Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

vh által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (248)Időben csökkenő Időben csökkenő
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
2012.03.09. 17:44
Mindenki így kezdte. Vadásszátok a jó pályákat. Nem érdemes bevállalni a keményebb lejtőket, mert visszavetheti teljesen az önbizalmatokat egy sikertelen kísérlet. Ebben az időszakban reggel eléggé kemény felületre kell számítani, mert napközben megolvad, a kezelés után megfagy a hó teteje, és 10-11-ig elég kemény, gyors pályákat fogtok találni, ami utána elkezd olvadni, és kicsit ragadós, latyakos, esetleg buckás lesz. Vigyázzatok a sérüléssel, ilyenkor könnyebb zakózni. Teljesen más kondíciók vannak, mint egy februári nagyon hideg időben.

Fanningberg kitűnő választás, nagyon fogjátok élvezni. A jegypénztár mellett induló liftből fenn balra kiszállva egy kellemes hosszú pálya vezet vissza, a 4-es. Van egy erdei rész is benne, ami egy keskeny erdei út, de nem vészes. Valahol a pálya közepén van jobbra egy kitérő, egy dombra kell felcsúszni, és ott lehet átmenni egy hosszú csákányossal kiszolgált pályára. Ott is van kék pálya, az 5-ös. Nem gondolom, hogy az első két napon arra menjetek, csak ha szeretitek a csákányos liftet, akkor próbáljátok ki. Jó kis pálya, kevesen szoktak lenni. Igaz, én csak a piroson mentem, az jó volt, gondolom a kék is jó. Visszafele egy kicsit munkás lesz, mert botozni kell vagy 70-80 m-t, de egy kis mozgás mindenkinek kell. ;-)

Ha fenn jobbra szálltok ki, akkor az 1-es pályára tudtok menni, de figyeljétek a táblákat, mert ennek van fekete része is.
Előzmény: (simazsi 136986)
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
2012.03.06. 13:38
Üdv! Miért baj, ha nincs kabinos? Van két gyors ülőszékes, buborékkal.
Fanningberg a jó választás kezdőknek. Sokkal enyhébb, kezdőknek megfelelőbb pályák. Nézzétek meg a térképet, ne keveredjetek kezdőkkel a pályarendszer (alulról nézve) jobb szélére, mert az maradandó élmény lesz. ;-)
Hólánc? Talán majd jövőre. Valóban vannak meredekebb részek a felvezető szerpentinen, de nem gondolnám, hogy hólánc nélkül most nem lehet felmenni.
Előzmény: (simazsi 136642)
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
2012.03.05. 07:56
Azt hiszem, a Racetiger ebben a mérettartományban 163 cm, nem 161.
A TigerShark 11 Feet:
(http://www.sportoutlet.hu/shop/sifelszereles/volkl-silec/volkl-tigershark-11-feet-power-switch-silec-kotessel)
Ez valóban 161 cm hosszal gyártották, akkor tényleg a csúcsot vetted, de az ár sem volt piskóta.
A RaceTigerrel is elégedett leszel.
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
2012.03.02. 10:50
Szia Buci!
Sajnos. Remélhetőleg jön még egy hidegfront, egy kis havazással. Gondolom a völgybe vezető pályák eléggé le vannak strapálva, de általában reggelre javítanak annyit, hogy még használható.
Mit gondolsz, ha így marad az idő, mennyit bírnak ki a pályák? A hosszú hétvégéig kitart a helyzet?
A fenti részen gondolom még elég jók, mert ott a hóvastagság megfelelő, és hidegebb is van.
Az eső mit jelent? Intenzíven esett, vagy csöpögött? Mentetek esőben is? Azt nagyon nem szeretem.
Előzmény: (buci111 136199)
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
2012.02.28. 13:51
Nem lehet igaz! Úgy látjátok, hogy nem bírja ki a mostani hó 18-ig? Remélem, hogy rémeket láttok.
Pozitív megerősítést szeretnék.
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
2012.02.24. 10:47
Szia WAndrea!
Köszönöm a gyors választ. Úgy hiszem, nagyon sokan lesznek, remélhetőleg a versenyeket fogja mindenki nézni, így a pályákon nem lesz nagy tömeg.
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
2012.02.23. 13:10
15-én mi is megyünk. Az időjárás a következő hétre nem nagyon biztató. Nagyon meleg lesz, a völgyben kifejezetten. Tavaly ebben az időben +13 volt délután, még a középső állomáson is +11. Képzelhetitek, milyen kristályon csúsztunk. Úgy tűnik, az idén sem lesz másképpen, csak eső ne jöjjön. A mostani hóréteg elég vastag, addig biztosan kitart.
A versenyeket melyik pályákon bonyolítják? Azon felül is lesznek lezárt pályák gondolom az edzések miatt. Erről van valami infótok?
Előzmény: (huligan 134282)
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
2012.02.20. 16:57
Csatlakozok. Miért baj az, ha valaki leírja, ami neki nem tetszett?
Semmi bántó nem volt abban, amit leírt a korábbi hozzászóló.
A tényeket közölte, a számok pedig makacs dolgok. Valóban annyi a bérlet ára, valóban sokat kell állni a sorban, valóban annyi a sör, valóban nem használják ki a lift teljes kapacitását. Ez van. Akinek nem tetszik, az elmegy inkább külföldre. Hétköznap egyébként nem vészes a helyzet, azt mondom, még az árat is majdnem megéri, ha jó a társaság. Ha nagyon arra vágysz, hogy belefáradj a nap végére a síelésbe, ne menj.

