Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tivi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (38)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
2023.02.10. 08:17
Itt minden le van irva magyarul.
https://www.jasna.sk/hu/informacie/informacie/koezlekedes/autobusz-koezlekedes-a-koezpontba

Tegnap (csutotrok) 10:15kor mar a legalso parkolohoz is allt a sor,rengeteg auto.
De sikerult lerakni az autot,busszal fel.
Delutan azthiszem a 15:30as busszal mentunk vissza a kocsiig,az viszont tomve volt.
Előzmény: (Vencel 217763)
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
2022.12.19. 18:05
Nem,északon.
Előzmény: (feherbt 216784)
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
2022.12.19. 17:05
Ma kevesen voltak,sor nem volt a felvonóknál.
Sütött a nap,de nagyon hideg van.
Délre is át lehet menni,de északon kb a pályák fele van nyitva.
Ja es a parkolás. Már jár a síbusz, a legalsó nagy parkolóban hagytam az autót es onnan bisszal fel,mert fent fizetős a parkolás:
https://www.jasna.sk/hu/informacie/informacie/koezlekedes/parkolok
Előzmény: (feherbt 216781)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
2022.09.12. 14:07
Sziasztok,
A terep jobb oldalán található Combloux-i szállás esetén mennyire macerás Megeve-be átjutni,akár minden nap? van transzferbusz?(Úgy látom nem lehet átsielni)
Szállásfoglaláson gondolkozunk épp.
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
2022.04.16. 13:17
Sziasztok,
Combloux-i szállás esetén innen mennyire macerás Megeve-be átjutni,akár minden nap?
van transzferbusz?(Úgy látom nem lehet átsielni)
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
2022.01.18. 19:48
Kevesen vannak,lifteknel egyszer volt sorbanállás reggel Brianconbol felfele.
Vasarnap ota folyamatos napsutes van,0fok alatt,szoval nem olvad.
A palyak szuper allapotuak, palyan kivul kb sztem 2hete leesett ho van,ezert nagy freeride-al ne szamoljatok.
Sztem az eloszezon miatt nem nyitnak,csinalnak meg palyakat pluszban.
Monetierben meg nem voltunk
Előzmény: (Brockey 214475)
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
2022.01.16. 18:54
Briancon,mai tapasztalat:
A palyakon,lifteknel nem volt ellenőrzés.
Tegnap erkeztun, szallason sem kertek oltasi igazolast.
A buszunkat egyik hataron sem ellenoriztek.
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
2022.01.05. 17:13
sziasztok.
mi jövő pénteken indulunk,addig is ha van valakinek friss tapsztalata,hogy mit kérnek (elég a mobil app?),hol kérik (határ,szállás,felvonó), van-e tesztállomás, az legyen kedves megosztani.
Kintről igyekszem majd megírni a tapasztalatokat.
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
2020.03.18. 10:09
igen, kiegészítő bérlettel más lett volna, de úgy gondoltuk 120km elég lesz.
visszaolvasva azért nem szörnyű hely, jó egy hét volt, csak valahogy a chateli pályák elhelyezkedése, rövidsége és a sok felvonózás, kevesebb csúszás miatt mondom, hogy az elmúlt évekhez képest(sorrendben:La Plagne, 3 völgy, Les 2 Alpes) ez a leggyengébb.
Előzmény: (- Marky - 209043)
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
2020.03.17. 10:30
Sziasztok.

Előre szeretném jelezni, hogy nem a teljes Portes du Soleil-ről és nem Avoriaz-ról írok, hanem csak a Chatel részről és a hozzá tartozó kb 120 km pályáról.

Január 19-től voltunk itt egy hetet a Skilines iroda szervezésében. Mivel nem a megszokott úton, hanem Svájcon át mentünk, ezért egész „hamar” (17óra alatt) odaértünk és a buszút is tűrhető volt a nagyobb lábtérnek köszönhetően.

