Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

RM által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (849)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2006.02.06. 10:50
Egyszer mar leirtam a rossz tapasztalataimat lecvasarlasrol, most irnek jot is.

Hasznalt lec:
Hintertux gleccser labanal van egy sikolcsonzo(direkt az also allomas mellett). 1,5 eve vettunk ott egy 2 eves, hasznalt Blizzard SL lecet. Azota is jo, szerintem a 150EU-s ar is korrekt volt. Ha ara jarunk csak kivancsisagbol mindig erdeklodtem naluk valami utan, es mindig volt jo ajanlatuk. Erdemes megnezni.

Uj lec:
https://www.sport-or14.at
Graz mellett van (Atomic, Dinamic ...). Kis bolt, mailban (angol, nemet) lehet erdeklodni, aratkerni ... Egy sielessel osszekotve meg lehet ejteni a vasarlast. Tavaly februarban 400EU-ert vettem itt Atomic SL11-es lecet Neox 412 kotessel. (Otthon a Hervisben volt a legkedvezobb aron, 125eFt-ert. Csak ott a tavalyelotti modelleket is ugyanugy kiraktak ezen az aron mint az eppen aktualisokat.) Sajna a kotesben eltort egy muanyag lapka, igy egyszer vissza kellett mennem kirandulni egyet Ausztriaba, de szo nelkul csereltek a kotes also reszet (kb. 10percig tartott). Persze elotte mailben mar egyeztettem.
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2006.02.06. 08:43
Szia Stani, sajna nem. Ez az en gyengem, a fenykepezot mindig otthon hagyom. :-(
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2006.02.03. 11:33
>Könnyen megközelíthető?
Szerintem a parkolassal lehet gond, ha keson ertek oda, akkor a fenti parkoloban mar lehet nem lesz hely. Az ut mellett meg eleg szar parkolni. (Es elvben nem is szabad.) Eppen ezert amikor mi voltunk eleg koran kivertem a csapatot az agybol es inkabb ott reggeliztunk a palya mellett. A hotel etterme, ha jol emlekszem nem olcso (legalabbis Szlovak viszonylatban), de lehet pl. rantottat is kapni. :-)
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2006.02.02. 08:57
Lachtalt annyira szidjatok, hogy mar kedvem tamadt kiprobalni. :-) Ennyi szornyuseget nehez elkepzelni.
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2006.01.31. 14:44
Szerintem a Szlovakoknal csak azert van autopalya matrica, hogy a magyaroktol legyen egy kis plusz bevetel. Pl. Brno(Csehorszag) es Pozsony kozott eloszor Pozsonyban tudtam matricat venni. Cseh oldalon es a Pozsony es Szlovak-Cseh hatar kozti kutaknal egyszeruen nem arultak. Ez azert erdekes.
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2006.01.30. 14:48
En is valahogy ugy vagyok vele mint Agent, annyira meg egy sipalya volt rossz, hogy ne mennek vissza rogton, ha van ra lehetoseg.

Szlovakia vedelmeben: Azert 3 euroert sehol nem kajal be ugy az ember mint a szlovakoknal. :-) 6-8EUert pedig nem lattam meg szallast Ausztriaban.

Ami szerintem fontos, hogy tajekozodjon ez ember, hogy hol mire szamithat.
- Ne menjen a ratrakolt/agyonkezelt palyat szereto ember Del Chopokra.
- Ne menjunk melyhosizni del Tirolba. :-) (Persze kiveteles alkalmak lehetnek.)
...
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2006.01.30. 08:53
Sziasztok,

na vegre sikerult eljutnom Braunlageba ugy, hogy szinte az osszes palya hasznalhato volt. Hat az Alpokkal nem lehet osszehasonlitani, de szerintem Magyarorszagon nagyon orulnenk egy ilyen liftkapacitasu terepnek. Talan Kekestetohoz lehetne kicsit hasonlitani, csak oda kene kepzelni egy 6-os kabinost egy kozepallomassal a reten egeszen a faluig. :-) Braunlage a Harz 2. legmagasabb csucsanak toveben van. Kedvelt teli udulohely az eszak nemetek koreben.

