Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kanyarsíklub Replaci által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1219)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2007.12.12. 11:12
Üdvözöllek az "MB5" klubban.
Különleges élmények elé nézel.

Üdv.:
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2007.12.07. 17:01
Szia Balázs!

Semmiképpen nem lesz elég a régi cuccal szerzett tapasztalatod. De azért nagyon sok múlik azon, hogy milyen szinten voltál a régivel. A carving léc többet tud, mint a régi. Az abszolút új dolgot a karcolási képessége jelenti, (amikor karcolunk nem forgatunk), ezt a régi felszereléssel nem lehetett megcsinálni. Annyiban is több azonban, hogy a "régi technikát" is könnyebb vele megsíelni. És igazából ez a fontosabb része a dolgoknak. A karcolás csak egy szelete a síelésnek, és aki azt gondolja, hogy ezután már csak karcova érdemes a pályán száguldozni, az nagyon sok egyéb jóról marad le.
De, hogy válaszoljak a kérdésedre is, és mivel nem szeretek a "levegőbe beszélni", mondok néhány példát, melyeket a profi oktatók fontosnak tartanak. Nem a régi cucchoz képest, hanem ahhoz képest, hogy az új cuccal a régi, vagy új technikát akarod e megsíelni. Tehát a mit, mikor, hogyan és miért kell csinálni sorból, néhány mit:

Kanyarváltás régi módon, aktív besodródással.
Kanyarváltás új módon, élről élre, (nyomról nyomra).

Irányítás régi módon: A forgatás valamennyi módját alkalmazzuk.
Irányítás új módon: karcolás közben csak bizonyos fajta testforgatások megengedettek, sőt ajánlottak. (Nem funcarvingról, csak karcolásról van szó).
Stb...stb...

Replaci
Kanyarsí Műhely
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2007.12.03. 12:10
Szombaton síztünk és snowboardoztunk egy napot Brunnalmon. Brunnalm Bp. től 340 , Stuhleck után 32 Km. el található. Szép tagolt táj, rendezett pályák. 3 db. Csákányos lift, a leghosszabb Kb. 1 km. A pályarendszer nem nagy, mégis két ratrak állt a pénztár mellett.
Szép tagolt táj, ratrakolt, rendben tartott pályák, karbantartott liftek. Ezen a napon volt a hatóság nyitással kapcsolatos ellenőrzése. Külső szemmel nézve alapos munkát végeztek az ellenőrök.
Egész nap a sípályán száguldozott egy elsősegélyes hátizsákkal felszerelt hegyimentő. Elég jól síelt, (amit a havon csinált, az jó volt), de amit a kezeivel, az borzasztó. Úgy hadonászott a botjaival, mintha egy nem létező kamarazenekart akart volna vezényelni.
H. Péter és Gallus snowboarddal, jómagam Metron B5 el.
Először végigteszteltük az összes kezelt, és az egy db. kezeletlen pályát, (9 km.), aztán be az erdőkbe. A plusz 1 fok hőmérséklet eredményezte vizes mélyhó megnehezítette a dolgunkat, de nem vette el a kedvünket. Az ilyenkor szükséges mélyebb tartás és intenzívebb forgatás délután 3 ra már alaposan kicombosított mindhármunkat. Minden pályát és minden havat meg kell síelni, ilyen szempontból nézve jól sikerült a kirándulás.

Egy fotó a blogon:
http://kanyarsiblog.freeblog.hu/
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2007.12.02. 07:38
Szervusz kedves Kristóf!

20 éves síoktatói praxisom alatt számtalanszor megtapasztaltam, hogy hagyományos léccel "vért izzadva" és évek alatt tudtak a tanulók igazán jelentősnek mondható fejlődést elérni. A carvingsí előtti időkben nagyrészt a versenyzők kiváltsága volt (versenyzői előképzettségre volt szükség) egy magasfokúnak mondható, (minden terepen használható) sítudás elérése.

Amióta a carving sí létezik, ez teljesen megváltozott. Nap mint nap tapasztalom, hogy amatőr síelők akár napok alatt akkorát fejlődnek, mely néhány évvel ezelőtt teljesen elképzelhetetlen volt.