Szállásunk a Grand Ermitage 4csillagos szálláson volt. 5en voltunk, de 6 személyes apartmant foglaltunk, így bőven volt hely. Erkély, mosogatógép, TV, 2 külön háló, jól felszerelt apartman. A házban wellness részleg, zárható sítároló, közösségi tér, szóval a szállást csak ajánlani tudom, szerintem a legjobb eddigi francia szállásunk.

Az időjárásra se lehetett panasz, mind a 6 sínap ragyogó napsütés, felhő nélkül és 0 fok körüli hőmérséklet. Egy kis hó nem ártott volna a terepnek, de ennél szebb időt nem igazán lehet kifogni.

Na és akkor itt végére is értünk a pozitívumoknak.
Illetve maga Chatel falu szép, hangulatos, egy kis völgyben fekszik, de a szállásunktól a sípályák/boltok leginkább busszal érhetőek el, ami viszont volt, hogy 15 percig nem jött. Ami pedig távolabbra visz a falu központjából, az a busz 30 percenként járt. A sípálya pont olyan távolságra van, hogy nem indulsz el gyalog, a boltba pedig nem ugrasz le reggel friss bagettet venni. A sípályák ugyanez. Mire felérsz a hegyre, eltelik legalább fél óra. És persze, ez nem a világ vége, de azért jobb a francia pályaszállás!

A terep elég tagolt, rengeteg átkötő felvonóval, van négyüléses, ami lefelé visz és sok a tányéros is. Nyilván láttuk ezt a foglalásnál is, de 3völgy, la Plagne vagy pl. Brianconnal nem lehet összehasonlítani, pedig síelhető km alapján hasonló helyek. Ja és kevés a szintkülönbség, itt nincs az a 10-15 percig csúszol lefelé megállás nélkül. Persze ezt is láttuk a foglalásnál…

A Chatel központi részen van egy egész jó snowpark, mi sokat mentünk a Morclan felvonó pályáin, illetve sokszor lecsúsztunk egészen Petit Chatel felvonó aljáig az erdei pályán.
Morgins felé is elmentünk többször, itt úgy emlékszem csak tárcsás felvonó van, semmi extra.
Amit ajánlok az a Torgon-i rész, ez már Svájc, egy völgy, ide nagyon jó pálya-pályák hoznak le, délutántól viszont árnyék van.
A la Chapelle d Abondance-i részre nem mentünk, mert ide több mint egy óra lett volna a buszozás.
A terep legjobb része a Pierre Longue felvonó és Linga felvonó közötti terület, ide buszozni se kell, fél óra alatt átcsúszol/felvonózol. Itt van 3km-es erdei pálya, meredek piros, széles kék, minden ami kell. Itt három napot is csúsztunk.

13 alkalommal voltam már Franciaországban, de a pályákat/felvonókat/pálya elrendezést tekintve ez az utolsó helyek egyikét foglalja el. Sosem adtam még 3 csillagot a sielok.hu-n francia síterepnek, de ez a terep majdnem megkapta 
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
2020.02.20. 16:04
sziasztok,
nem tudja valaki, holnap lesz éjszakai sielés?
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
2019.12.18. 16:52
hétfőn voltunk. a hóval nincs gond, de elég kevés pálya van nyitva, itt tudjátok megnézni, asszem 8km:
https://www.jasna.sk/hory/lyzovacka/jasna-live

ráadásul a B4es liftet lezárták a szél miatt.
keddre 38 euro volt a jegy, ezért Donovaly-t választottuk, de ahogy nézem most hétvégére 44euro...:
https://www.gopass.sk/EN/homepage/buying-step-products?idcategory=12&idresort=1&whole_season=false&idproduct=1575&date=21.12.2019

ehhez még hozzáadjuk a várható tömeget, hát nem tudom...
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
2019.02.01. 15:51
Az eddigi leghosszabb francia buszúton vagyunk túl, oda 23-vissza 22 óra alatt jártuk meg La Plagne-t. (igaz egy Valloire-i kitérővel)

A szállásunk a Lodges des Alpages, 3 csillagos apartmanházban volt, 6an voltunk, de 8 ágyasat rendeltünk. Volt sütő, mosogatógép, TV de így is az egyik legkisebb, és leghidegebb apartman volt francia pályafutásom során. Spar közel volt, pálya kb. 5 méterre, Plagne Centerbe ingyenes busz visz át.

