Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

hajbag által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (9)Időben csökkenő Időben csökkenő
hajbag
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
2024.02.05. 21:41
Február 3. szombat +15 fok, napsütés. Gondoltam ez igazi síelős idő, így meglátogattam Ausztria egyik legközelebbi síterepét Wiesent. Ha Sopronnál megyünk át a határon osztrák autópályamatricát sem érdemes venni 25 perc és a pályánál vagyunk. Egészen hihetetlen számomra, de működik: ebben a melegben is jó volt a pálya, legalábbis 12 óráig amíg ott voltam. Olyan mint egy falusi focicsapat, csak ez sípálya: Csak tagok síelhetnek (éves tagság 38 EUR), a pálya a faluban!! van. 2 hóágyú, ratrak, kiváló felvonó biztosítják a viszonylag hosszú síszezont. Egészen bájos, ahogy a falusi kisgyerekeket nézik a szülők, vagy egyszerűen hagyják őket, és ebédre értük jönnek :) Bárki lehet tag (érdemes készpénzt vinni), parkolni a sípálya előtt lehet, és sorban állás nélkül mehet a síelés. WC, melegedő büfével van, a pálya egyszerű, egy kisebb meredekebb letöréssel, és hidegebb időben a snowbordosoknak is van pár ugrató. Összességében azoknak ajánlom akik közel vannak és sokszor ki tudnak ugrani, egy kellemes tanulópálya.
img-1841.jpg
img-1842.jpg
img-1843.jpg
img-1845.jpg
img-1846.jpg
hajbag
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
2024.01.28. 18:43
Egy kellemes napos, szél nélküli +6 fokos vasárnap délelőttöt Kalnica/Kalános síterepén terveztem eltölteni. Abszolút nem csalódtam, egy nagyon kellemes kis síterepre akadtam Székesfehérvártól 2:40 perc autózásra. A síterep könnyen megközelíthető, google mapsen célpontként beírható, jó minőségű betonút vezet oda a faluból, és kiépített parkolója is van amiben könnyen tudtam parkolni. Az oldalon lévő sítérkép már nem pontos, csak az 1-es pálya üzemel, a 2-es nem, azt a saját oldalukon található sítérképen nem is jelölik. Ami kellemes csalódás volt hogy vasárnap, és szép idő ellenére nem volt tömeg, max. 1 percet kellett sorbanállással töltenem. Jegyet csak készpénzre adnak, 14 EUR egy 2 órás jegy, gyakorlott sízőknek az elég is. A pálya nagyon jól karbantartott: hóágyuk, és ratrakok is rendelkezésre állnak, a viszonylagos meleg ellenére is jó minőséget kaptam. Van egy kiváló büfé/melegedő, és tiszta mosdókat is találni. Összességében kezdőknek nagyon ajánlom, illetve a gyakorlottaknak is kellemes egy 1-2 órás csúszásra.
hajbag
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
2017.12.29. 19:38
Egy korábban szebb napokat megélt síterepet látogattam meg a két ünnep között. Egy már korábban rendszeresen itt síelő magyar pártól tudtam meg, hogy 4 évvel ezelőttig még két ülőfelvonó szolgálta ki itt a síelőket, mára ebből egy csákányos maradt, viszont a hóágyúk üzemelnek. Ez egy tipikus három órás pálya - a pozitívum, hogy létezik ilyen jegy, és csak 14.50 EUR-ba került! A megközelítés nagyon egyszerű - szépen letakarított utak, St. Corona "előfalujában" (Unternberg) kitáblázva a sípálya. Ha hazánkból érkezünk, gyakorlatilag az első út balra, innen egyenesen a pénztár melletti parkolóig tudunk eljutni. A lift egyszerű (egy kart kell lenyomni, hogy ne a fejünk felett szálljon el a felvonó), a helyi információk szerint sosincs tumultus. Pár perc alatt a hegyre jutunk, és mintegy 1800 méternyi vegyesen piros-kék pályákon csúszhatunk. (Összesen kétfelé lehet kanyarogni) A pálya alsó szakasza kék inkább, kezdőknek a kiszállásra itt is van lehetőség. Két hütte is várja a pihenni vágyókat, illetve némi ugrató is ki van alakítva a bátrabbaknak. Összességében azoknak ajánlom, akik több napot töltenek a régióban, és kipróbálnának több pályát is, az olcsósága az egyetlen előnye, ezért a pályáért önmagában nem éri meg külföldre menni! Ha ez a hegy Magyarországon lenne, elnézve a hazai fejlesztéseket, biztos többet ki lehetne hozni belőle :) Persze a szomszédunknál ez csak egy kisebb dombocska :)
hajbag