Minden alkalommal azonban, amikor ezt tapasztalom, a tanuló egy magas igényeket kielégítő léccel megy. Gyenge kommersz carving léccel is lehet többet produkálni mint a hagyományossal, de igazi áttörő fejlődést, csak olyan felszereléssel lehet elérni, mely tudásban (akár jelentősen) feletted áll. Az ilyen léchez lehet felnőni, hozzáfejlődni. Az ilyen léc tudja megadni számodra az "aha" érzést. A Metronod egy ilyen léc. Örülj neki, el ne add.

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a léc csak az egyik fele a dolgoknak. A másik felének a fejedben kell lakoznia. És az igazi fejlődéshez nélkülözhetetlenek a képzett oktatótól származó instrukciók. Azt értem ez alatt, hogy a képzett oktató nem a levegőbe beszél, nem használhatatlan általánosságokkal traktálja a tanulót, hanem világosan, érthetően elmondja és megmutatja, hogy mit, mikor, hogyan, és miért kell "megcsinálni" ahhoz, hogy az ösztönös sízésből továbblépjünk a tudatos, fejből vezérelt mozgás irányába. Ez jelenti ugyanis az igazi előrelépést.

Üdvözöllek a "Metron klubban" és maradok síelős barátsággal:
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2007.11.29. 22:09
Sziasztok!

Freeride tábort (és talán versenyt) szervezünk Chopok délre februárban.
Ha lakott valaki a Hotel Kosodrevina -ban, kérem információját.
Ha van a házról fotód, megköszönném.

Üdvözlettel:
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2007.11.20. 03:57
Ujjujj, dehogy nincs!

A pakliban benne vannak az ügyesek, és a kevésbbé ügyesek is. A hölgy 10 éve síel, és Eszter síversenyző hozzá képest. És bizony, dícsérünk és jó pofit vágunk. Mert a mi dolgunk a tanítás, és hibajavítás. Amúgy meg (saját vélemény) én megdicsérem Esztert. Én úgy látom, hogy fejlődött. Amit csinál, az a maga szintjén egy tudatos mozgás. Egy oktató látja ezt. Higgyétek el, hogy a tudatos mozgás többet ér, mint a "vakbátorsággal" történő száguldozás. Erre lehet tovább építkezni. Az pedig sehová sem vezet, max. a kórházba.
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2007.11.20. 03:29
Síelős elbeszélés, folytatásokban

Részletek az elbeszlésből:

Az 1. rész - ből, A figyelmeztetés
Új hó mindenütt, a csend végtelen. A délelőtti nap laposan érkező sugaraiban szikráznak a hópehely gyémántok. A kék ég alatti fehér táj csak néhol......

2. részből, Az utolsó nap utolsó órája
.....Startlejtő. Dombra fel, jobbra. A következő balra dőlő völgyszakasz kivezet egészen a pálya széléig. Nincs túl sok hely a kerítésig, de a kanyarváltást élen akarom megcsinálni. Sapka a zsebben, a menetszél fütyül a fülembe rendesen. Mélyre guggolok, nyomom el az ív külsőt keményen, ívbelső térdem a mellkasomban, sebesség tovább nő.

3. részből
- Jó estét, - köszön. Klaus Wintermann vagyok, csendőr nyomozó. A mentőorvos értesített minket, hogy idegen vétkesség általi sí baleset történt, ezzel kapcsolatban szeretnék feltenni néhány kérdést....

4. részből
Hatágyas kórterem, minden ágyban fekszik valaki. Krómozott ágyak kerekekkel, vizsgálatra vitelhez ki sem kell szállni, tolnak ággyal együtt.

5. részből
Negyvenes, mosolygó szemű hölgy ül az ágyamon. Kérdezi, hogy milyen biztosításom van. Hát van ugye egy biztosítós, és van egy úgynevezett E - 111 - s.
- Ez az, ez kell nekünk, - veszi magához az uniós iratot. - A te államod fog korrektül kifizetni minden költséget.