Végig jó időnk volt, egész héten sütött a nap. Egy délután esett a hó, kb 10cm, ez nagyon jó volt másnap a pályán kívül. Viszont az állandó -10 fok azért hideg volt, fagyoskodtunk rendesen.

Árak: A Spar-ban bagett 1 eur, tej 1.5 eur, mirelit pizza 4 eur. A hüttékben: forralt bor 5-6 eur.

Csak a La Plagne-i oldalról tudok írni, mert nem mentünk át Les Arcs-ba, az majd egy külön túra lesz. A szállásunk Plagne Soleil-ben volt, itt mindig a Bergerie felvonót használtuk kezdésnek. Ezen a részen kék pályák vannak, lehet rajtuk gyakorolni, haza lehet csúszni. Plagne Center-ben is jó pályák vannak, pl. a Grand Rochette tetejéről a Carina, vagy a Colorado felvonó kék pályái. Kétszer jártunk Montalbert-ben, az ide vezető Pravendue pályán többször is le kellett csatolni, még síelőknek is, mert néhol nem lejt. A Rochie felvonó piros pályái is jók. Champagny-i részen csak egyszer voltunk, a Les bois pályán mentünk le, de feljebb itt is voltak ígéretes pályák. A Belle Plagne részen csúsztuk a legtöbbet, a snowpark környékén, az Arpette pályán vagy a Tunnel-en, Sources-en. Montchavin-ba is lementünk, a Mount Blanc pálya jó hosszú. Egyik kedvencünk a Crozats felvonó melletti pályán kívüli területek, nem meredek freeride terület van itt, 10cm porhóval tökéletes volt. A gleccserre egyszer mentünk, nekem a sok felvonózás miatt nem tetszett annyira, de egyszer látni kell.

Összességében tetszett a hely, visszajönnék, de a másik oldal-Les Arcs is célpont a jövőben.
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
2018.01.29. 14:01
Orelle után pár évvel visszatértünk, egy központibb helyre foglaltunk szállást Les Menuires-be.

A szállás neve Adonis, 5en voltunk a 6személyes apartmanba és kényelmesen elfértünk. 2 háló, a konyha teljesen felszerelt (mosogatógép, tv, mikró, stb.) és erkélyünk is volt. Alul wellness rész, a ház aljában pedig volt síbolt és egy kis abc, ahol pizzát is sütnek. Minden nap hazacsúsztunk, és a felvonóhoz is lecsúsztunk, de nem könnyen, ez így nem teljesen pályaszállás.

Az időjárás: első nap iszonyat hóvihar, második nap felhős és havas/esős nap volt, az utolsó négy nap pedig napsütéses, néha kevés felhővel. Néha ugyan olvadt, meg plusz fokok voltak, de hó az van bőven.

Árak: a hüttében szendvics 11 eur, cola 6 eur, hamburger+üdítő 21 eur, a városban a sherpában a hazainál kicsit drágábbak a dolgok, de nem vészes.

Les Menuires jó választás annak, aki be akarja járni a teljes 3völgyet, de 1 hét azért nem elég rá 
Mi vettünk 3völgy bérletet, ami +20ezer volt.

Az Orelle-i és Val Thorens-i részről már írtam pár éve, ezekre nem is mentünk át, ezeket anno egész jól becsúsztuk.

