben velünk ott trónol a hatalmas sziklatömb - a Hochkönig. Főleg szép időben gyönyörű látvány. Kemény alapon finom, friss hó volt reggelre a pályákon, de annak ellenére viszonylag hamar buckásodott, hogy egyáltalán nem voltak sokan. Nyilván ebben a meleg is közrejátszott. Egy nap alatt simán (majdnem minden pályaágat bejárva) meg lehet tenni a kört oda-vissza és akkor ebbe még belefér néhány ismétlő menet a kedvenc pályákon. Kedvenceink a 10,14,29,30-as pályák voltak. A 21-es délutánra szinte járhatatlanul buckás - itt óvatosan.! Kezdőknek csak nagyon feltételesen ajánlom a terepet. Mielőtt elindulnak valamerre egy gyakorlottabb síelő derítse fel nekik a váratlan letöréseket. A kékek itt erős kékek a pirosak pedig sötét pirosak. Viszont a kilométereket a gyors, modern lifteknek köszönhetően szorgosan lehet gyűjtögetni.
Péter70
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
2020.01.17. 15:25
Múlt hét vasárnap síeltünk itt. Hogy elkerüljük a várható Falchau-i délelőtti nyüzsgést, így reggel fél kilenckor Grafenberg felől kezdtünk. Itt csúsztunk néhány kört, majd átcsúsztunk Alpendorf felé. Fent nagyon észnél kell lenni, mert több lift is indul a völgyekből, több helyen is keresztezik egymást a pályák és néha a síelők is. Vigyázni kell - érdemes hátrafelé is nézni! A 34-es és a 36-os pályák is teljesen rendben voltak - gyors liftekkel, nagy szintkülönbséggel. Még délelőtt elindultunk visszafelé. A G-Link-kel át a Flachau-i oldalra. Ezen az oldalon hosszú, széles pályák vannak, modern liftekkel. Szerencsére sehol nem kellett várni, lehetett pörögni. Egyedül a 16-os pálya volt rettenetes állapotban. Ha ide jövőre megépítik a még nagyobb kapacitású liftet, akkor nem tudom, hogy mi lesz ezzel a pályával. A többi völgypálya még délután is tökéletes állapotban volt, gyorsan, tempósan lehetett síelni. A főszezonon kívül mindenképpen ajánlom ezt a terepet!
Péter70
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
2020.01.17. 15:10
Múlt hét szombaton síeltünk itt. Reméltük, hogy mivel a szomszédos Flachaunál kisebb síterep, így nem lesznek sokan. Nem is voltak! Grossarl felől indultunk. Itt egy kissé fura a parkolás. A liftek közelében nem lehet leparkolni. A kijelölt központi parkoló mindkét lifttől 3-4 percnyi séta távolságra van. Mi végül a 3b pálya mellett, egy kicsi parkolóban álltunk meg és innen csúsztunk be a lifthez. A völgyekbe levezető pályák nagy szintkülönbségűek, gyors liftekkel. Lehet falni a szintkülönbségeket. Nekünk a nap végére 13.000 méter jött össze. Fent rövidebb pályák vannak, de klassz nyomvonalakon, szép tájakon, általában modern, gyors liftekkel. Várakozás sehol nem volt. A pályák még délután is jó állapotban voltak. Kezdőknek kevésbé, de középhaladótól felfelé mindenképpen ajánlom a terepet.
Péter70
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
2019.03.04. 22:22
Március 3.-án, vasárnap síeltünk itt. Még előző este megtudtuk, hogy vasárnaptól már 8.30-kor indulnak a liftek, így reggel plusz egy teljes kör belefért a még érintetlen 1-es pályán. A Kaiserburgtól indultunk, sorba végig a pályákon, a jobbakat többször is becsúszva. Délelőtt még teljesen rendben voltak a pályák, csak a 11-esen voltak kicsit sokan. Meglepő módon a lifteknél szinte egyáltalán nem kellett várni. A két oldal közti átkötés és a liftek jó része - az osztrák átlaghoz képest - eléggé elavult. Itt az utóbbi 10 évben nem sok minden változott. A hátsó 20-23-as pályák még délután is egész jó állapotban voltak, viszont a nagyon szép 26-27-es igazi bucka vízisí terep volt, de legalább üres. A nagy kabinos liftben teljesen egyedül mentünk fel két kört. A 19-es még délutánra is meglepően sima maradt, így itt is több kört mentünk. Visszafelé a 13-as pályán és az út alatti átkötésnél már inkább fürdőruha kellett volna. A pályamunkások szorgalmasan lapátolták a havat a kopottabb részekre. Kicsit kilátástalan volt a munkájuk, így 15 fokban. A 15.-ei hétvége előtt még nagyon kéne egy kis lehűlés.