6. Részből: a műtét
És itt volt Professzor Kőnig is, az ortopédiáról. Rajta múlik, hogy tudok-e még valaha lécet csatolni.

7. Részből:
Csövek mindenütt. Az orromban, kézfejemen infúzió kanül, és katéter ott, ahol eddig még sosem volt. Jobbról a második ágyon egy már gyógyulásban előttem járó sebesült favágó, a rádió gombját csavargatva próbálja idegesíteni betegtársait.

8. részből:
Pizsamában fekszem az OMSZ mentőben, zötyögünk hazafelé. Ha most nem esnek szét a drótozások, akkor soha. Fűtés nincsen, vékony a takaró. Nem fogok izzadni, az biztos. A kocsi egy teherautó benyomását keltené, ha összehasonlítást tennék, de nem teszek. Megyek haza. Hazamegyek. Magyarországba.

9. részből:
- Nyújt - hajlít - nyújt - hajlít. Emel - kifelé - vissza - le. Egy óra (kín)torna, csontig izzadok minden alkalommal.

10. részből: Büntető feljelentés
Hoppá. Ingridnek nincsen tanúja. Aláírta. Nekem van három.

11. részből:
A carvig sí részben avulttá tette a FIS 10 -et. Pl. a 3. pont kimondja, hogy a hátulról jövő síelő úgy válassza meg a nyomvonalát, hogy az előtte haladót ne veszélyeztesse.

Ez korrekt, érthető és elfogadható volt a maga idejében. De hát, ki is halad hátul, amikor egy carvingos síelő alfa hurkot csinálva, szembe megy a lejtővel?

12. részből: Bírósági meghallgatás
Eljáró bíró kérdésére Zádory Tamás vádlott:
Indítványozom a velem síelő személyek tanúkénti meghallgatását: Ők velem voltak, és látták, hogy a pálya szélén álltam, és ők hozzám igyekeztek. Helyszíni szemle nem volt, ezért javaslom, hogy a tárgyalás előtt a tanúk, és szakértő jelenlétével a ...

13. részből: Idézés főtárgyalásra. Amennyiben Ön nem jelenik meg a főtárgyaláson, a rendőrség vagy csendőrség által Önt elővezetik. Bizonyos előfeltételek mellett azonban ...

14. (utolsó)részből: A tárgyalás. A szakértő véleménye, avagy a holt tér elmélete: A szakértő úr szerint a pályán haladó sportolóknak van hátul egy ún. vak folt tere, amit nem tudnak belátni, és nehezen lehet kontroll alatt tartani. Ez egy olyan szerencsétlen speciális szituáció volt, amikor...

kanyarsiblog.freeblog.hu
RL
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2007.11.05. 10:49
Szervusztok!

2 nap gyönyörű napsütés, egy nap havazás volt a Kanyarsí Klub Kaprun 2 besíző - felkészítő táborának időjárás mérlege.
A szokásosnál nagyobb, de nem elviselhetetlen volt a "tömeg".
Pénteken 8 perc, szombaton 13 perc volt a max. várakozás a Kitzlift és Keeslift beszállójában. Vasárnap (Nyilván a "rosszabb" idő miatt) nem volt várakozás.
November 16 - 18 között megyünk ismét.
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2007.10.26. 11:32
Szervusztok!

A cipő kérdésben nem nagyon tudok hozzátenni az (különösen Ildikó) okosságokhoz.
Azonban apalermoi gondolatához, hogy mivel dolgozunk a havon, lenne egy kis hozzáfűzni valóm.
A síelés egy nagyon összetett mozgás. Egy jól síelő valójában az egész testével, (még a fejével is) dolgozik. A különféle, egyensúlyozó - tömegkiegyenlítő mozgásokra gondolok, (lásd versenyzők teshelyzetei).

A legfontosabb dolgok azonban a havon történnek.