A Les Menuires-i rész jó, kb. 180km pálya, a felvonók egész jók, de azért van 1-2 lassú. Sokat csúsztunk a központi részeken, lementünk St.Martinba, ahova egy hosszú kék pálya visz amin kevesen vannak és jó lejtésű. A Bettex pálya is jó, ez végig megy a faluban, alagutakkal és házak között.

A Méribel-i rész tetszett nekem a legjobban, mondjuk az átcsúszásnál sokan vannak, de aztán eloszlik a tömeg. Sokat voltunk a DC Area 43-ba, tetszett a Mont Vallon piros pályája, a Pas du lac 2 tetejétől levezető kék, ami egészen Méribel Village-ig levisz.

Courchevelben én nem voltam, a többiek annyit mondtak, hogy kezdő pályák vannak és hogy kevesebb az ember.

Az egyetlen negatívuma talán a 3völgynek, hogy nagyon sokan voltak. Amikor napos idő volt, sokan voltak a reggeli felvonóknál, sokan voltak a Les Menuires-Méribel átvezető pályákon, és a központban is.

Egy hétre még visszajönnék pl. egy Méribel-i szállással...
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
2018.01.05. 13:42
tegnap voltunk (csütörtök)
rengeteg ember, a pálya alsó részén már 11kor buckásodás, 15-20 perces sorok :)
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
2017.01.31. 16:51
sziasztok

mi január 22-27-ig 6 napot síeltünk Les 2 Alpes síterepén.
busszal mentünk, egy orelle-i kitérő miatt 21 óra volt az út, ami elég sok és fárasztó...

az Ours Blanc nevű szálláson laktunk, pálya kb 30m-re, sherpa, fő utca is közel, tehát jó helyen volt.
pár éves lehet csak az apartmanház, jól felszerelt, volt mosogatógép, főzőlap, stb. a szobák méretével sem volt gond.
a lenti medencét is lehetett használni, azonban a szauna, wifi, tv fizetős.

árak: bagett 1.2 eur, tej 0.9 eur, étterembe egy pizza 10-12 eur, fondü 20 eur.

2 felhősebb és 4 napsütéses napunk volt, úgyhogy az időjárásra nem lehet panasz, de a hó az alsó részeken tényleg kevés, és kb a negyedik napra mindenhol elkezdett a pálya kis kavicsos lenni, ami nem túl szerencsés. egy jó nagy havazás ráfért volna a terepre.

a pályákról a térképen jobbról balra haladva:
a Vallee Blance rész/hegy abszolút nem működött valószínű a hó hiánya miatt, itt nem mentek a felvonók.
a faluból induló 2 Alpes részen vannak a kis zöld pályák, kezdők tudnak itt gyakorolni.
a Diable részen a Diable felvonót minden nap használtuk, 6 üléses, gyors. pályák itt se nagyon mentek.
a Cretes részen van pár gyakorló zöld és kék pálya pl Cretes. itt tudnak még gyakorolni a kezdők.
a La Fee részen a hosszú kék pálya egész jó lenne, ha nem lenne benne egy kb 300m hosszú nyílegyenes szakasz. itt pár pályán már kilátszott a talaj.
a Toura részen van a snowpark, itt már a hóhelyzet is jobb volt, viszont a park részen a térképen rajzolt 20-30 elem helyett kb a negyede volt megcsinálva/megnyitva.
és van a Glacier rész, itt már hó is van bőven, a legjobb pályák is itt vannak, ezáltal mondjuk több az ember is fent. széles, hosszabb kék pályák, pl Glacier, Signal, Jandri5.