Péter70
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
Topik: Tarvisio
2019.03.04. 21:51
Március 2.-án, szombaton síeltünk itt. Meglepően kevesen voltak, sehol nem kellett várni a lifteknél. Nyitáskor kezdtünk, így az első párt kört érintetlen, üres pályákon tettük meg, nagyon jó havon. Az 1-es egy nagyon szép lejtésű pálya, gyors lifttel. Itt igen hatékonyan lehet róni a köröket. A 14-es még délután is jól tartotta magát, egy igazi retró lifttel. Érdemes kipróbálni. A lenti liftek (több ülős, húzó és futószalag) szinte mindegyike kellemes kék pályákat szolgál ki. Kezdők is nyugodtan kipróbálhatják ezeket. A 9-es is nagyon szép völgypálya, csak sajnos délutánra annyira összeesett a melegtől, hogy le is zárták. A 4-es egy sportos fekete pálya, délutánra szép buckákkal. A 12-es átkötőnek van egy emelkedős szakasza, itt egy futószalag segít át. A kolostor falut mindenképpen érdemes bejárni, nagyon különleges élmény. Átsíelni nem lehet rajta, de mindkét irányból könnyen megközelíthető. Összességében nagyon kellemes meglepetés volt ez a terep. 1-2 napra feltétlenül ajánlom.
Péter70
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
Topik: Zauchensee
2019.02.07. 08:33
Sziasztok!
Síoktatót keresek 02.27.- 03.01. között Zauchensee-ben, kezdő - újra kezdő szintre. Köszönöm előre is.
Péter70
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
2019.02.05. 16:56
Hétfőn síeltünk itt egy fél napot. A sok hó ellenére a pályák meglepően rossz állapotban voltak. Konkrétan a felső 1 cm koptatott réteg alatt kemény jeges alap. A sodródáson kívül nem sok mindent lehetett csinálni, úgyhogy hamar ott is hagytuk a terepet. A piros pályákon szinte senki nem síelt - mivel nem is nagyon lehetett, a kék pályák pedig tele voltak eső- kelő, sokszor síléccel a kezükben bukdácsoló kezdőkkel. Amíg nem jön újabb havazás, addig ez a terep nem túl jó választás.
Péter70
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
2019.01.25. 12:32
Az elmúlt napokban síeltünk itt. Bomba időt fogtunk ki, végig napsütés. Nagyon hideg volt, de így legalább egyáltalán nem olvadtak a pályák. Még a délutáni zárócsúszásokat is porhavon tettük meg. Szerencsére sok a fűtött lift - még fűtött kabinos is van. Összességében egy nagyon klassz síterep, bárki megtalálhatja a számításait a több, mint 200 km pályán. A teljes rendszer élvezetes besíeléséhez biztos "piros" tudásszint kell. Fontos, összekötő piros pályákon is van néhány olyan letörés, ami egyéb terepeken simán fekete lenne. Az itt feketével jelölt pályák pedig tényleg feketék a legjavából - akár 80% körüli és e feletti meredekségűek. Némelyiken már lenézni is izgalmas élmény volt. Abszolút kezdők, gyerekek Fiss és Ladis között, illetve Serfaus felett, a kabinos lift középső állomásán találnak meg mindent, ami ebben a műfajban elképzelhető. Kék tudással a falukba levezető völgypályákat lehet használni. Egy fontos összekötő lift a Sattelbahn. Ide csak nagyon biztos tudással menjetek fel! A Masner körüli pályák már igazi magashegyi élményt adnak. Nyitó és zárócsúszásnak a piros hetest javaslom. Kicsit hasonlít a Katschi A1-re - nagy élmény.