Így aztán egy jól eltalált cipő, ami úgy "pászol a lábadra", hogy közben a vérkeringést nem akadályozza, sokat tud segíteni az un. finomkoordinációs lábmunkában. Bizony egy szint felett nagyon is van jelentősége a lábfej munkájának (is). És nagy jelentősége van a talpunk "műszerként" való használatának. Ha figyeled, megmondja, hogy jó helyen állsz - e a síben, az ív különböző szakaszaiban.
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2007.10.25. 17:41
Szia Powwe!

Valamikor az iskolában (talán kémiában) tanultunk egy törvényről, (már nem emlékszem a nevére, mert számomra nagyon régen volt) amely szerint ha egy térben egy gáz teret veszít, azt azonnal kitölti egy másik. Valami ilyesmi volt. No most ez valószínűleg egy sokkal univerzálisabb szabály mint gondolnánk. És sokkal erősebb, mint egy illemtankönyv. Ráadásul ezt a jelenséget ott csak ebben a szituban láthattad. Amikor igazi tömeg van ott, azon a helyen melyről beszélsz, (értem ezalatt, hogy a sor vége nem a kapunál, hanem jóval kintebb van), és ha valaki megfigyelte már, hogy hogyan zajlik itt az emberek áramlása, amikor összeérnek a könyökök, az eleve oda helyezkedik a bal oldalra. Mert ott gyorsabb az áramlás.

De ami ennél fontosabb lehet: mi volt a tapasztalatod a lécedről? Hadd okuljunk belőle mindannyian.
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
Topik: sídepo
2007.10.25. 14:08
Sziasztok!

Kaprun gleccseren 3 EUR/ nap + 15 EUR kaució.
Nagyon jó zsebredugott kézzel, és (nem sícipőben) sétálni a kabinokhoz és átszálláshoz.
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2007.10.11. 06:21
Sziasztok!

Mintegy 15 - 20 évvel ezelőtt iskolai sítábor csoportokat vittünk Szlovákiába.
A felszerelések kölcsönzőből voltak bérelve. No, most milyen felszerelések is voltak abban az időben, egy kölcsönzőben? Minden léchez megadtuk az előzetesen elkért testsúly adatot, s e szerint állították be a kioldást.

Amikor a helyszínen kiosztottuk a léceket, mindig leellenőriztük a következő módon.
Léc a padlón. Benne a cipő. Elől - hátul rááll egy ember a lécre, egy harmadik, pedig belerúg először a cipő elejébe oldalról, (az első kötés oldalra old). Aztán hátulról, lehetőleg minél lentebb egy felfelé irányuló rúgás a cipő hátuljára. (A hátsó kötésnek előreeséskor kell oldania). Nagyon ritkán volt probléma, de azért még így is előfordult.

Miért is vált nagy felelősséggé a beállítás? Állítólag azért, mert sérültek súlyos következményekkel járó pereket nyertek azok ellen, akik beállították a kötéseket, s azok nem oldottak le.

Egy vadiúj cuccnál egyértelműen működnie kell az oldásnak, ha úgy állítják be, ahogy Agent írja. Egy használt felszerelésnél már nem ilyen egyértelmű a dolog. Abban az időben még nem volt kuriózum, hogy szakszervízben elővették az un. tibiaszkópot és megmérték a sípcsontfej átmérőt, ahogy Agent is mondja. Ma már ez nem divat. Pedig fontos lenne. Nagyon sok minden válthat ki egy esést. És a sí tudásnak nem sok köze van ahhoz, amikor egy tekintélyes csavart repülés végén landolunk a hóban. És a kötés nem old vagy, mert eleve rosszul lett beállítva vagy, mert szándékosan feljebb állítottuk, hogy ne oldjon a buckán, amikor belehuppanunk.