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
2017.02.02. 15:33
Sziasztok! Előző szombaton volt szerencsém meglátogatni déli szomszédunk egyik legjobb síterepét, Platakot. (Itt a sielok.hu-n találtam, köszönet érte) Aki télen Rijeka környékén jár,és szeret síelni, annak kihagyhatatlan a síterep! Rijekából indulva 40 perc alatt a síterepen lehetünk, autópálya díjat sem kell fizetni, jó minőségű aszfaltozott, és takarított út vezet a hegyre. A hegy tetején parkolóőrök irányítanak mint Eplényben, a különbség a 10 kunás napi bérlet, ezt mindenkinek meg kell fizetnie. A felnőtt napijegy 130 kuna a hétvégén, ez mintegy 5.500 HUF tehát elég kedvező. Az utóbbi 5 évben történtek nagyobb fejlesztések szélesítették a pályákat, kölcsönzés, bérlés, étkezés megoldott. Egy dolog viszont nem, én csak toi-toi wc-t találtam elég gusztustalan állapotban. A terepet elsősorban helyiek használják, a turisták elsősorban a látvány miatt érkeznek: szép időben látni a felvonóból a tengert!! Kevés a ratrak, és hóágyúkapacitásuk, így erősen időjárásfüggő, hogy a teljes síterepet lehet-e használni. Nekem szerencsém volt, csak a Radesevo 2 pálya nem működött, a Telekit nevű sem, de az felvonó hiányában jelenleg használaton kívüli. Viszont csodálatos havunk volt, piros, és kék pályák tökéletesek, sőt a hóviszonyok miatt rengeteg erdei sízési lehetőség is volt. Összesen 2600 m piros, és 4000 m kék pálya amit kezelnek, közte egy 3 km-es kék erdei pályával ami a hegytetőről egyenesen a kétüléses aljáig visz! Minden pálya átsíelhető, ezt már egészen jól megoldották. A felvonók könnyen használhatók, a kétüléses pedig pont alkalmas arra, hogy beszélgessünk a helyiekkel, 6 perc a menetideje a hegytetőre. Összességében mindenkinek csak ajánlani tudom, kb. Eplény minőségű síterep, bár egy ekkora hegyből a Síaréna üzemeltetői, szerintem már többet kihoztak volna :)
hajbag
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
2016.01.08. 19:59
Sziasztok!

Folytatva hazai síterep "gyűjteményem" a mai napon Pécsen jártam. Igazi retró hangulat, kezdőknek nem ajánlom, inkább az olyan fanatikusoknak, mint én vagyok. Amit most leírok, az tanulság,és semmiképpen sem kritika, minden tiszteletem az üzemeltetőké, akik forró teával, és zsíros kenyérrel dobták fel minden odalátogató hangulatát!
Jártam már Dunakömlődön, ezért van tapasztalatom a bájos, hazai low cost-ból üzemeltetett pályákkal. Aki ismeri Pécset könnyen odatalál, a TV toronyig könnyű eljutni, ám havas napokon a parkolással gond lehet mert a parkolót nem tisztítják, bár csak elfértünk valahogy. Ami a legfontosabb: Munkáskesztyű az ideális a felvonó miatt, és olyan léc, meg síruha amit nem sajnálsz! A síház abszolút korrekt, van melegedő, segítőkész üzemeltetők, és megmutatják a felvonó használatát is. Érdemes a parkolóból sima cipővel lesétálni a síházhoz, mert visszafelé jelentős emelkedő van. A felvonó az egy külön történet. Kapsz egy övet, amelyen rajta van a felvonó, amit te fogsz ráakasztani a kötélre. Ezt megkapod még a síházban, aztán léccsatolás, és jön a pálya felső brutális része amin nincs mindenhol hó, ezen a lesíelést kezdőknek abszolút nem ajánlom. Utána viszont kellemes kék pálya, és a szűz havat kedvelőknek sok erdős rész a régi felvonó felé, illetve ott még egy pálya. A felvonózás a következőképpen működik: bal kéz megfogja a kötelet, hagyja, hogy csússzon a tenyérben, jobb kézzel a kampót ráhelyez, megfeszít, aztán a felvonó ránt egy nagyot. Én az első kettőnél hasra estem, de utána már nem volt gond :) Kezdőknek nem egyszerű, snowboardosoknak úgy láttam egy kicsivel nehezebb. Ha kezdőként Pécsen jársz, felső szakaszon érdemes legyalogolni, majd sajnos vár rád egy felfelé gyaloglás is, ha csak nem leszel nagyon ügyes a felvonóval. :) Mivel ratrak nincs a pályát a síelők, boardosok simítják le, pár órával a kezdés után egész elfogadható volt a minősége.
Ár-érték arányban rendben van a fanatikusoknak, nagyon bájos a retró hangulat!