Jó csúszást!
Péter70
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
Topik: Alta Badia
2018.03.23. 18:57
Március közepén, a hosszú hétvégén síeltünk itt. Fantasztikus terep, mind kezdőknek, mind haladóknak. Az előttem szólók már nagyon jól összefoglalták a legfontosabb tudnivalókat. Még néhány hasznos tipp:
- rossz idő esetén a 3 db kabinos, valamint a 21-es jelű buborékos lift ad kis védelmet. A többi lift nyitott, részben fix áttételes.
- a Saraghes hütte nagyon hangulatos.
- a kék 6-os, és a kék 24-es pályán sajnos ellenlejtők vannak, néhol botozni is kell.
- a Corvaran átvezető kék pálya teljesen bevisz a házak közé, szintén nagyon hangulatos.
Várakozás a lifteknél sehol nem volt és mivel az üzemidő 8.30 - 16.45-ig tart, így elég sokat lehet csúszni!
Mivel rengeteg pálya van, így az elágazásoknál eléggé kell figyelni. Néha a pálya számát, néha a lift számát, néha a lift nevét, néha a falu nevét írják ki az irányjelző táblákra. Ráadásul ez utóbbiakat néha a helyi nyelven, azaz ladinul! Izgalmas a tájékozódás - főleg, ha sietni kell.
Péter70
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
2018.01.29. 11:41
Kicsit felfrissítem a terepről szóló fórumot.
Szombaton síeltünk itt. Szuper volt. Nyitásra érkeztünk az autópálya felőli parkolóba. Már ekkor feltűnt, hogy csak minden tizedik autó áll meg itt, a többi megy tovább a túloldalra, a Zauchensee-i parkolóba. Ezt jó jelnek vettük és be is jött. Az első másfél órát szinte üres pályákon tettük meg. A nap további részében se kellett sehol sem várnunk a lifteknél. Délutánra a meredekebb részek kicsit buckásodtak, de egyébként szuper állapotban voltak a pályák. Sokszor teljesen egyedül, akadálytalanul diktálhattuk a saját tempónkat. Gyors, modern liftek, széles, nagyon jó lejtésű pályák, átlátható terep, nagyon sok fun rész. Minden 1.osztályú volt. A Kleinarl-ba levezető kék pálya volt az egyik kedvencünk - gyönyörű helyeken, egészen különleges nyomvonalon vezet.
Péter70
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
2018.01.14. 22:33
Hello! Én pénteken voltam. Nagyon kevesen voltak, semmi várakozás nem volt, még a legendás középállomáson sem! Viszont nagyon kemények, szinte jegesek a pályák. Talán azóta esett és esik még hó, de jól élezett léccel érdemes menni. Minden pálya és lift nyitva volt.
Előzmény: (Qjoszucsi 198259)
Péter70
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
2017.06.16. 11:21
Fanningberg azért is jó, mert általában nincsenek sokan, szuper gyorsak az ülős liftek és tényleg változatosan lehet fűzni, váltogatni a kék pályákat.
Péter70
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
2017.02.16. 15:19
Sziasztok!
Síoktatót keresek Turrachon 02.25.-02.27. időszakban közepes sítudású felnőtt(ek)hez.
Köszi!
Péter70
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
2017.01.06. 15:34
Az országútig el lehet csúszni, de az út alatt lecsatolva kell átmenni. Nem vészes. Egy nap alatt úgyis max. kétszer jársz erre.
Előzmény: (sb 192080)
Péter70
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
2016.12.16. 21:55
Ha időben (nyitásra) felértek, akkor érdemes a Kornockbahn-nál parkolni. Ha később értek vagy havazás van, akkor a Turrachbahn-nál is jó. Mindkét oldalon jó kis pályák vannak, de a Kornock oldalán általában nagyobb a népsűrűség. Ha még nem jár a Seetaxi, akkor a Kornockbahn aljánál van az út alatt egy átcsúszó alagút.
Előzmény: (s7bob 191134)
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.