Abban az időben, amikor még nem az un. biztonsági kötések domináltak, nagyon gyakori és félelmetes balesetek (csavart szilánkos törések) származtak az esésekből, (mert a lécek hosszúak voltak, és a megfelelő biztonsági kötések híján nem tudtak leoldani). Ezek előzhetők meg manapság egy jól beállított kötéssel. A kötés beállításának ezeknek a nagyon súlyos következményeknek a megelőzése a célja, és ez összehasonlíthatatlanul fontosabb, mint az, ha egy egy huppanásnál leold a léc akkor, amikor azt nem várjuk. Az esések így vagy úgy, ritkábban - gyakrabban bekövetkeznek. Az esés néha fájhat, de ez nem olyan nagy baj. Ha a léc oldott, felállunk, összeszedjük magunkat és "levetkőzött" felszereléseinket, csatolunk, ... aztán megyünk tovább. Ha megtanulunk esni, megúszhatjuk a dolgot fájdalom árán ugyan, de törés nélkül.

Mindezekért, (és a szervíz beállítási felelősségével együtt is), nem szabadna megfeledkeznünk a saját felelősségünkről.
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2007.10.08. 06:25
Szia Klaci!

Üdvözöllek a Metronosok táborában. Gratulálok az árhoz. De még inkább a léchez. Megjósolhatom, hogy nem "egyéjszakás kaland" lesz. Egy kicsit túlozva azt szoktam mondani, hogy egy jó sínek több esze van, mint sok síelőnek. Ez a MB5 -re különösen igaz. Azt javaslom, hogy először csak próbálgasd, hogyan működik. Siklás, ruccsolás. Majd tedd élre, teszteld le az íveket kék pályákon, kis sebesség mellett. Aztán a többi. Rövidledületek, hosszabb karcolt ívek piroson, stb....
Lényeg, hogy ne csak menj vele, hanem tudatosan ismerd meg a képességeit. Így szituációba kerülvén tudni fogod, hogy mire számíthatsz, bátran bízhatsz benne, s így jó, (szinte összenőtt) páros alakulhat.

Metronos üdvözlettel:
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2007.10.04. 11:45
Szia Déenes!

A 152 -es is jó, meg a 162 -es is.
Én 172 cm. magas, 66 Kg. vékonycsontú ember vagyok. Most kapom a 3. MB5 -öt. Mindkettővel lehet nagyon szép rövidlendületeket csinálni.
Jómagam a mélyhó miatt választom a hosszabb lécet. Két lécnél ez 2 négyzetdeciméteres plusz felületet jelent. Így már aránylag alacsonyabb sebesség mellett is "jól felúszunk" a hó tetejére. Fák közötti mély hóban lassabban tudunk menni, mint fák nélküli terepen. Ha a kisebb sebességhez kisebb a felület, jobban merülsz, és így más, (fizikailag és technikailag egyaránt) nehezebben kivitelezhető technikára van szükség. Ez a fajta (léc alatti hótömörödést kihasználó) un. mélyforgató (combos) technika már valóban a vérprofiknak való.
Ajánlom neked a tavalyi lécemet, 139 000 Ft.
Tavalyi nagyon szép (bordó) design. Csak nálam volt, még nem volt élezve, csiszolva. Megfoghatod, megsimogathatod.
És amit tudok, nagyon szívesen elmondok még róla.
Üdvözlettel:
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2007.10.03. 14:23
Online sítanfolyam

Ingyenes:
A felszerelésről, a hibákról, melyeket a síelők elkövetnek, s hogyan javíthatsz a dolgon.

Különleges (fizetős) leckék (5 leckés blokk) 18500 Ft.

Ajánlott azok számára, akik:

- mélyebben érdeklődnek
- a fundamentális (alap) összefüggéseket megismerni vágyók
- az átlagosnál nagyobb tudásra, (rendszer ismeretre) szert tenni vágyók
- akik eleve jó szintű technikájukat tovább szeretnék fejleszteni


Üdvözlettel:
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2007.09.28. 18:22
- Kneissl ERGÓ. Csúcsmodell volt a maga idejében.
- Kneissl CG, (a vaddisznós léc).
ATOMIC szponzoráció miatt márkaváltás:
- SL 9
- Metron B5, most kapom a 3. - at.
Életem legjobb síje. Nekem nagyon számít, hogy a különleges csillapítás akár összetúrt pályán is biztosítja a nagy sebesség melletti kényelmes "futást".
És egy nagyon különleges adottság: rövidlendületeknél olyan finomszabályozást tesz lehetővé, amire pl. az SL 9, slalom léc létére sem volt alkalmas. A Kneissl -k tudták ezt, az MB5 magasabb szinten adja ezt az élményt.
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2007.09.26. 22:03
Szia Klaci!