Ez a vélemény semmit nem von le az üzemeltetők igyekezetének az elismeréséből, mert valóban van jó hó, valóban üzemelnek a liftek, a beszállásnál ha kell segítenek, valóban van kulturált melegedő, mellék-helység, valóban van síkölcsönző, és még lehetne sorolni sok mindent ami van, és nem volt 10 évvel ezelőtt. A fejlődés is látszik, meg az akarat arra, hogy jó legyen. Akkor mi a baj?

A hegyet nem tudják felfújni!!!
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
2012.02.20. 16:41
Üdv Mindenki!
Pénteken (17-én) újráztunk a korábbi nagyon jó hóviszonyokon felbuzdulva. Remek döntés volt. Még jobb körülmények voltak, mert esett annyi hó, hogy annak ellenére, hogy csak a középső fő nyomvonal volt pályagéppel kezelve, a többi pályákat is bejártuk. Egész nap esett a hó, a nap végén kevésbé, de délelőtt szépen. Szerencsére szélcsend volt, a hőmérséklet a legjobb -5.
Ha ez az enyhülés nem hozott olvadást odafenn, akkor érdemes elmennetek, mert nagyon jó a pálya felülete. természetes hó van rajta, nincs kijegesedve egyenlőre.
Hétköznap menjetek, bár pénteken a nap közepén volt 4-5 perc várakozás, de nem volt veszélyes.
A bérlet 22 €, amiből 5 € a kaució a végén visszafizetik. Hajrá, induljatok.
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
Topik: Obertauern
2012.02.15. 13:28
Vágom!
Elmegyek korábban, vagy később. Utána módosítok a véleményemen, ha más lesz a helyzet. Nem szokásom leszólni semmilyen helyet, csak a benyomásomat írtam le, igaz, egy nap alapján lehet, hogy elhamarkodott dolog véleményt alkotni.
A G2-t sajnos nem tudtam kipróbálni, mert gyerekkel voltam, de gondolom te sem tolod rajta reggeltől estig, bár azt hiszem, ott tényleg kevesen vannak. ;-)
Köszönöm az eligazítást nektek, igazatok van, valóban több napot kell eltölteni valahol, hogy objektív képet alkothass. Hátha nemsokára OT-fun leszek?
Előzmény: (maci-laci 134491)
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
Topik: Obertauern
2012.02.15. 10:11
Üdv!
Nem teljesen pontosan fogalmaztam az egymást keresztező pályákkal. A nagy létszámú síelő egymást keresztező választása volt az, ami nem tetszett, és a pályákon nagyobb volt a négyzetméterenkénti emberszám, mint amit szeretek. Igaz, ez nem versenypálya, ahol csak te vagy, és az is igaz, hogy kerüld ki a másikat, de ez van.
Volt olyan lift, ahol elég sokat várakoztunk, ezt megint csak a nagy létszámú vendég okozta, ami a központ szempontjából persze jó, meg a hely felkapottságát is jelzi.
Ha valahol sokan vannak, az biztosan jó hely, de nekem nem jött be, éppen a rengeteg sporttárs miatt.
Ez persze csak egy vélemény, ne kövezz meg, ha így éreztem.
;-)
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
2012.02.14. 11:02
Sziasztok!
Senki nem jár erre? Olyan régen nincs infó. Pénteken tervezünk egy csúszást. Megy a Lysa rész is? Mit gondoltok, választhatom ezt a terepet, vagy felejtős? Írjatok valami részletet pályákról, árakról. Előre is köszönöm.
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
Topik: Obertauern
2012.02.14. 10:51
Egy kicsit egyetértek az előző hozzászólással. Az elmúlt héten voltam a régióban immáron másodszor. Az első alkalommal sem OT volt számomra a legjobb. Nagyon tetszett a panoráma, ami a csúcsokról elénk tárult, gyönyörű a hely. Klassz volt a sok hó, de nagyon nem tetszett, hogy a frekventált felvonóknál elég sokat (más terepeken tapasztalt várakozási időpontokhoz képest) kellett álldogálni. Nem tetszett az egymást keresztező sok rövid pálya.
Én is úgy érzem, nagyon jó a reklám, ami miatt mennek az emberek. Ízlések és pofonok persze különbözőek, de nekem az Aineck és a Grosseck is jobban tetszett. Az utolsó napra nem is ide mentünk vissza.
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
2012.02.03. 17:58
Ne izgulj!!! Ez egy profi hely, profi szervezéssel. Voltam már ott a NightRace idején, és csak a versenypálya volt lezárva, de másnap reggel, már azon is csúszhattál. Ne a központi parkolóba menjetek, hanem a Reiteralm Silver Jet induló állomásához. Mi is oda megyünk 15-én. A pályákon kicsit többen lesznek, mint általában, de nem olyan nagy gáz. Sok lift, sok pálya, biztosan jó lesz. Csak eső ne legyen.
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
2012.01.29. 18:49
Igaz! Azonban ráhagyni a hülyékre szokták.
Ha szólsz, hogy: gyere velem, vagy beállnék hozzád!
Nem gondolom, hogy mindenki ellenkezne.