a végére hagytam a hely negatívumát amit snowboarddal nagyon megéreztünk: rengeteg egyenes szakasz van, ahol néha nem elég a lendület, pedig boardozok már pár éve...sível talán élvezetesebb.
ja és voltak velünk kezdők is, és ami a pályaszínezést illeti érdekes "kék" pályák vannak.
a Jandri pl. slow zone, meg family zone, ehhez képest olyan letörések vannak néhol és délutánra tiszta jég és buckás az alja...
összességében több hóval nem rossz hely, meg jópofa hogy 3600-ról lejöhetsz 1600-ra, meg nyáron is síelhetsz, de szerintem túl van értékelve.
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
2016.01.25. 12:33
6 napot sieltünk Vars-ban, vasárnap érkeztünk, a 19-20 órás buszút kicsit sok volt Pestről.
A szállás a Ski Soleil apartmanházban volt, ez Vars központjában van, ahol vannak síboltok, éttermek, boltok és egy sherpa is, ja és szemben, nagyon közel van a kabinos felvonó. A szállás egy hétre teljesen jó volt, mosogatógéppel, tv-vel, mondjuk mikro nem volt.

Az árakról: (forraltbor 3.5eur, panini 7eur-tól, pizza 10eur-tól, egy étterembe is elmentünk, a fondü 20 eur-tól)

Végig sütött a nap, talán egy nap volt mikor kicsit felhősebb volt az ég, de az időre nem lehet panasz.
Nem volt kevés hó, a pályák is rendbe voltak, de egy kiadós havazás azért ráférne a síterepre.

A pályák közül leginkább a Vars-i oldalon a Peynier csúcsról a Melezes hosszú kék pályán, a központba lévő Escondus és Combe, és a Hereux pályákon csúsztunk.
A snowparkok elég komolyak, van a gyerek parktól elkezdeve egészen a durvább korlátokig minden. (kb. 7 snowpark van összesen Vars-ban)
A liftekre viszont ráférne egy vérfrissítés, lassúak, volt olyan ülős, ahol lábtámla se volt.

Mindenkinek ajánlom a terepet, kezdőknek vannak lankásabb zöld/kék pályák, illetve vannak jó pirosak, és nem kezelt, buckás pirosak/feketék is.
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
Topik: Isola 2000
2015.02.09. 21:44
Na mi is megjártuk Isolát, tegnap érkeztünk.

A 20 órás buszút elég hosszú, de Monaco-Nizza környékén a kilátás kárpótol, így nem volt vészes. Az apartman átvitele simán ment, a New Chastillon-ban laktunk a Skilines iroda szervezésében. Hárman voltunk a négyszemélyes stúdióban, ami jól felszerelt, és az eddigi francia szállások közül ez volt a legtisztább, legújabb, amiben voltam. (az épület max. 2-3 éves lehet). Az ajtótól kb. 5 méterre volt a pálya, mondhatni pályaszállás  A közelben van 2 sherpa, volt minden ami kell és nem volt drága sem. Hüttébe egyszer voltunk (forraltbor 4 eur), étteremben is csak egyszer (pizza 15 eur) és kölcsönző, síbolt is van.

A 6 napból az első 3 napos volt, a második 3 pedig havazott, szerintem 70-80 cm hó simán esett. Az utolsó nap olyannyira esett, hogy 2 körül a felvonókat is lezárták, mert óriási szél is volt a hó mellé.

A pályák nem olyan hosszúak, de szerintem élvezetesek, elég sok a kék pálya. A település mellett van egy nagy rész a kezdőknek, itt remekül meg lehet tanulni sielni/boardozni. Nekem mondjuk kicsit sok volt az „egyenes” szakasz, sokszor kellett lecsatolni. A Mene és a Merlier felvonók mellett jó pályán kívüli szakaszokat mentünk az erdőben, ekkora hóban remek volt. Legtöbbet a Mercantour felvonót használtuk, innen elég sok pályán el lehet indulni jobbra-balra.

A nagy hó és a lavinaveszély miatt kétséges volt a hazaindulás, de végül délbe el tudtunk indulni haza.
Összességében egy jó síterep, kezdőknek is ajánlom.
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
Topik: Isola 2000
2015.01.26. 12:01
mi is a hétvégén érkezünk, ha valaki tud valami friss infot, azt szívesen veszem :)
(tömeg, pályák állapota, hó, időjárás, vagy bármi egyéb)
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.