A B 5 - súlyáról.
Valóban nehéz. De ez csak a cipeléskor hátrány. Amikor siklik - csúszik a havon, apró mozdulatokra is könnyedén reagál. Lehetne sorolni a kiváló tulajdonságokat, de ezt megteszi a gyári leírás is. Amit kiemelnék: Friss túrt hóban úgy veri széjjel a buckákat, hogy piszkafa lábaim meg sem remegnek belé.
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2007.09.26. 21:12
Köszi Endre, úgyanígy gondolom.

A saját tapasztalatokról szóló "elmélkedést" kiegészíteném egy itt a fórumban valahol már leírt gondolattal.
"Nagyon sok vélemény van, és ez rendben is van így. Nyilvánvaló azonban, hogy mindenki a saját tapasztalatából eredezteti a véleményét, Oscar Wilde - tól idézve "mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak". Pedig, hát a sísport, (mint annyi minden más dolog), nem velünk kezdődött, és nem is velünk fog végződni. Bajnokok, edzők, otatók generációkon keresztüli tudása adódik össze, rakódik egymásra."

Ezt a generációkon keresztül összegyűlt tudást saját kútfőből pótolni meglehetősen reménytelen próbálkozás.

Hibajavítás emailben?

Vannak általánosságok, az un. főhibák. Ezeknek vannak javítási receptjei, erről könyveket írtak. Igazából magam is megkérdőjelezem a "távtanácsadás" eredményességét. Csak akkor teszem, ha valaki kéri, bizonyos esetekben akár segíthetnek is, a semminél minden bizonnyal többet ér.

Amúgy a tanulás üteme valóban neuralgikus pont. Naponta tapasztaljuk, hogy az erős szem megunván a gyengét, elhagyja a láncot. Ettől a lánc nem gyengül, csak rövidebb lesz.

Ahhoz, hogy valaki (erős szem létére), ne hagyja el a sort, szükségeltetik egy kis megnyugvás, tárgyilagosság, elemzés, beleegyezés, bölcsesség.

Így ha szerencsés volt a tanárválasztásban és figyel, egy apró dolog is óriási változást eredményezhet. Magam is többször találtam igazgyöngyöt, amikor nagytudású oktató mögötti sorban (nem gyenge láncszemként), figyeltem az "aprópénzre".
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2007.09.25. 07:23
Szia Varghasz!

Az utóbbi évek legszínvonalasabb oktatói csomagja Könyv + CD, a Sízés + 3
Szerkesztették: Dr. Dosek Ágoston és Ozsváth Miklós. Nem tudom, hogy most hol vásárolható meg, de biztos, hogy a Hó show -n elérhető lesz.
Amint tavaly, úgy néhány nap múlva ismét hozzáférhető lesz egy online lecke csomag a kanyarsíklub honlapon is. Ez a leckecsomag bizonyos értelemben más oldalról, a funkcionalitás oldaláról közelíti meg a témát. Egyik jellegzetessége, hogy már egészen korán finomkoordinációs elemek is be vannak építve a tananyagba.

Nad_g gondolataihoz egy kis hozzáfűznivaló.

A síelők túlnyomó többsége saját tapasztalataiból eredezteti véleményét, így önmaga foglyává válik. Saját korlátaidról (ketrecedről), semmi a tudásod. Ez akkor tudatosulhat, he egy "értővel" beszélgetsz, síelsz. Az értők világa egy másik világ. Nem árt néha, ha keresel magadnak egy "igazi értőt".
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2007.09.14. 18:10
Ha teheted, cseréld.

Az alap indok az, hogy egy többet tudó modern léc meghálálja neked a ráköltött pénzt. Megkönnyíti a fejlődésed. Segít neked olyasmiben, amiben a másik nem tud.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.