hajbag
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
2015.02.11. 21:31
Idén immár a harmadik magyar síterepet látogattam meg, és ismét meg kell állapítanom, hogy kifejezetten jó élmény itthon síelni! Mátraszentistvánon voltunk Kedden kiváló hóviszonyok mellett. Mivel voltam már Eplényben a másik "nagy" magyar síterepen is idén érdemes összehasonlítani. Mátraszentistván csodálatos földrajzi környezetben fekszik, és kiváló hóviszonyok voltak kedden is. A hó minősége az Alpokat idézte, szinte szemernyi bucka, és jegesedés sem volt. A pályák szélesek, tömeg sehol, igazi élmény volt síelni, a felvonók magyar viszonylatban kiválóak. Amiben Eplény jobb, az hogy változatosabbak, és nehezebbek a pályái, a 4 üléses felvonó pedig felülmúlhatatlan. Viszont a hóminőség egyértelműen Szentistván felé billenti a mérleget. A hütte nagyon rendben van, csinosak a kiszolgáló lányok, a forralt bor, és a gőzgombóc pedig nagyon finom. Egyetlen kritikám van, én lejöttem a fekete pályán is, viszont arra kicsit jobban odafigyelhetnének, mert annak lenne nehézsége, csak legalább az alsó becsatlakozást kezelhetnék, hogy ne a felvonók között kelljen átevickélni. Ettől függetlenül le a kalappal, nagyon szuper síélményem volt! Idénre végeztem magyar sítúrámmal, jövőre újabb pályákat készülök begyűjteni! :)
hajbag
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
Topik: Visegrád
2015.01.03. 22:59
Folytatva hazai síterepgyűjtésemet, a mai napon Visegrádot látogattam meg Eplény, (és még évekkel korábban) Dunakömlőd után. Öröm, hogy kis hazánkban is van lehetőség síelni, a honlapon kezdőknek ajánlják a pályát, és a szélessége miatt haladóknak is. A kilátás valóban ragyogó, és a kezdőknek is korrekt a síterep, de haladóknak nem ajánlom a 2 órásnál hosszabb jegyet, amíg a pálya tetejét nem sikerül megnyitni. Három pálya működött (a bébi gyakorlón kívül), kettő nagyon rövid és inkább zöld, mint kék, a harmadik egy jó kék pálya lenne, csak a hóminőség, és a buckásodás hagyott maga után némi kívánnivalót. A felvonók különlegesek, engem a derekamnál támasztva még nem vitt felvonó, de hamar meg lehet szokni, a személyzet pedig segítőkész. Az Eplényi 5400 FT/4 órához képest viszont az itteni 4000 FT/4 óra ár-érték arányban nem éri meg, max. 3000-et tudnék ide elképzelni. Viszont minden hazai érzelmű síkedvelőnek egyszer azért ajánlom, remélem itthon is minél jobb körülmények között lehet majd síelni! Legközelebb a Mátrát is kipróbálom, kíváncsian várom ott mi fogad :)
hajbag
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
2015.01.01. 20:48
Ma voltam Eplényben és megint rájöttem, hogy milyen jó itthon egy magas színvonalú létesítmény. Persze nem Ausztria, senki ne várja ezt, de dicséretes amit évek óta építgetnek Eplényben. Ma 13:05-re értem oda a nyitás után 5 perccel, és ijesztő kocsisorok voltak. Ám ennek ellenére 2-3 percnél többet sosem kellett várnom a liftekre (köszönjük négyüléses). 1,6,7-es pálya működött, a hetes az elején nem túl jó minőséggel, de aztán a nap végére sokat javult. 17 óráig kicsit zsúfolt volt a pálya, de utána már szinte sorban állás sem volt. Szóval nagyon korrekt élményben volt részem, ha a többi pályát is meg tudják nyitni, komoly kis sícentrumban lehet síelni. A hóágyúzást elkezdték, úgyhogy bizakodhatunk. Két kis kritika, mindkettő a pénztárnál: Bár bemondták, mégsem lehetett 6 órás jegyet venni, és a neten beharangozott akciós kuponokat a pénztárosok nem osztogatták, amikor rákérdeztem akkor pedig nem túl kedvesen "hozzám vágtak" párat. Egyébként minden rendben ment.
hajbag
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
2013.12.21. 22:40
Sziasztok!

A mai napon voltam Mönichkirchenben gondoltam megosztom az ott tapasztaltakat. Előzetesen talán kicsit többet vártam a sítereptől, ár-érték arányban szerintem Eplény többet ad. Sok a pozitívum, hiszen így a szezon elején már mindegyik pálya nyitva van a hóágyúknak köszönhetően, ráadásul találunk magyar nyelvű információt is így könnyen tájékozódhatunk. A parkolási lehetőség remek, bár szerintem messze nem volt teltház, és a kiszolgáló létesítményekről is csak a legjobbakat tudom mondani. Három felvonó van, és mindegyik ülős, úgyhogy a kényelem garantált, a tanulóknak van egy külön pálya is. A hóminőség kiváló, buckásodás, jegesedés csak késő délután volt, az is csak a 9-es pálya alján, de azon fut össze a 6,7,8-as pálya is, úgyhogy azon már elég nagy volt a forgalom. Sorok nem voltak, a várakozási idő gyakorlatilag nulla, a pályák közötti átsíelési lehetőség jól meg van oldva. Amire érdemes figyelni, hogy a bérleten felül 2 euro kauciót is kell fizetni, ezt a síelés végén a bérletért cserébe visszaadják. Viszont komolyabb tudással rendelkező síelőknek hamar unalmassá válik a síterep, mert 2 óra alatt az összes pálya végigsíelhető. A síterep nagyon családbarát, a feketének meghirdetett pálya maximum egy közepes piros, és mindegyik pálya elég széles így egyáltalán nem nehéz. Röviden ennyi, remélem tudtam egy kis átfogó képet adni a terepről.
Jó síelést mindenkinek :)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.