A legmagasabbat (Brocken), ami atellenben van az NDK-s Stazi hasznalta az NDK vegeig. Onnan egesz eszaknyugat Nemetorszagra "ralatni". Igy ott nincsenek sipalyak. Manapsag kedvelt kirandulohely. Marciustol-novemberig van nyitva, gozos vasut, szalloda ... )

Szoval a sitereprol:

Liftek/palyak:
- Hatos kabinos (kb. 3km hosszu), a falubol visz a csucsra. Van egy kozepallomasa. Ket uton lehet lejutni a volgy aljaba, a hegyet megkerulve es direkt a lift nyomvonala mellett. Igazabol ezek a kozepallomas magassagaig nevezhetok sipalyanak, utana beszukulnek erdei utta.
- 2 tarcsas huzolift a hegy masik oldalan egymas mellet. Ehhez egy kb. 300m hosszu kozepnehez palya tartozik. Innen szep kilatas nyilik a Brockenre.
- Van meg egy csakanyos, ami mellett egy kb. 400m hosszu kek palya van, ez eleg szeles.
- Egy huzolift nem volt nyitva, az mellett elvben nehezebb palya van, de csak 200-300m hosszu.

Hoagyuk nincsenek, de most volt kb. 50-60cm termeszetes ho. Nagyon eros a kontraszt a Harz es a tole eszakra fekvo teruletek kozott. Ha 20-30km-re eszakra meg 0cm ho van, a Harz tuloldalan(Braunlage, Torfhaus ..) a hegyekben akar lehet 40-50cm is. ( Ho info itt: http://www.schneenews.de )

Szombaton voltam. Egy FIS siugro verseny miatt (sisanc is van a hegy tetejen) kulonosen sokan voltak. Igy kb 9-11-ig lehetett sorbanallas nelkul sielni. Utana nagy volt a sor. Hetvegente ez allitolag mindig igy van.

Aki erre vetodik (Hannover, Wolsburg ...) es hozza a lecet (vagy kolcsonozni akar/17EU teljes cucc egy napra), az tud sielni. :-) A jegyarak 21EU a felnott napikegy, 17.50EU fel napra. Key card van. A huzoliftekre lehet venni 5, 10 huzasra szolo jegyet is.