Azon viszont csodálkozom, hogy itthon miért viselkednek másképpen azok, akik külföldön nem így. Vagy aki olyan, az még most jár először sípályán és nem tudja mi a módi?
Azt gondolom, hogy szóból ért az ember. Rá kellene szólni mindenkire, aki nem úgy viselkedik, ahogyan az elvárható egy olyan helyen, ahova sokan mennek jól érezni magukat.
Sajnos tartunk tőle, hogy megkapod a: Fogd be, mi közöd hozzá! -t. Ja. Van mit tanulnunk.

Én mindig azt mondom: Ráérünk, hiszen szabadságon vagyunk!

A türelmetlenség, a tolakodás a halálom, gyűlölöm, ha összetapossák a símet, csak azért, hogy eggyel hamarabb szállhasson be a liftbe. Egy nap alatt többször mentek rá a lécemre, mint a sógoréknál két hét alatt. Na jó, nem panaszkodok, mert azt fogjátok mondani, ne menjek, ha nem tetszik a rendszer.

A várakozás? Elég nehéz lesz változtatni rajta az adottságok miatt. Annak idején Szlovákiában volt olyan napom, hogy nem vettem bérletet, gyalog mentem fel a hegyre, és még így is többször csúsztam le, mint aki kivárta a sort. Szóval minden relatív. Élvezzétek a jó levegőt, gondoljatok arra, hogy még mindig jobb itt sorban állni, mint a Tesco pénztárnál. ;-)
Előzmény: (clay 132364)
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
2012.01.29. 18:34
Szia Lucky!
Az, hogy nem láttál hóágyút, csak azt jelenti, hogy továbbra sem történt semmi fejlesztés. Lassan már a felvonónak is örülni kell ezen a terepen.
Micsoda tartalékok lennének pedig. Gondolj el egy olyan felvonót, ami a jelenlegi székes helyén van, és az érkezési ponton csatlakozik hozzá egy másik buborékos, ami felvisz a meteorológiai állomásig. Onnan fentről egy pálya az aljáig nem a mostani nyomvonalon, hanem a sílift alatt. A környék legjobb helyét lehetne csinálni belőle, ha lenne rá vállalkozó, aki hajlandó lenne lecsót tenni bele. Gyönyörű az erdei környezet, egy nagyobb havazás után meseszép a hely.
Hátha egyszer meglátják benne a lehetőséget.
Előzmény: (Lucky 132361)
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
2012.01.27. 16:43
Szia WFeri!