Jo sielest: RM
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2006.01.24. 10:40
Szia Fz!
"Nálam a síterepek értékelése teljesen független attól, hogy milyen volt az idő, meg a hó, mikor ott jártam." Hat, nem tudom. Nalam azert szamit. Mi eppen azert szeretjuk januarban az olasz terepeket, mert 95%-ban jo az ido, van eleg ho a palyakon (mellette nem biztos) igy nagyon kellemes a sieles. Pl. Egy gleccser tuti tud lenni oktober vegen, november elejen vagy aprilisban, de januarban nem szivesen megyek 3000m magasba, -20-... fokba esetleg zuhogo hoesesbe, kodbe sielni, ha nem muszaj.
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2006.01.23. 08:37
Szombaton jottunk haza Bellamontebol. A tapasztalatok: a szokasos gyonyoru ido, napsutes, jol kezelt/hoagyuzott palyak. Jellemzo a palyak minosegere, hogy rengeteg vak is sielt vezetovel a kornyeken. (Egyszeruen olyanok reggel mind a biliardasztal es tobbsegukben nap vegeig is ilyenek maradnak.) Szoval a Val Di Fieme regiot januarban csak ajanlani tudom. (Azert a mely szuzho imadok inkabb mas terepeket keressenek!
:-) )
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2006.01.13. 07:28
Jol kerdezz utana ennek az akcionak! Nehogy a vonaton deruljon ki, hogy megsem ugy mukodik, ahogy szerinted le van irva.
Minket azert akart a kalauz egyszer megbuntetni ERVENYES Budapest-Praga jeggyel mert a jegyen nem egyertelmuen volt feltuntetve, hogy milyen utvonalon megyunk. Azaz mindket lehetseges variacio rajta volt. Az volt az indok, hogy a jegybol nem derul ki egyertelmuen, hogy 100km-t vagy 180km-t megyek vele Szlovak teruleten -> a Szlovak vasutak lehet kevesebbet kap a MAV-tol mint ami jar neki. Ertitek, a jegy mindket iranyba szamomra ugyanannyiba kerul, csak a vasutak kozti elosztas mas. Szerencsere ezt en is eszrevettem meg a Nyugatiban, rakerdeztem a nemzetkozi jegypenztarban, ott azt mondtak OK a jegy, mert mindket verzio rajta van. A kalauz valami irtozatos buntetest emlegetett. Szerintem sajat zsebre jatszott, szeretett volna egy kis plusz EURO-hoz jutni. Nem jott be, akkor hagyott ott minket, amikor mondtam, hogy kifizetjuk a buntetest egy feltetellel, ha irasban megindokolja miert buntetett meg. Na erre azt mondta, indoklast nem tud adni es majd visszajon kesobb. Na akkor lattuk utoljara.
Mondjuk lattam hasonlot mar magyar kalauztol is nemzetkozi vonaton. Ami szomoru, hogy a szlovak kalauz is magyar nemzetisegu volt.(Ennyit az osszetartasrol.)
Kicsit hosszura sikerult, de szerintem tanulsagos.
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
Topik: Präbichl
2006.01.08. 18:07
Szia! Szerintem mar volt egy Praeblich topik, ott a tavalyi elmenyeket mar leirtam. ld itt:
https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=553
Ha a fobajarattol indulsz a balra levo ulos lift (ahol tobben allnak :-) ) nagyon kellemes inkabb kek palyakhoz visz. A masik oldalon egesz jo piros palyak jonnek le. Van egy buckapalya is(kezeletlen), talan szaggatott 3-assal jelolik. A tetejere csak akkor erdemes menni (1-es francia lifttel), ha szereted a melyhavat + nem felsz egy kis gyaloglastol. A felvono egyik oldalan a hosszabb szuzhavas (szaggatott 1-es palya) le is volt zarva lavinaveszely miatt. Bordos haverom lejott ket osztrak sraccal, o nagyon elvezte. A masik oldalon, szaggatott kettes palya lehetett melyhosizni. (Tenyleg melyho volt, elottem egy srac esett, aztan derekig elsulyett, majd hason maszott ki a veszelyes reszrol. Na ez az oldal nem volt lezarva.) Erdemes kiprobalni, van egy hangulata. A gyalogut utan a palyajelzoket kerulgesd, akkor nem lesz gond. A hegyteton (francialift teteje) van egy hute, sajat tapasztalat szerint, barmit veszel meghivnak egy poharka gyenge palinkara. Az legalabb onbizalmat ad lefele. A francialiften le kell csatolni, kiszallasnal jobbra lehet kiugrani egybol. Kozben megfogjak a szeked, hogy ne lokjon fel. Nekem tavaly ez a muvelet elsore nem sikerult, most mar tudtam mi a dorges. Jo sielest!
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
Topik: Hochkar
2006.01.03. 12:12
Sziasztok! Dec. 27-tol 31-ig sieltunk Hochkaron es kornyken. A szallas Göstlingben volt (kb. 25-30 perc Hochkar), a Krenn csaladnal. Mindenkinek csak ajanlani tudom. 17.50EU reggelivel. Jol felszerelt konyha (1-et hasznal a kb 15-16 lako, de nem volt torlodas) es etkezo egyben TV-vel. A haziak irto rendesek. Szemben (20m) a varosi uszoda + szauna, utobbit gatya nelkul lehet hasznalni, opcionalisan torulkozot tekerhetsz magadra. Hochkaron a ho minosege szuper volt, a palyak mind nyitva voltak azon a 2 napon amikor ott voltunk. A hosszu fekete nyolcast zartak le egyik delutan zaras elott (egy kisebb lavina dolt ra keresztbe). Egyik nap nagyon szarnak nezett ki az ido reggel (delott csak a liftek egy resze ment Hochkaron, delutanra kitisztult), mi szerencsere aznap Lackenhofot (Ötchert) valasztottuk. Mivel lejebb van, nem volt hideg. Sajna delelott meg havaseso is esett. Ezt leszamitva tetszett. Jo széles palyak vannak, kektol-feketeig mindenkinek van megfelelo. Delutanra az ido is csodalatos lett. Ez kb. 30 perc Göstlingtöl. Mi odamenet Praeblichen siztunk (Graz felol mentunk), majd egyik nap atmentunk melyhosizni (szüzhavazni) Praeblichre. Jo hely, szerintem erdemes megnezni. Itt is vannak kezelt, kellemes csaladi palyak. Sportosabbak a masik oldalon es a terep teteje szuzho. Aki ki szeretne probalni a melyhosizest kis kockazattal, az itt megteheti. Praeblich kb. 50-60km Göstlingöl. A Hochkar/Praeblich/Ötcher trio egyutt szerintem minden igenyt kielegit.
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2006.01.03. 11:50
Szia Mateka, mi is eppen jan. 14-tol megyunk. Tavaly is januar kozepen voltunk itt. A Val Di Fieme topikban megtalalhatod a beszamolomat. Nekem nagyon tetszett a hely. Szerintem nem fogod megbanni. Ha gondolod irj mailt, publikus a cimem. Ha barmi konkret kerdesed van, szivesen valaszolok.
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2005.12.05. 15:23
En benne vagyok, csak akkor mar nem lesz itt valoszinuleg az autom. Braunlageig "helyijarattal" is eljutok. :-) Irj mailt, publikus a cimem. Nagyon szeretek sielni, de egyedul azert nem az igazi. Udv. RM
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2005.12.05. 15:11
Ne ezen a hetvegen vegre osszejott a harzi sieles Braunlageban. Itt van par kep. Az utolso mar Torfhausban keszult hazafele. Mindket helyen egy csakanyos lift uzemelt es egy ill. ketto kek palya. Hoagyu egyik helyen sincs, csak termeszetes ho. Ha valaki Braunschweig kornyekerol akar csatlakozni irjon. Torfhausban 14EU a kolcsonzes (bakancs, lec, bot) + 15EU a napi berlet.
IMG-0004.JPG
IMG-0009.JPG
IMG-0010.JPG
IMG-0013.JPG
IMG-0017.JPG
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2005.12.05. 14:03
Sziasztok! 2005 november 1-tol lehet kivaltani az egesz EU teruleten ervenyes egeszsegbiztositasi kartyat. Ezzel a surgossegi betegellatast hasonlo feltetellel lehet igenybe venni mint az adott allam allampolgarainak. Bovebb info a https://www.oep.hu honlapon. Ez valtotta le a korabbi E111-es formanyomtatvanyt. Szerintem biztositast ettol fuggetlenul ajanlatos kotni, mert a specialis mentest, hazaszallitast ... azt hiszem nem fizeti az OEP.
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2005.12.02. 15:59
Sziasztok! A Val di Fiemme topikban mar bovebben volt szo errol a reszrol, ld itt:
https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=647
A Bellamontei fekete palya (Meonai oldal tetejen) egy szakasza tenyleg negyon meredek. Az elso kanyarig nem ertettem miert van oriasi tablakon kirakva, hogy csak gyakorlott sizoknek. A kanyar utan eltunt a palya, eloszor azt hittem szakadekba fordultam.
:-)
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2005.11.29. 13:10
Szia! Mi egy napot sieltunk itt. Megtortuk az utat Zillertal fele. Sajna az idovel nem volt szerencsenk. Az eros szel miatt a felso resz le volt zarva. Az 1-e palya eleg hosszu, kellemes piros palya opcionalisan valaszthato meredekebb fekete reszekkel, atlagosan szeles. A kek 2-es lefele inkabb egy erdei ut. A 7-es 8-as kellemes szeles piros palyak ugy emlekszem. Abszolut kezdoknek a 4-es es 3-as kek palyak jok. Nem voltak sokan (bar ebben a rossz ido is kozrejatszhatott). Linztol, az autopajatol nincs messze, ezert is valasztottuk ezt a terepet kozepallomasnak. Linz utan kell lemenni a palyarol szerintem. ( Honlap: http://www.kasberg.at - itt van utvonaltervezo is. )
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2005.11.29. 07:55
Szia! En is elneztem arra szombaton, egy csakanyos lift ment. Allitolag december 16-an nyit rendesen a kabinos, addig karbantartanak. ( http://www.schneenews.de/ - itt van hojelentes a Harz palyairol.) Sajna csak kirandultunk, igy lec nem volt nalam, de most szombatra mar egy sielest is tervezek. Eredetileg az Erchegysegbe akartam menni, de mivel joval meszebb van, maradok Braunlagenal. :-)
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2005.11.25. 14:36
Annyival finomitanam meg a velemenyem, hogy szerintem erosen ido es idoszakfuggo is melyik a legjobb terep.

Okt-Nov: 1.Tux 2.Stubai 3.Molltal 4.Kaprun (Bar tobb glecseren meg nem is voltam)

December: A hatar kozeli, jol hoagyuzott terepek (pl. Semmering, bar ott neha nagy a tomeg. Bar dec. 25-en meg Stuchlecken sem kellett sorban allni. :-) )

Januar-Februar: Az en logikam szerint ilyenkor magasra nem erdemes menni, csak szetfagy az ember (bar meg nem probaltam). Napsutes/palyak szempontjabol nalunk a Val Di Fieme regio tokeletes bejott. Igy iden is oda megyunk. Hetvegere a nem tulzsufolt hatarkozeli helyek ( Monichkirchen, sportosaknak Del Chopok, sporolos csaladosoknak Rozsahegy, hetkozben sieloknek Eszak Chopok(maskor itt sorba kell allni) ).

Marcius A magasabb helyek, nalam: Zillertal3000/Tux/ZillertalArena/Hochzillertal egyutt. (A Tuxon delelott eleg hideg volt.)

Aprilis-Majus Lasd. okt-november :-)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.