Erre a hotelre gondolsz?
Berghotel Schlosserwirt (Haus im Ennstal/Gumpenberg)
1100 m-en van.

De ez Haus, nem értem a Ramsau-t. Ha ez az, akkor nem kell autókázni, mert nem messze van a Höfi Express I. induló pontjától, szinte pályaszállás. A pálya teteje két egymáshoz kapcsolódó ülőszékes lifttel érhető el, a középső állomáson van egy hangulatos étterem. A négy hegy legszélső pályája, nagyon szeretik a gyerekekkel síelők, mert hosszú, végig kellemes meredekségű egy-két letörés van, de nem veszélyes.
A túlsó végére átcsúszni nagy élmény, ha nincs kezdő a csapatban, nagyon jó. A visszautat jól kell időzíteni, nem szabad nagyon a nap végére hagyni, nehogy valamelyik összekötő lift leálljon. Persze az sem igazán nagy szívás, mert síbuszok mennek mindenfelé, de jobb sível érkezni, ha azzal indultatok.

;-)

Ha kérdésed van tedd fel, eléggé ismerem a terepet.
Előzmény: (WéberF 132161)
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
2012.01.26. 09:39
Sziasztok!
Klassz. Sajnos a TV-ben tudtam csak megnézni a második futamot. Jó kis pálya. 2007-ben volt szerencsém a verseny után másnap lecsúszni ezen a pályán. A közvetítés, vagy a képek alapján senki ne gondolja, hogy ez egy lankás lejtő. Nagyon meredek, a versenyzők fél méter mély gödröt csinálnak a stanglik mellett, a felület olyan kemény, mintha jégpálya lenne. Nem semmi, ahogyan meglovagolják a síket ilyen körülmények között. Persze gondolom, hogy a léceik nem összehasonlíthatóak a mieinkkel. Minden elismerés az övék.
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
2012.01.26. 09:23
Üdv Mindenki!
Tegnap csúsztunk Korompán. Sokszor voltam már, de nem nagyon emlékszem, hogy ilyen jó pályán mikor mentem utoljára ezen a terepen. Korábban mindig kijegesedett a teteje, a felső pár száz méteres szakasz, de most nem. Köveket sem találtam, a síléc talpa hibátlan maradt.

A felvonók közül az ülőszékes, valamint felfelé nézve a pálya bal oldalán a hosszú korongos felvonó járt. A honlapjukon: http://www.plejsy.com/info.php
Tatrapoma H 210 (1400 m) C jelű ez a lift.
Ha ez nem megy, akkor nem érdemes oda utazni, mert a többi lifttel a pályának csak rövid szakaszát tudod bejárni, a székes pedig nagyon lassú, így a km-t nincs időd beletenni a síbe.

Korábbi években sokkal magasabb színvonalú volt az egyéb szolgáltatás. Jelenleg két melegedő üzemel, az egyikben kaja nem nagyon van, inkább italozásra jó. Ez előtt vannak a VÖLKL zászlók kirakva. A másikat kicsit alacsonyabban, lefelé menet a fák mögött találjátok meg.
Nagyon jó volt a káposzta levesük, az árak is elfogadhatóak, a mennyiséggel is minden rendben van. A Saris sört ne vedeljétek, nekem nagyon nem jött be. A nevében is benne van.
;-)
Reggel fél kilenckor indul a felvonó, délután négykor áll le. A tegnapi napon nagyon kevesen voltak a pályán, egyszer sem kellett várakozni a beszállásra. 4 előtt két perccel sikerült az utolsó felvonásra becsatlakozni. Mire leértünk, a parkolóban alig voltak autók. Jó kis nap volt, de a második napon biztosan unnám a dolgot. Évente egyszer egy napra kiváló, mert van időd elfelejteni a monotonitását a pályának. Ha sport-teljesítményre vágysz, és tolod neki reggeltől délutánig, akkor meg fogod találni a számításodat. Garantáltan kellemesen el fogsz fáradni. 8-9 perces kanyarokkal kell számolnod, ehhez azonban bírnod kell a tempót egész nap. Hétköznap menjetek, ha nem akartok sorban állni.
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
2012.01.24. 09:11
Üdv!
Miért fognak nehezen kiszállni a dupla ülősből? Van aki segít, a harmadik alkalommal pedig már megy saját erőből is.
Előzmény: (Hogwash 131444)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.